• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bit için bu ise yararmi ?

ebrulibenn

Aktif Üye
Muhabbet kuşu aldık ama bit var sprey falan kullanıyoruz ama işe yaramadı damla önerdiler babam veterinere gitmiş anlatmış böyle bi damla vermiş geçmezse getirin demiş ben bi ilaca bakmıştım youtubede kuş sahibi biri önerdi köpek ve kediler için bi damla var onu sormuş kuşlarda bu kullanılmaz hayvan ölür demiş iste sordum ilacın adı neymiş bilmiyorum diyo ensesine yaptık bunu damla şeklinde bu zarar verir mi hayvana

İlaç buydu benim İnternette baktığım
Screenshot_2024-10-21-18-21-20-379_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

IMG_20241021_181352.jpg

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Bu olmaz bence. Kuşa ağır gelebilir. Kuşlar için zimec,avromec,ivermec dış parazit ilaçlarını kullanın.

Veterinerin verdiğinin adını öğrenebilirseniz ona göre yorum yaparız onada.

ebrulibenn

Aktif Üye
Merhaba. Bu olmaz bence. Kuşa ağır gelebilir. Kuşlar için zimec,avromec,ivermec dış parazit ilaçlarını kullanın.

Veterinerin verdiğinin adını öğrenebilirseniz ona göre yorum yaparız onada.
Hiç bilmiyorum ona sordum oda bilmiyor nasıl öğrenebiliriz acaba

ebrulibenn

Aktif Üye
Youtubede bi kuş üreticisi sanırım bu fiproes isimli ilacı önerdi ve kuslarada yapıldığını zarar vermediğini söyledi hatta kedi için olanını alıp kuşuna yapanlar varmış bu kesin çözüm yumurtalarınıda öldürür diyodu bende internette bulamadım bunun satışını en son veteriner yada tarım ilaci satan yerlerden bulunabileceğini okudum sonuç budur umarım verdiği ise yarar veterinerin

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hiç bilmiyorum ona sordum oda bilmiyor nasıl öğrenebiliriz acaba
Bilmediği şeyi nasıl size veriyor acaba? 🤦🏻‍♀️
Bir damla kullandıysanız başka kullanmayın bence,hiç riske girmeyin.
15 gün sonra yukarıda dedikleriminden birini alıp ensesine damlatın.

Bit kafesi sardıysa hepsini bulaşık makinasında yıkayın. Sonrasında okaliptus yağı ile silin tünekleri.
Tabana da doğal kekik koyun. Parazitler bitler uzak durur.

Youtubede bi kuş üreticisi sanırım bu fiproes isimli ilacı önerdi ve kuslarada yapıldığını zarar vermediğini söyledi
Ben kullanmadığım için yorum yapamayacağım amakuşlar için olan varken başka ilaç kullanmanızı önermem şahsen.

ebrulibenn

Aktif Üye
Bilmediği şeyi nasıl size veriyor acaba? 🤦🏻‍♀️
Bir damla kullandıysanız başka kullanmayın bence,hiç riske girmeyin.
15 gün sonra yukarıda dedikleriminden birini alıp ensesine damlatın.

Bit kafesi sardıysa hepsini bulaşık makinasında yıkayın. Sonrasında okaliptus yağı ile silin tünekleri.
Tabana da doğal kekik koyun. Parazitler bitler uzak durur.

Ben kullanmadığım için yorum yapamayacağım amakuşlar için olan varken başka ilaç kullanmanızı önermem şahsen.
Temizlik yapmıştık daha önce ama tülüde falanda kalmış geçen kırmızı kırmızı kan gibi görmüş annem temizlerken

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Götürmenize gerek yok bence. Dediğim ilaçlardan birini temin edin ve dediğim gibi kullanın.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Köpek veya kedi ürünlerini kuşlarda kullanmayın net yan etki yapıyor benim köpeğim var asla onun ürünlerini papağanlarıma kullanmam, siz Kübra ablanın dediği ürünlerden birini temin edin 🙏

ebrulibenn

Aktif Üye
Köpek veya kedi ürünlerini kuşlarda kullanmayın net yan etki yapıyor benim köpeğim var asla onun ürünlerini papağanlarıma kullanmam, siz Kübra ablanın dediği ürünlerden birini temin edin 🙏
Peki nerden bulabiliriz acaba o dediklerinizi birde insanlara zarar verir mi bize bi zararı olurmu acaba bu damlaların

Üst Alt