• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Bişey olurmu

elif nur yildiz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kabarıyor bazen
Ben kusumu yeni aldım ve nerdeyse bı 2 3 gün oldu sultan papağanı cinsi ben nasıl alıştıra bilirim ve 2 aylık klimalı odada kılana - 22 23 20 ve 18 arası çalışıyor aynı odada ama direkt kuşuma vurmuyor klima her hangi bir zarar verir mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Havalar çok sıcak olduğu için bu aralar klima ile ilgili çok konu açılıyor 😊 yavrunuzu yeni sahiplenmişsiniz. Eve yeni gelen kuşlarda durgunluk yem yememe dışkıda farklılık olabilir. Takipte olun süreklilik arz etmemeli bu durgunluk yada dışkı da değişim. Klimaya gelirsek 18 derece soğuk. Biraz daha yükseltin ısısını. Klima pervanesini biraz da yukarı kaldırın. Direkt üstüne gelmediği ve ani ısı değişimi olmadığı sürece sorun olmaz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni olduğu için kabarık olması falan normal ancak 18 derece çok soğuk ve hava akımının direkt gelmemesi lazım klimadan uzakta bir yerde olması iyi olur

elif nur yildiz

Yeni Üye
Havalar çok sıcak olduğu için bu aralar klima ile ilgili çok konu açılıyor 😊 yavrunuzu yeni sahiplenmişsiniz. Eve yeni gelen kuşlarda durgunluk yem yememe dışkıda farklılık olabilir. Takipte olun süreklilik arz etmemeli bu durgunluk yada dışkı da değişim. Klimaya gelirsek 18 derece soğuk. Biraz daha yükseltin ısısını. Klima pervanesini biraz da yukarı kaldırın. Direkt üstüne gelmediği ve ani ısı değişimi olmadığı sürece sorun olmaz.
Çok teşekkürler aklımdaki sorular silindi çok tereddüt ediyodum ilk defa besledigim için

elif nur yildiz

Yeni Üye
Benim 2 aylık bı sultan papagim var daha yeni aldım 3 4 gün oluyor 1 2 hafta sonra düğün olduğu için Gümüşhane tarafına gitmemiz lazım ama kusumu bırakacak kimse yok ben yanımda götürsem bı tane Muhammed kuşu kafesim var ona koysam ve götürsem herhangi bir sorun olurmu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kafesi kucağınızda güzelce sabitleyin. Salıncak varsa alın sarsıntı dan korkabiilr yada rahatsızlık verebilir. Arabada klima varsa mümkün mertebe dikkat edin. Ortam dar olduğu için klimanın çarpma riski yüksek. Yem ve daldarı koyun kafesine. Su sarsıntı dan dolayı akabilir. Molalarda yada arada su ihtiyacını karşılarsınız. Probiyotik var mı elinizde varsa yolculuğa çıkmadan iki yada üç gün öncesinde suyu tazeleyerek probiyotik takviyesi yapın.

Üst Alt