• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bizimkiler

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dün kızımın yaptığı yaramazlıktan bahsetmiştim size, iyice korkmuşlardı. Dün çok ellemedik bütün gün dışarıda tavana yakın duran tünekte takıldılar akşamüstü artık aciktilar diye düşünüp yerlerine aldık hava kararmaya başladigi için çok hareket etmeden geldiler kafeslerine ve bir daha çıkarmadık. Akşam sık sık elimizi kafese sokup alıştırma yaptık, bugün ise sonuc bu şekilde. Kızım kafese yaklaşınca kaçıyorlar ama ben veya eşim yaklasinca sıkıntı olmuyor. Sizce alıştılar mı bize tekrar güveniyorlar mi, kızımla araları düzelir mi, birkaç gün dışarı salmamak mı doğru olur yoksa çıkaralım rahat rahat gezsinler mi? 🤔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elinizden bol bol yem uzatın yem yedirin bağınız dahada güçlenir. Dışarıdaki süreyi şuan fazla abartmayın kafes içi eğitime devam edin. Zamanla kızınızdan da korkmazlar
Tamamdır teşekkür ederim 🙏 ama şu an için iyi gibi dimi 😂 bir şey daha sorabilir miyim, video sonundaki itişme ara sıra oluyor genelde de bu gagalaşmadan sonra iki farklı tünekte birbirlerine sırt dönerek oturuyor sonra unutup barışıyorlar. Bundan daha ileri gitmiyor ama bazen dişi durduk yere gagalayıp tünekten atıyor diğerini. İleride bu sürtüşme daha da artar mı ki yoksa arada bir normal midir 🤷

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hay Allah yaaa:ROFLMAO::ROFLMAO: şuan kendimden birebir aynısından bulduğum için şanslıyım 😂😂 ıslık çalma hariç
Biz daha gerideyiz tunekte azcik izin veriyor ayağına dokunmama buğday çimlendirme yaptım bitince elimle vermiyi düşünüyorum umaruk güzel ilerleme olur
Hahah 🤣 umarım iyileşiriz hepimiz aslında kafes dışında da gelmeye başlamışlardı tam, ama benim kız fırsat bulup ürküttü dün, o yüzden başa döndük 🥺 dün bütün gün bıcır bıcır kendi aralarında konuşup sanki istişare yaptılar biz bunları affetsek mi yoksa biraz burunlarını mı sürttürsek acaba dediler sanırım bugün de affetmeye karar verdiler yavaştan 🤣🤣🤣

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Afeder onlar bizim kusta yanıma gelip lahana yiyur du ama yamyam büyük kuşun yanına koyunca bütün huy değişti
Kensinle birleştirmeyi düşünmüyorum bu yüzden
Onlar için en iyisini düşünürsünüz zaten :) Umarım en kısa zamanda hepsi alışır bize 😊

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dün kızımın yaptığı yaramazlıktan bahsetmiştim size, iyice korkmuşlardı. Dün çok ellemedik bütün gün dışarıda tavana yakın duran tünekte takıldılar akşamüstü artık aciktilar diye düşünüp yerlerine aldık hava kararmaya başladigi için çok hareket etmeden geldiler kafeslerine ve bir daha çıkarmadık. Akşam sık sık elimizi kafese sokup alıştırma yaptık, bugün ise sonuc bu şekilde. Kızım kafese yaklaşınca kaçıyorlar ama ben veya eşim yaklasinca sıkıntı olmuyor. Sizce alıştılar mı bize tekrar güveniyorlar mi, kızımla araları düzelir mi, birkaç gün dışarı salmamak mı doğru olur yoksa çıkaralım rahat rahat gezsinler mi? 🤔
Benim kızımdan da çekiniyor kuşum aralarında hiç sorun yaşanmadığı halde ☺ Küçük çocuklar hep ani hareketler yaptıkları ve yüksek sesle konuştukları için. Belli olmaz tabi ama ben aralarını yapamadım aylardır 😁

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim kızımdan da çekiniyor kuşum aralarında hiç sorun yaşanmadığı halde ☺ Küçük çocuklar hep ani hareketler yaptıkları ve yüksek sesle konuştukları için. Belli olmaz tabi ama ben aralarını yapamadım aylardır 😁
Ben az önce ısrarları üzerine kafese elini koydurdum, baktım kaçmıyorlar elini tünek yaptırdım içeri sokturdum o da nasıl yaklaşması gerektiğini öğrensin diye. Bizimkiler kaçmaya başlayınca geri çıkarttırdım sakinleşsinler bir daha denicez dedim. Böyle böyle hepsi alışacak yoksa her seferinde kızımın uyumasını beklersem sabah 4te çıkarmam lazım kuşları dışarı :D