• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bu ağaç kuş için nasıl süslenebilir?

efe1903

Tutkulu
Neler koymamı tavsiye edersiniz böyle çok sade oluyorda.
1737485357690.png

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ağaç dalı çok güzelmiş. Üzerine bir sürü oyuncak konabilir. Demet ablanın dedikleri dışında top oyuncaklar ve ipli kemirmeleri için olan tahta boncuklu oyuncaklarda olur. Halka halka oyuncak var ondan da takabilirsiniz. Pinterestte bakın bir, ben ordan ilham alıyorum genelde. :)

Dilek7

Aktif Üye
Sadece meyve veren ağaç dalları uygun olur degil mi? Ben de kuşlarım için arıyorum oyle büyük bir şey saksıya falan dikmeyi dusunuyorum taşlar doldurup. Siz nasil dengelediniz alt kısmını goremedim fotografta.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye

efe1903

Tutkulu
Sadece meyve veren ağaç dalları uygun olur degil mi? Ben de kuşlarım için arıyorum oyle büyük bir şey saksıya falan dikmeyi dusunuyorum taşlar doldurup. Siz nasil dengelediniz alt kısmını goremedim fotografta.
Bana geldi altında yuvarlak tahtadan birşey var onun üstünde.

efe1903

Tutkulu
Ne ile boyanmış acaba. Görseldeki delikler güve deliğimi acaba 🙄

Siz daha iyi bilirsiniz görsel olarak çok iyi ama bunlar ister istemez düşündürücü oluyor. 🤷🏼‍♀️
Arkadaşa sorayım gördüğümede, güve deliği olduğunu sanmıyorum 2 yıldır salonlarında duruyor hiçte güve problemi falan duymadık.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ufak delikler açıp deliklere okaliptus yaprağı, çeşitli yerlere dal darı vb. ürünler asıp besin alanı da oluşturabilirsiniz oyuncaklar haricinde.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşa sorayım gördüğümede, güve deliği olduğunu sanmıyorum 2 yıldır salonlarında duruyor hiçte güve problemi falan duymadık.
Evet bunu öğrenmeniz kuşun sağlığı için iyi olur. Boyasız yerlerde de delikler var onun için ilk aklıma güve olabileceği geldi. Görsel ve kullanım olarak çok güzel ama boya ve delikler şüpheli🤷🏼‍♀️

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Ağacın boyasına bakarsak akrilik boya ve vernik olmadığına eminim. Boyanın hızlı tutması için yağlı boya kullanılmış olabilir, parlaklığıda açıklar.
Dışkı ve tutunma etkisiyle boyanın kalın katmanı atma yapabilir bunu tüketmesi sağlığa zararlı.

Özellikle yağlı boya ise çıkarmak çok yoracaktır. Kalın katman falçata veya spatula ile kazınabilse de ince katman (ağaç ile boyanın ilk teması) çıkarmak ağacada zarar verir, tinerle gevşetmedende çıkarmak neredeyse imkansız. Tinere rağmende aşırı zordur, belirtmek isterim.

Bu dekoru kullanmakta kararlıysanız; boyası tazelenip (mümkünse gerçek ağaç izlenimi verilerek), kafesi takabilecek doğal bir dekor gibi kullanılabilir.

Bana kalırsa boya çıkarmak yerine yeni bir dekor yapmak daha kolay.😅 Yeni ağaç parçalarını fırınlama gibi bir yöntemle kurutup sonradan su içerisinde tam salınım yapana kadar bekletebilirsiniz. Bu salınım sürecinde ağacın üzerinde beyaz katmanlar oluşup su sarılaşmaya başlar, ağacın türüne göre değişse de 1 ile 6 ay arasında en zorlu ağaçlar bile özünü tamamen salmış olur. Bu yöntem ile akvaryumlarda önerilmeyen bir çok ağaç kökünü akvaryumlarda kullanmışlığımız bile oldu. Kuşun ağaç ile temasının daha az olduğunu düşününce bu yöntemle ağacın türünün pekte önemli olduğunu düşünmüyorum.
Salınım işiyle uğraşmak istemezseniz kuşlara zararı olmayacak tür ağaçlar neyse onlardan ve driftwood arayabilirsiniz. Su kenarlarında doğal yöntemlerle kurumuş ağaçlar salınımını büyük ölçüde tamamlamış olurlar.
Tabii canlılar için uygun olan ağaçların da dezenfektanı fırınlama yöntemiyle yapılır. Özellikle ilaçlanmış ağaçsa daha detaylı arındırılmalı.

Yeni yapmak isterseniz boyamak yerine, pürmüzle yakabilirsiniz. Hem neme dayanıklılığı artar hem börtü böcek riskini kaldırırsınız.
Havyayla motif yaparak ve yazı yazarak fazladan süslenebilir.

Birde dalların izdüşümünden biraz geniş pleksi veya polikarbon levhayı ağacın altına koyabilirsiniz. Üzerindeyken dışkılaması ev temizliği sırasında biraz canınızı sıkabilir, laminantlarda kalıcı deformasyon oluşmaması için önlem olur. Tabii koltuk o şekilde kalacaksa sırt kısmına gelecek olan dışkı için yapılabilecek pek bir şey yok anca örtü/salon battaniyesi serilebilir. 😁

Son düzenleme: