• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu Duruma Sessiz Kalmayın

rodeo531

Yeni Üye
(Öncelikle burada üzüldüğüm şey kesinlikle para değil sonuna kadar okuyun) öncelikle cumartesi günü tatlımı tatlı bir kuş aldım yavruydu ve halsizdi normal karşıladım çünkü derler ya yeni gelen kuşlar halsiz olur diye sonra bunun normal olmadığını anladım çünkü hayvan sürekli kafes tabanında duruyor ve normal bir duruşu yok sakat gibi duruyor kuşu 3yılda ne öğrendiysem herşeyi uyguladım fakat mâlesef gözlerimin önünde feci şekilde öldü aslında devletin bu konuya el atması lâzım (bazı) kuşçular bu hayvanları tedavi etmeden ölüme terk ediyor yada başka birine satıyor hatta bu şeyler için kampanyalar falan başlamalı bu yapılanlar kedilere,köpeklere yapılsa ülkede kıyamet kopar Türkiye'de (bazı) paragozler bu hayvanları para kaynağı olarak görüyor lütfen sessiz kalmayın

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Başlığı düzenledim izninizle 👍 öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum ve size hak veriyorum öyle sadece para kazanmak için hayvanların sırtından geçinen birçok kişi var inanın ben çok kavga ettim ama elime hiçbir şey geçmedi 😔 Basınız canınız sağolsun eğer tekrar kuş sahiplenmek isterseniz size bu konuda yardımcı olmak isterim 😊

rodeo531

Yeni Üye
Başlığı düzenledim izninizle 👍 öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum ve size hak veriyorum öyle sadece para kazanmak için hayvanların sırtından geçinen birçok kişi var inanın ben çok kavga ettim ama elime hiçbir şey geçmedi 😔 Basınız canınız sağolsun eğer tekrar kuş sahiplenmek isterseniz size bu konuda yardımcı olmak isterim 😊
Adana sarıçam, yüreğir çevresinde güvenilir bir kuşçu olsa yeter yukarıda bahsettiğim şahıslara prim vermek istemiyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
(Öncelikle burada üzüldüğüm şey kesinlikle para değil sonuna kadar okuyun) öncelikle cumartesi günü tatlımı tatlı bir kuş aldım yavruydu ve halsizdi normal karşıladım çünkü derler ya yeni gelen kuşlar halsiz olur diye sonra bunun normal olmadığını anladım çünkü hayvan sürekli kafes tabanında duruyor ve normal bir duruşu yok sakat gibi duruyor kuşu 3yılda ne öğrendiysem herşeyi uyguladım fakat mâlesef gözlerimin önünde feci şekilde öldü aslında devletin bu konuya el atması lâzım (bazı) kuşçular bu hayvanları tedavi etmeden ölüme terk ediyor yada başka birine satıyor hatta bu şeyler için kampanyalar falan başlamalı bu yapılanlar kedilere,köpeklere yapılsa ülkede kıyamet kopar Türkiye'de (bazı) paragozler bu hayvanları para kaynağı olarak görüyor lütfen sessiz kalmayın
Emin olun ki sadece sizin çevrenizde böyleleri yok, İstanbul'un göbeğinde bana 11 tane yavruyu sağlıklı diye verdiler, hepsi de tüy hastalıklı çıktı 🤷 keşke bazı insanlar bu miniklerin can taşıdığını, vebali olduğunu bilseler 😢

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Ve yine Şehmus abi hayvanseverliğini konuşturur 👏👏👏

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İlk kuşumu bende bu yüzden kaybetmiştim.Bi hevesle sultan papağanı almıştım satıcı inatla sana bu kuşu veriyim,sana özel indirimde yaparım, 2-3 ay sonra bu kuş canavar gibi olur falan demişti tabi o zamanlar kuştan falan anlamıyodum.Sonra eve getirdik 1 hafta sonrada kuşu kaybettik.Yani anlayacağınız güvenilir üretici dışında kuş almamak lazım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun,başınız sağ olsun. Keşke hemen veterinere götürseydiniz. 🥲

