• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Bu durumda ne yapmalıyım ?

yalin

Aktif Üye
Merhaba kuşumda kabarma sorunu var daha öncesinde de üşütmüştü ve veteriner hekim kontrolünde antibiyotik vermiştik şimdi tekrardan baş gösterdi 3 gün kadar kullanmamız ve durumuna göre 5e çıkarmamız gerekirken ben 2. günde kestim çünkü kuş tuhaf davranışlar sergilemeye başladı 2. günün sabahında ancak ondan öncesinde de kabarma sorunu gitmişti neredeyse ondan sonra kabız olduğundan dolayı 2. Günde kestim ve dediğim gibi yaptığı tuhaf hareketlerden dolayı kabızlığı gitti ama hala daha kabarık muhtemelen suluğuna koyduğumuz şeyden dolayı öyle oldu ama kuş suluğuna biz pet shoplarda satılan solunum sistemi güçlendirici bir şeyden damlatıyorduk ben 15 damla damlatıyordum her gün suyunu değiştirip de ama elimle suluğun iç tarafını ellediğimde içerisinde kattığımız şeyin kalıntıları olduğunu kaygan olmasından mütevellit anladım belki de kuşun garip davranışlar sergilemesinin sebebi de oydu bilemiyorum ama şu anda da veteriner abla antibiyotiği kaldıramıyor herhalde bünyesi dedi ve vermeyi desteklemiyor lakin benim elimde de hala daha antibiyotik var ve kuşun kabarıklık problemi geçmiyor 4 gündür kullanayım mı dersiniz ne yapayım 17260722224153163941640784661942.jpg17260722440507515637364489230723.jpg17260723062827072050622397889688.jpg
Unutmadan bu süreç boyunca kuş probiyotik de kullandı hala kullanıyor

yalin

Aktif Üye
Merhaba kuşumda kabarma sorunu var daha öncesinde de üşütmüştü ve veteriner hekim kontrolünde antibiyotik vermiştik şimdi tekrardan baş gösterdi 3 gün kadar kullanmamız ve durumuna göre 5e çıkarmamız gerekirken ben 2. günde kestim çünkü kuş tuhaf davranışlar sergilemeye başladı 2. günün sabahında ancak ondan öncesinde de kabarma sorunu gitmişti neredeyse ondan sonra kabız olduğundan dolayı 2. Günde kestim ve dediğim gibi yaptığı tuhaf hareketlerden dolayı kabızlığı gitti ama hala daha kabarık muhtemelen suluğuna koyduğumuz şeyden dolayı öyle oldu ama kuş suluğuna biz pet shoplarda satılan solunum sistemi güçlendirici bir şeyden damlatıyorduk ben 15 damla damlatıyordum her gün suyunu değiştirip de ama elimle suluğun iç tarafını ellediğimde içerisinde kattığımız şeyin kalıntıları olduğunu kaygan olmasından mütevellit anladım belki de kuşun garip davranışlar sergilemesinin sebebi de oydu bilemiyorum ama şu anda da veteriner abla antibiyotiği kaldıramıyor herhalde bünyesi dedi ve vermeyi desteklemiyor lakin benim elimde de hala daha antibiyotik var ve kuşun kabarıklık problemi geçmiyor 4 gündür kullanayım mı dersiniz ne yapayım Ekli dosyayı görüntüle 69297Ekli dosyayı görüntüle 69298Ekli dosyayı görüntüle 69299
Unutmadan bu süreç boyunca kuş probiyotik de kullandı hala kullanıyor
Ve ek olarak 3 ila 4 gündür de sadece probiyotik kullanıyoruz başka hiçbir şey vermiyoruz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzda enfeksiyon var antibiyotikleri beş günden önce kesmeyin iyileşir gibi olur sonra bakteri daha şiddetli döner çünkü antibiyotiğe karşı direnç geliştirir. Elinizde antibiyotik varsa tekrar veterinerin dediği şekilde kullanın ve kesmeyin. Petshoptaki ürünler hiçbir işe yaramaz. Röhnfried ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ederim

yalin

Aktif Üye
Kuşunuzda enfeksiyon var antibiyotikleri beş günden önce kesmeyin iyileşir gibi olur sonra bakteri daha şiddetli döner çünkü antibiyotiğe karşı direnç geliştirir. Elinizde antibiyotik varsa tekrar veterinerin dediği şekilde kullanın ve kesmeyin. Petshoptaki ürünler hiçbir işe yaramaz. Röhnfried ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ederim
teşekkürler hocam antibiyotiği hastalık geçmeden kesmemem gerektiğini biliyordum lakin hem kuşun garip hareketleri hem de aynı anda muhtemelen de antibiyotikten dolayı kabız olması kuşun bağırsakları daha da yavaş çalıştırmasın ve ilaçtan da kuşu öldürmeyeyim diye o anki psikolejiyle kesmeliyim diye düşündüm

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
teşekkürler hocam antibiyotiği hastalık geçmeden kesmemem gerektiğini biliyordum lakin hem kuşun garip hareketleri hem de aynı anda muhtemelen de antibiyotikten dolayı kabız olması kuşun bağırsakları daha da yavaş çalıştırmasın ve ilaçtan da kuşu öldürmeyeyim diye o anki psikolejiyle kesmeliyim diye düşündüm
Anlıyorum sizi ama antibiyotik bağırsaktaki yararlı zararlı bakterileri öldürüyor normal. Popo kısmını çekip atabilir misiniz

yalin

Aktif Üye
Anlıyorum sizi ama antibiyotik bağırsaktaki yararlı zararlı bakterileri öldürüyor normal. Popo kısmını çekip atabilir misiniz
Kabızlık sorunu biteli belli bir müddet oluyor hocam bu antibiyotiği kesme sebebimdi zaten yaklaşık 5 gün falan geçmiştir üzerinden

Üst Alt