• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu kuş ne yer nedir bilen var mıdır?

resulllll

Yeni Üye
Sabah balkonda gördüm sıcaktan düşmüş olmalı elime aldığımda hareket etmiyordu elimle su içirdim biraz kendine geldi ama bacağı bir değişik geldi bana. Bu hayvan ne yer yada evde beslemem doğru mu değil mi bilgi verebilir misiniz?

Knifeçı

Yeni Üye
Serçeye benziyor, şehirde çoğunlukla ağaçlardaki meyvelerle beslenirler. Ekmek kırıntılarınıda çoğunlukla yerler. Uçamıyorsa bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Kendini sakatlamış olabilir. Bulunduğunuz yer sıcaksa sıcaktan dolayı bitkin düşmüş te olabilir. kafesin kapısını açık bırakın, kendine geldiğinde eğerki sakatlanmamışsa uçup gidecektir.

Not: Evcilleştirilebilecek bir kuş değildir, kafeste beslemeniz ona eziyetten başka bir şey değildir. ( sakatlanmadığı sürece )

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ayak fotoğraflarını net çekip paykaşın bakalım bir.
Kuşu ev içinde salın eğer uçamıyorsa ayağında sıkıntı vardır. Bu şekilde doğaya salarsanız yem olur. Ayağı iyileşene kadar bakın,yine debir veterinere götürün.

Ekmek vermeyin kesinlikle. Bizim halkımızın maalesef bilinçsizce hayır olsun diye yaptığı ama aksine kuşlara zarar verenir durum. Buğday verebilirsiniz. Un kurdu verebilirsiniz.

rilish26

Müdavim
Buğday un kurdu yulafta yer sanırsam verebilirsiniz. Ayağı çok enteresanmış sanki protez gibi duruyor çok enteresanmış.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Serçe değil bu söğüt bülbül veya çıvgın kuşu daha yavru sayılır kaçarken korkudan sığınmış sık ağaçların bulunduğu bir ormana bırakırsanız orda daha güvende olur eğer yaralı ise yarası iyileşene kadar şırınga ile besleme maması ile besleyin ve günde bir un kurdu verin toparlayınca ormana salın. İstanbuldaysanız bana ulaştırın ben bakarım 😊

Üst Alt