• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Buğday çimlendirme deneyen varmı?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba forumda tarifi verilen buğday çimlendirmeyi üretim yapmayıp benim gibi tek kuş için deneyen varmı? Varsa kuşunuz yedi mi?

AlicanG

Paylaşımcı
benimde böyle oldu sonra sirkeli suda 1saat beklettim suyunu süzüp verdim pek yemediler benimkiler 😢
Ben sirkeyi sadece ilk suda beklettiğimde bir çay kaşığı kullanıyorum.Büyük ihtimal sirke tadı kokusu geçtiğinden sevmediler.Virkon ile dezenfekte ediyorum sonra arıtma ile son kez durulayıp veriyorum.Akşama kadar pek birşey kalmıyor tüketiyorlar.

FatihB.

Tutkulu
Ben sirkeyi sadece ilk suda beklettiğimde bir çay kaşığı kullanıyorum.Büyük ihtimal sirke tadı kokusu geçtiğinden sevmediler.Virkon ile dezenfekte ediyorum sonra arıtma ile son kez durulayıp veriyorum.Akşama kadar pek birşey kalmıyor tüketiyorlar.
bilmem ki sirkeden de olabilr belki

AlicanG

Paylaşımcı
tamam birdahakine öyle yaparım yerler umarım çünkü forumda yazılmıştı 1-2 saat sirkeli suda bekletin
Sirkeli su amaç suyun ph nı değiştirip mikroorganizmaların yaşamsal faaliyetlerini sonlandırmak.1 saat çok garantili olur hele bide kuş sirke kokusundan hoşlanmıyorsa yemez.(y)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Her türlü yiyeceği veriyorum zaten bir bu eksik kalsın şimdilik. :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Her zaman kullanıyorum 😅