• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bir türlü geçmeyen şişlik

burakcetiner

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sarı şişlik,
Hastalık Belirti Tarihi
2 Şub 2024
Merhaba arkadaşlar , kuşumuzun 5-6 aydır popo kısmında derisi sarı olacak şekilde bir şişlik var.
Her gün uçuyor , kafesi temiz , yediğine içtiğine dikkat ediyoruz ama ne yaptıysak şişliği gideremedik. Son zamanlarda da uçmakta zorlanıyor , kanatları titriyor ve dışkı yaparken biraz zorlanıyor. Ne yapmam gerek anlamadım saçma sapan ilaçlar verip kuşa zarar vermekte istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler .

-Şişlik sert değil yumuşak
-Kuşun enerjisi yerinde halsiz vs. değil.
Adsız.png

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yağlanma olabilir gibi geldi bana, beslenme düzeni nasıl

burakcetiner

Yeni Üye
Prebiyotik ve vitamin takviyesi almanızı tavsiye ederim. Beslenmeye meyve ve sebzeleri de dahil edin. Kuşunuzu çok yormadan hareket ettirin, uçsun. Bir de mutlaka gritli kuş kumu kullanın
Teşekkürler , kuş kumu hiç almamıştık . Onu bi deniyeyim.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Aynı sorun benim kuşumda da var çıkartıp oynatıyoruz mecbur koridoru her gün 5 kere gidip geliyor uçuruyoruz hareket ettiriyoruz sürekli meyve sebze vs. veriyoruz yaşı da varsa olabiliyormuş böyle sorunlar bizim veteriner hayati önemli birşey değil dedi ama kontrol altında tutmakta fayda var 👍 takviye de aldım onlardan kullanıyoruz (mamaist sitesinden) yemde her gün biraz biraz koyuyorum fazlaca doldurmuyorum bol meyve sebze veriyorum umarım kuşunuz eski haline gelir ve toparlar 🙏 oynamaya teşvik edecek oyuncak alabilirsiniz kafesin içinde bile olsa hareket etmesi önemli bu yağlanma zaten hareketsizlikten oluyor dedi veterinerimiz ancak kuşunuzu da çok yormayın nefes nefese kalmasın yorgunluktan yavaş yavaş ilerleyin 😊 kilosunu ölçmek için hassas terazi alabilirsiniz böylece takip etmiş olursunuz durumunu.

Son düzenleme:

burakcetiner

Yeni Üye
Aynı sorun benim kuşumda da var çıkartıp oynatıyoruz mecbur koridoru her gün 5 kere gidip geliyor uçuruyoruz hareket ettiriyoruz sürekli meyve sebze vs. veriyoruz yaşı da varsa olabiliyormuş böyle sorunlar bizim veteriner hayati önemli birşey değil dedi ama kontrol altında tutmakta fayda var 👍 takviye de aldım onlardan kullanıyoruz (mamaist sitesinden) yemde her gün biraz biraz koyuyorum fazlaca doldurmuyorum bol meyve sebze veriyorum umarım kuşunuz eski haline gelir ve toparlar 🙏 oynamaya teşvik edecek oyuncak alabilirsiniz kafesin içinde bile olsa hareket etmesi önemli bu yağlanma zaten hareketsizlikten oluyor dedi veterinerimiz ancak kuşunuzu da çok yormayın nefes nefese kalmasın yorgunluktan yavaş yavaş ilerleyin 😊 kilosunu ölçmek için hassas terazi alabilirsiniz böylece takip etmiş olursunuz durumunu.
Sizin kuşunuz ne zamandır o durumda.

Begcennetpapaganı

Paylaşımcı
Sizin kuşunuz ne zamandır o durumda.
2 sene olmuştur tam olarak bilmiyorum ama uzun zamandır var bizim kuş ele gelmeyi hiç sevmez ancak tavuk gibi yerde gezer hep uçmayı da sevmez ağırlıktanmış meğerse veterinere götürünce önemli bir şey değil dedi ama kendi çabamla düzeltmeye çalışıyorum ben

burakcetiner

Yeni Üye
2 sene olmuştur tam olarak bilmiyorum ama uzun zamandır var bizim kuş ele gelmeyi hiç sevmez ancak tavuk gibi yerde gezer hep uçmayı da sevmez ağırlıktanmış meğerse veterinere götürünce önemli bir şey değil dedi ama kendi çabamla düzeltmeye çalışıyorum ben
O zaman yapacak bir şey anladığım kadarıyla. Zamanla kendi kendine geçerse artık.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş kumu sindirimi düzenler çok ihtiyaçları var. Farklı bir yemlikte bir çay kaşığı koyun ve her gün tazeleyin fakat giritli olmasına dikkat edin :) Havalar sıcak, nefes nefese kalmayacak şekilde hareket ettirirseniz sorunu çözülecektir 🙂

burakcetiner

Yeni Üye
Kuş kumu sindirimi düzenler çok ihtiyaçları var. Farklı bir yemlikte bir çay kaşığı koyun ve her gün tazeleyin fakat giritli olmasına dikkat edin :) Havalar sıcak, nefes nefese kalmayacak şekilde hareket ettirirseniz sorunu çözülecektir 🙂
İnşallah, tamamdır teşekkür ederim.

Üst Alt