• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bulutkuşun cinsiyet tahmini

Bstadgzll

Aktif Üye
Hergün kararım değişip bir gün prensesim birgün oğluşum diye seviyorum kendisini 1 aylıkken geldi daha yeme bile düşmemişti şuan 4 aylık ilk defa sesini duymaya başladım. Aldığım üretici cinsiyetini tüylerden anlayamazsın anne ve baba wf cinnamon pearl mutasyon ikiside inci desenli dedi daha çok kafamı karıştırdı. Yani tüye girse bile desenlerinin kaybolma olasılığı %30 falanmış. Aşırı uysal herkese kendini sevdiriyo asla korkma huyu yok ve çok yaramaz evde kemirmediği yer kalmadı. Sabahları videolardaki 10 gündür falan sesler çıkarmaya başladı. Bende dedim belki bilen biri çıkar videoları ekliyorum

Watch unnamed | Streamable video 1

Video 2

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Hergün kararım değişip bir gün prensesim birgün oğluşum diye seviyorum kendisini 1 aylıkken geldi daha yeme bile düşmemişti şuan 4 aylık ilk defa sesini duymaya başladım. Aldığım üretici cinsiyetini tüylerden anlayamazsın anne ve baba wf cinnamon pearl mutasyon ikiside inci desenli dedi daha çok kafamı karıştırdı. Yani tüye girse bile desenlerinin kaybolma olasılığı %30 falanmış. Aşırı uysal herkese kendini sevdiriyo asla korkma huyu yok ve çok yaramaz evde kemirmediği yer kalmadı. Sabahları videolardaki 10 gündür falan sesler çıkarmaya başladı. Bende dedim belki bilen biri çıkar videoları ekliyorum

Watch unnamed | Streamable video 1

Video 2
Ben disi sesine benzettim melodik ötüş deil bu

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Çok kararsız kaldım, oğlum ilk zamanlarında böyle ötüyordu, şimdi konuşuyor ve şarkı söylüyor. Dişiyi andırıyor tüy yapısı. Fakat dediğiniz gibi huyu varsa insanlara yakınlık erkeklerde daha yaygın bir durum. Tamamen ikilemde kaldım @Demet bükay ve @Semiha S. daha detaylı bilgi verecektir eminim.

Bstadgzll

Aktif Üye
Çok kararsız kaldım, oğlum ilk zamanlarında böyle ötüyordu, şimdi konuşuyor ve şarkı söylüyor. Dişiyi andırıyor tüy yapısı. Fakat dediğiniz gibi huyu varsa insanlara yakınlık erkeklerde daha yaygın bir durum. Tamamen ikilemde kaldım @Demet bükay ve @Semiha S. daha detaylı bilgi verecektir eminim.
Bende aynı ikilemde kaldım valla dişiler daha sakin sessiz oluyo dediler benimki yerinde duramıyo gözümün önünden ayıramıyorum. Üreticide ne kdar haklı tüy konusunda bilmiyorum. Sabahları bıcır bıcır sanki bişeyler anlatmaya çalışıyo gibi davranıyo. Yanına arkadaş alıcaktım vazgeçtim şuanlık bu nedenden dolayı

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Çok kararsız kaldım, oğlum ilk zamanlarında böyle ötüyordu, şimdi konuşuyor ve şarkı söylüyor. Dişiyi andırıyor tüy yapısı
Bende aynı ikilemde kaldım valla dişiler daha sakin sessiz oluyo dediler benimki yerinde duramıyo gözümün önünden ayıramıyorum. Üreticide ne kdar haklı tüy konusunda bilmiyorum. Sabahları bıcır bıcır sanki bişeyler anlatmaya çalışıyo gibi davranıyo. Yanına arkadaş alıcaktım vazgeçtim şuanlık bu nedenden dolayı
Arkadaş için henüz erken diye düşünüyorum 1-2 ay daha beklemeniz daha sağlıklı olur cinsiyet için.

Bstadgzll

Aktif Üye
aslında epey değiştirdi tüy bi kanatlar ve kuyruk kaldı

Bstadgzll

Aktif Üye
İşte bende öyle biliyorum fakat anne babanın altından aldım direk ikiside benim bu şebelek gibiydi bu durum kafamı karıştırdı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İşte bende öyle biliyorum fakat anne babanın altından aldım direk ikiside benim bu şebelek gibiydi bu durum kafamı karıştırdı
Böyle bir erkek kuş vardı görmüştüm bu mutasyonda tamamen melodik ötüşte anlaşılıyor ☺

Bstadgzll

Aktif Üye
Tamamen ötmeden anlayamıycaz belli ki sabırla bekliyorum 😂

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Wf pied pearl kuşunuz. Erkek ise sırt desenleri zamanla kaybolur ama 8-10 ayı bulabilir. Dişiler de bu şekilde cırlamalar yapabiliyor ama dört ay tam melodik ötüş antrenmanlarına başlama yaşları olduğundan erkek olma ihtimali bence daha yüksek. Siz tekrar etmesini istediğiniz melodiyi dinletmeye başlayın. Her gün azar azar dinletin. Erkekse dinleyip tekrarlamaya çalışacaktır, önümüzdeki bir ay içerisinde net şekilde anlarsınız 😊

Bstadgzll

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim demekki babasıda 10 aylık falan o yüzden gitmemişti desenleri, dediklerinizi yapalım bakalım neler olcak

Üst Alt