Maalesef kuşları hatta balıkları,kedileri, köpekleri vs hayvanları sadece para olarak gören insanların satışı çok. Benim semtimde de var böyleleri. Petshoplar hakkında bir düzenleme şart ama olur mu bilmem. 🙄

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok üzüldüm başınız sağolsun. Bu konuda forumda duyarlı insanlar var. Onların yönlendirmesi ile kuş sahiplenebilirsiniz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Geçmiş olsun,başınız sağ olsun. Keşke hemen veterinere götürseydiniz. 🥲

Maalesef kuşları hatta balıkları,kedileri, köpekleri vs hayvanları sadece para olarak gören insanların satışı çok. Benim semtimde de var böyleleri. Petshoplar hakkında bir düzenleme şart ama olur mu bilmem. 🙄
Saçma bir şekilde, kedi köpeklerin 'sergilenmesi' yasaklandı pet shoplarda. Satışlara bir şey diyen yok 🤷

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun çok üzüldüm 😔 Malesef sahiplendikten sonra kuşların hasta olduğunu hemen anlayamıyoruz, hastalık belirtilerini bize alışma süreci olarak yorumluyoruz. Benzer bir durumda petshopçudan “hayatımda ilk kez kursak mantarı diye bir şey duyuyorum” cevabını almıştım. Beni kandırdığı çok belliydi ama gerçekten duymama ihtimali varsa bu daha da korkunç. Elinde bulunan kuşlara üzülmekten başka bişi yapamadım malesef.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Başınız sağolsun çok üzüldüm 😔 Malesef sahiplendikten sonra kuşların hasta olduğunu hemen anlayamıyoruz, hastalık belirtilerini bize alışma süreci olarak yorumluyoruz. Benzer bir durumda petshopçudan “hayatımda ilk kez kursak mantarı diye bir şey duyuyorum” cevabını almıştım. Beni kandırdığı çok belliydi ama gerçekten duymama ihtimali varsa bu daha da korkunç. Elinde bulunan kuşlara üzülmekten başka bişi yapamadım malesef.
Bişey söyliycem Bence Türkiyede eğitimini almayan, tecrübe sahibi olmayanlar petshop acamasin yani şuan iki günlük bir eğitim ile belge veriliyor işyeri açma belgesi, sertifika gibi formalite belge bu hiç yeterli değil herkes hakkıyla işini yapacak bugün sadece parası olan her işi yapmıycak bildiği eğitimini aldığı işi yapacak iki kere iki dört 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bişey söyliycem Bence Türkiyede eğitimini almayan, tecrübe sahibi olmayanlar petshop acamasin yani şuan iki günlük bir eğitim ile belge veriliyor işyeri açma belgesi, sertifika gibi formalite belge bu hiç yeterli değil herkes hakkıyla işini yapacak bugün sadece parası olan her işi yapmıycak bildiği eğitimini aldığı işi yapacak iki kere iki dört 👍
Keşke öyle bir uygulama ile açılsa petshoplar. Çok iyi olurdu böyle olsa. 🥺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocam Kanada'da kuaförlük bile üniversitede meslek olarak öğretiliyor. Her işin belli bir okulu, öğrenme süresi var. Bizde yazın çıraklığa giden 2 işlem görünce usta oluyor. Bu bütün sanayi, oto tamir, pet shop vs bu tarz işlerde böyle malesef. Ben eğitim koçluğu aldım uzaktan eğitimle, e devletten onaylı üniversite diplomam var. Ama kendimi yeterli görmediğim için yapmıyorum. Çünkü iki ders anlatıldı ve üç beş soruya doğru cevap verdim diye, ki internet ortamında kopya da çeksem kim görücek yani hemen aferin kazandın demek çok saçma 🤷🤷

Mert.

Eski Forumcu
Buna bir el atılması şart ülkede petshoplar yarışı fırınlar odasına yarı sı başka yere bağlandı ne beklemeniz gerekiyor cidden buna bir el atılması lazim