• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Böcek sorunu

Ahmet6111

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar midenizi bulandıracak bir konu ile geldim. Son iki gündür akşam vakitleri kuşlarımın kafesinin yanında hamam böceği yakalıyorum. Bugün kafes tabanını temizlerken siyah bir örümcek ile karşılaştım. Kafes tabanına 3-4 gün önce sadece 1 sefer talaş serdim düzenli olarak kağıt havlu kullanıyorum ve her akşam değiştiriyorum. Üretim yapmak için 2 hafta önce filan yuvalık koymuştum içinde talaş vardı dişi kuşum tüy dökümünde olduğu için çıkarmıştım. Çoğalırlar diye korkuyorum nasıl önlem alabilirim ve kuşlarım için ne kadar zararlılar?

Ahmet6111

Yeni Üye
Talaştan ve yuvalıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum

Ahmet6111

Yeni Üye
Talaş ve yuvalığa yumurta bırakmışlardır, lütfen yenisi alın, onları atın, kafesi çok iyi temizleyin
Talaşı ve yuvalığı dediğiniz gibi çöpe attım ancak tekrardan gelme ihtimalleri yok mu ayrıca belirtmeyi unutmuşum dişi tüy dökümünde diye fazla kaşınmasını pek umursamıyordum yanındaki kuşumda fazla kaşınmaya başladı

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Var ise virkon s ile herşeyi dezenfekte edin yok ise sirke yada çamaşır suyu ile ama çok iyi durulayıp çok iyi kurutun ahşap tünekleri 180 derece fırına verin yanmasın dikkat edin ayrıca dış parazit uygulaması yapıyormusunuz?

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Yuvaliğa Kedi Kumu Koyabilirsiniz Kokusuz Olandan.Demet Abla Çok Memnun. Hem Böceklenmede Olmaz. 😇