• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Bu böcek nedir

Ali9027

Aktif Üye
Kuşlarımın internetten aldığım yemini kapaklı cam kavanozda gölge bir şekilde dolabın içinde muhafaza ediyorum bu yemleri 1 hafta fln önce aldım bugün kokladığımda içi nemli gibi kokuyordu belki buğday kokusudur içinden mi çıktı bilmiyorum ama masamda aniden bir böcek gördüm bu ne böceği yemle ilgili bir böcek mıdır yem bozulmuşmudur bilen varsa yardım ederse sevinirim.

Ekli dosyalar

Çorumlee19

Yeni Üye
Kuşlarımın internetten aldığım yemini kapaklı cam kavanozda gölge bir şekilde dolabın içinde muhafaza ediyorum bu yemleri 1 hafta fln önce aldım bugün kokladığımda içi nemli gibi kokuyordu belki buğday kokusudur içinden mi çıktı bilmiyorum ama masamda aniden bir böcek gördüm bu ne böceği yemle ilgili bir böcek mıdır yem bozulmuşmudur bilen varsa yardım ederse sevinirim.

Genellikle yem, Ekin, buğday gibi tahıl veya tohum benzeri ürünlerde olan bit diye tabir ettiğimiz türdür. Yüksek ihtimal yemden kaynaklı, yem bitlenmiş.

Çorumlee19

Yeni Üye
Öyle özel bir sebebi yok. Nem almış olabilir içine birde yem üretim tarihi eski olabilir. Genelde eski yemlerde veya nem ile temas eden yemlerde olur. Bakliyat gibi ürünlerin yanında ise kapağı yarı açık kalsa dahi diğer ürünlerden birbirlerine geçebilirler. Yanında başka açık veya temas eden ürünleriniz varsa onları da kontrol ediniz.

Ali9027

Aktif Üye
Öyle özel bir sebebi yok. Nem almış olabilir içine birde yem üretim tarihi eski olabilir. Genelde eski yemlerde veya nem ile temas eden yemlerde olur. Bakliyat gibi ürünlerin yanında ise kapağı yarı açık kalsa dahi diğer ürünlerden birbirlerine geçebilirler. Yanında başka açık veya temas eden ürünleriniz varsa onları da kontrol ediniz.
Yanında ağzı kapalı mama vardı onada bakayım teşekkür ederim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Pirinçte çok olur bu böcek. Yeminizi kontrol edin yoksa bakliyatlarınıza bir bakın.

Ali9027

Aktif Üye
Pirinçte çok olur bu böcek. Yeminizi kontrol edin yoksa bakliyatlarınıza bir bakın.
Bakliyatlarla yem çok alakasız bir yerde evin iki farklı köşesinde diyebilirim aldığım yem de güvenilir bir siteden almıştım bir tek kötü yorum bile görmedim ismini vermeyim reklam olmasın. Bunu almadan önce az kullandığım yemler vardı kapalı kavanozda onlar iyi gözüküyor tuzsuz fln gözüküyor şimdilik onu kullanacağım bunu dökeceğim sorum şu ben iyice kontrol edeceğim ama yemde bir kaç böcek olsa kuşlara bir zararı olurmu yavruları avr şuan

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yemdeyse kesinlikle vermeyin. Bayat yem hasta eder kuşunuzu. Yem böceği böyle olmaz. Ben %90 pirinçte gördüğüm bi böcek. Siz yinede bakliyatlarınızıda kontrol edin. Yemide kontrol edin. Varsa zaten bir tane değildir. Geniş bir kaba döküp karşıtırp bakın.

Ali9027

Aktif Üye
Yemdeyse kesinlikle vermeyin. Bayat yem hasta eder kuşunuzu. Yem böceği böyle olmaz. Ben %90 pirinçte gördüğüm bi böcek. Siz yinede bakliyatlarınızıda kontrol edin. Yemide kontrol edin. Varsa zaten bir tane değildir. Geniş bir kaba döküp karşıtırp bakın.
Tamamdır yemin içinde görmedim yem koyacak kendi koklarım kokusu farklı geldi biraz çalkaladım kapağı açık bir şekilde yeni koyduğum masanın üstünde gördüm birden. Bakliyatları kontrol edeyim direk farklı bir yem vereceğim iki kavanoza bölmüştüm bu böcekle nen yeni onun dışındada yemim vardı onla vereceğim bu yemleri de imha edicem büyük ihtimalle

Üst Alt