• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu kuş çiftlerşirmi ?

Teco42

Yeni Üye
Merhaba bu kuşum ne kadarlık acaba merak ediyorim fena kur yapiyor gerisi gelmiyor dişi ayak atiyor :)

Bahar Y.

Müdavim
Küçük daha, çiftleşmek için uygun değil biraz daha bekleseniz iyi olur :)

Teco42

Yeni Üye
Yuvaligi sokeyimmi alışmışlardı bugün içinde görmüştüm

Bahar Y.

Müdavim
Dişi erkekten daha büyük şuan gördüğüm kadarıyla, erkeğin dişiye hal ve hareketleri nasıl

Bahar Y.

Müdavim
Aslında erkeğin alnı temiz, irisini göremedim yaş konusunda kararsız kaldım o yüzden başka biri cevap verse daha iyi sanki :) yanlış yönlendirme yapmayayım

Teco42

Yeni Üye
Aslında erkeğin alnı temiz, irisini göremedim yaş konusunda kararsız kaldım o yüzden başka biri cevap verse daha iyi sanki :) yanlış yönlendirme yapmayayım
İris yok ben kuşu aldığım kişiden eşe gelirmi dedim gelir dedi ama iris yok gözünde fena kur yapiyor yem kusuyor kaşıyor anlaşma güzel dişide yemi kabul ediyor oda kusuyor ve kaşıyor bazen dişide erkek gibi kur yapiyor ayak atiyor

Bahar Y.

Müdavim
Bazı mutasyonlarda iris olmuyor, yuvalık kalsın o yüzden erkeğin ceresini ekleyin kızışmış mı bakalım

Teco42

Yeni Üye
Yemi döktüm resim çekecem diye :)))

Teco42

Yeni Üye
😂😂😂 Kusura bakmayın hocam, erkeğin cere tamamen lacivert değil, yumurta maması veriyor musunuz
Yok sadece haftada 2 kere buğday cimliyorum ama geleli zaten 1 hafta oldu kuşun çabuk anlaşmaları bugün yuvada görmem bu soruyu sormaya itti beni :) bu arada cevaplarınız ilginiz için ayrıca teşekkür ederim

Bahar Y.

Müdavim
Rica ederim lafı mı olur, yumurta maması yapabilirsiniz, ben normal kaynatıyorum bir saklama kabına soyup eziyorum, kabuklarıda koyuyorum fakat yumurta ile kabuk arasındaki zarı ayırıyorum, daha sonra yumurta kabuklarını peçete arasında bardakla ezip un haline getiriyorum, ezmiş olduğum yumurtaya karıştırıyorum, bir küçük havucuda soyup rendeliyorum, iyice karışınca çok güzel bir ek besin oluyor, dişi kuşumda faydasınıda gördüm diyebilirim deneyebilirsiniz sizde :)

Teco42

Yeni Üye
Buğdayı verdiğim için mamaya gerek duymadım.Yumurta alalbilmem için tavsiyeniz nedir ?iyi bir mama tarifi alabilirim

Teco42

Yeni Üye
Dolaba bakıyorum hemen havuç ve yumurta varsa hemen başlıyorum

Bahar Y.

Müdavim
Sabah yapsanız daha iyi çünkü en fazla 4 saat tutuyoruz kafeste, yumurta çabuk bozulan bir şey olduğu için

Teco42

Yeni Üye
Tmm o zaman sabah yapayım mamayı.cere ve irise göre 6 aylik varmı bu kuş yok gibi demi.neyse anlasan kus bulduk bakimini yapip bekliyecez sabredecegiz.Çok teşekürler ediyorim size.iyi geceler diliyorum

Bahar Y.

Müdavim
Tmm o zaman sabah yapayım mamayı.cere ve irise göre 6 aylik varmı bu kuş yok gibi demi.neyse anlasan kus bulduk bakimini yapip bekliyecez sabredecegiz.Çok teşekürler ediyorim size.iyi geceler diliyorum
Dediğim gibi alın çizgisi yok fakat iriside yok, mutasyonla alakalı olabilir, alın çizgisine göre 6 aylık var, rica ederim sabrın sonu selamettir iyi geceler diliyorum :)

Üst Alt