• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Boş yumurta

Mericoin

Yeni Üye
Kuşumun altını daha değiştireli bir hafta bile olmadı ishal ve kafesinde tek yaşamasına rağmen boş yumurta yapmış ne anlama geliyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kuşunuz kızgınlık dönemine girmiş o yumurta kızgınlık yumurtası yani çiftleşmek istediğinin belirtisi. Beyaz peçete üzerine güncel dışkı fotoğrafı atar mısınız. Ayrıca kafes çok kirli ızgara da yok kuşunuz için şok tehlikeli lütfen temizleyin.

Mericoin

Yeni Üye
Kuşunuz kızgınlık dönemine girmiş o yumurta kızgınlık yumurtası yani çiftleşmek istediğinin belirtisi. Beyaz peçete üzerine güncel dışkı fotoğrafı atar mısınız. Ayrıca kafes çok kirli ızgara da yok kuşunuz için şok tehlikeli lütfen temizleyin.
Temizleyecektim aslında ama internette yumurtaya dokunmayın yazıyordu bide evet ızgarası yok kullanmamız gerekir mi
5-6 günde kafes o hale geldi kusura bakmayın dışkısı falan normal mi diye attım
Bir de yaklaşık 5 gündür falan gold winds in b complex kullanıyorum yarım suluğa 10 damla dediler

Doğacı

Eski Forumcu
1 hafta boyunca zeolit tozlu mama ile besleme yapın,@Demet bükay Demet ablacım tarifini yazar sizlere.
Ve probiyotik kullanın.Entrobac kullanabilirsiniz.
50 ml suya pirinç tanesi kadar entrobac probiyotik tahta kaşıkla ekleyip karıştıralım ,8 saate kadar tüketilebilir, 8 saat sonra dökelim. Siz şimdilik 3 gün art arda Entrobac probiyotik kullanın. Kuş için daima içme suyu olarak kapalı su kullanalım şişe suyu. Uv filtresi olmayan arıtma suyu çeşme kuyu kaynak sularını kullanmayalım.

Kafesi de çamaşır suyu ile iyice temizleyin kurulayın ve kokusunu giderin. Dışkıları normal değil,dediğimiz şekilde uygulama yapın zeolit tozu ve probiyotik.

Sürekli kızgınlık yumurtası yapıyor ise kalsiyum eksikliği yaşıyor olabilir böyle olmasından sebep. Direnç kaybeder. Mama ile besleme yapın,kalamar kemiği olsun kafeste.

Doğacı

Eski Forumcu
Temizleyecektim aslında ama internette yumurtaya dokunmayın yazıyordu bide evet ızgarası yok kullanmamız gerekir mi
5-6 günde kafes o hale geldi kusura bakmayın dışkısı falan normal mi diye attım
Bir de yaklaşık 5 gündür falan gold winds in b complex kullanıyorum yarım suluğa 10 damla dediler
Yeminizi de değiştirmenizi tavsiye ederim,içinde boyalı ekmek olan yemler kullanmayalım,petsop tarzı vitamin ürünleri kullanmayalım.

Entrobac probiyotik
Gervit multivitamin olsun elinizde

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
1 hafta boyunca zeolit tozlu mama ile besleme yapın,@Demet bükay Demet ablacım tarifini yazar sizlere.
50 ml suya pirinç tanesi kadar entrobac probiyotik tahta kaşıkla ekleyip karıştıralım ,8 saate kadar tüketilebilir, 8 saat sonra dökelim. Siz şimdilik 3 gün art arda Entrobac probiyotik kullanın. Kuş için daima içme suyu olarak kapalı su kullanalım şişe suyu. Uv filtresi olmayan arıtma suyu çeşme kuyu kaynak sularını kullanmayalım.

Kafesi de çamaşır suyu ile iyice temizleyin kurulayın ve kokusunu giderin. Dışkıları normal değil,dediğimiz şekilde uygulama yapın zeolit tozu ve probiyotik.

Sürekli kızgınlık yumurtası yapıyor ise kalsiyum eksikliği yaşıyor olabilir böyle olmasından sebep. Direnç kaybeder. Mama ile besleme yapın,kalamar kemiği olsun kafeste.
Merhaba 2 çay kaşığı el besleme maması mercimek tanesi kadar Zeolit tozunu karıştırın sıcak su ile. Şiringa ile ağzına sıkma yapacaksınız.

Mericoin

Yeni Üye
Yeminizi de değiştirmenizi tavsiye ederim,içinde boyalı ekmek olan yemler kullanmayalım,petsop tarzı vitamin ürünleri kullanmayalım.

Entrobac probiyotik
Gervit multivitamin olsun elinizde
Önerdiğiniz marka muhabbet kuşu yemi var mı peki

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşumun altını daha değiştireli bir hafta bile olmadı ishal ve kafesinde tek yaşamasına rağmen boş yumurta yapmış ne anlama geliyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz
Hijyen çok önemli 1 haftada büyük temizlik yapmalısınız. Tüm kafes. Izgara altı en fazla 2 gün. İshal durumunda 1 gün olmalı.

Mericoin

Yeni Üye

Kalamar her zaman muhakkak bulunuyor ve her kafesi temizlediğimde çamaşır suyuyla yıkıyorum ama sanırım arıtma suyu kullanıyorum ondan olabilir mi bir de önerdiğiniz bir yem markası var mıdır acaba yine onda da yıllardır gold winds kullanıyordum

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Yem olarak Versele Laga kullanabilirsiniz. Yumurtayı almanızı öneririm, çünkü aynı yerde yumurtlamaya devam edebilir, bu da onun için hem fiziksel hem de duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Daha fazla yumurtlama davranışını engellemek için kuşunuzun kağıt veya yumuşak malzemelere ulaşamamasını sağlayın. Kafes düzenini zaman zaman değiştirerek yuva yapma davranışını önleyebilirsiniz. Oturma yerlerini ve oyuncakları yer değiştirerek onu zihinsel olarak uyarın. Ayrıca yeterli kalsiyum sağlayın; onun kalamar kemiği yiyip yemediğini gözlemleyin. Eğer yemiyorsa, yeminin üstüne kalamar kemigini bicakla ufalayip serpebilirsiniz. Kuşunuzla kaliteli zaman geçirin, sosyal etkileşimde bulunun ve zihinsel olarak uyarıcı oyunlarla onu meşgul edin.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Tabii ki, bu dişi kuşların üreme sistemlerinin bir parçasıdır, yani çok normal bir durum ve endişelenmeye gerek yok. Ancak, eğer kuşunuz sürekli olarak yumurta yapıyorsa ve bu durum onun sağlığını veya davranışını olumsuz etkiliyorsa, o zaman önlem almakta fayda var.

Mericoin

Yeni Üye
Tabii ki, bu dişi kuşların üreme sistemlerinin bir parçasıdır, yani çok normal bir durum ve endişelenmeye gerek yok. Ancak, eğer kuşunuz sürekli olarak yumurta yapıyorsa ve bu durum onun sağlığını veya davranışını olumsuz etkiliyorsa, o zaman önlem almakta fayda var.
İlk defa yaptı o yüzden biraz endişelendim ama diğer dediklerinizi uygulayacağım çok teşekkür ederim