• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Programı

Denizim

Yeni Üye
Merhabalar herkese. Burada yazilan beslenme bilgilerine baktım biraz ama tam emin olmak adına tecrübelerinize ihtiyacım var. Yazılan gerekli takviyeleri aldım. Grit kumu aldim. Benim aklika takılan sebzeleri ne şekilde vereceğim. Karıştırarak mi yoksa tek tek mi? Örneğin yesillikleri salata gibi karisik mi vereyim tek tek dal seklinde mi? Bezelye haslanıp birkactane tek basina mi verilecek. Bunlar haftada bir kere ki yoksa yemle birlikte günlük mü verilecek. Beslenme programi yapmak istiyorum rutin seklinde haftanin günlerine ayirip yazmak istiyorum boyle uyguladiginiz bir duzen varmi?

Mert G.

Eski Forumcu

Bu salatayı verebilir sınız
Marul tek verin
Mesela pazartesi marul cumartesi salata gibi
Girit kum kafesinde daima dursun

Ece A.

Paylaşımcı
Merhabalar herkese. Burada yazilan beslenme bilgilerine baktım biraz ama tam emin olmak adına tecrübelerinize ihtiyacım var. Yazılan gerekli takviyeleri aldım. Grit kumu aldim. Benim aklika takılan sebzeleri ne şekilde vereceğim. Karıştırarak mi yoksa tek tek mi? Örneğin yesillikleri salata gibi karisik mi vereyim tek tek dal seklinde mi? Bezelye haslanıp birkactane tek basina mi verilecek. Bunlar haftada bir kere ki yoksa yemle birlikte günlük mü verilecek. Beslenme programi yapmak istiyorum rutin seklinde haftanin günlerine ayirip yazmak istiyorum boyle uyguladiginiz bir duzen varmi?

Merhaba, isterseniz sebzeleri karıştırıp mama şeklinde de verebilirsiniz -tarifler forumda mevcut-, isterseniz sadece sebzeleri minik minik doğrayıp karışık salata gibi sunabilirsiniz, isterseniz de tek tek de verebilirsiniz. Haftada 1 veya 2 olmak şartıyla fazla yemeyeceği şekilde verebilirsiniz :) Ben mesela yemini kafesten çıkartmıyorum, sevdiği sebzelerden azar azar sunuyorum, mesela kapya biberi, marul, maydonoz sapı vs

Denizim

Yeni Üye

Bu salatayı verebilir sınız
Marul tek verin
Mesela pazartesi marul cumartesi salata gibi
Girit kum kafesinde daima dursun
Çok teşekkür ederim bunu deneyecegim

Denizim

Yeni Üye
Merhaba, isterseniz sebzeleri karıştırıp mama şeklinde de verebilirsiniz -tarifler forumda mevcut-, isterseniz sadece sebzeleri minik minik doğrayıp karışık salata gibi sunabilirsiniz, isterseniz de tek tek de verebilirsiniz. Haftada 1 veya 2 olmak şartıyla fazla yemeyeceği şekilde verebilirsiniz :) Ben mesela yemini kafesten çıkartmıyorum, sevdiği sebzelerden azar azar sunuyorum, mesela kapya biberi, marul, maydonoz sapı vs
Çok tesekkurler . Peki yumurtanin sadece sarisini mi yoksa beyaziyla birliktemi vermek gerekiyo

Denizim

Yeni Üye
Rica ederim herzaman🥰🥰🥰
Yumurta sadece sarisi mi yoksa beyaziyla mi vermeliyim sade verdigim zaman haftada bir kere sanirim. Birde duzen nasil olmali mesela sebze hafta bir sanirim veriliyor yada salata tarzi bunun yaninda meyveyi haftada bir mi vereyim yoksa haftada iki kere ek meyve ve sebze mi vereyim🤗 cok soruyorum ama yanlis bisey yapmamak adina ögrenmek istiyorum

Ece A.

Paylaşımcı
Rica ederim😊 ve haftada 1 sebze ve haftada 1 meyve şeklinde de yapabilirsiniz. Önemli olan abartı derecede verilmemesi ve haftada 2 günü aşmaması :) mesela 1 gün marul verdiniz birkaç gün sonra elma verdiniz, diğer hafta bir gün biber verdiniz birkaç gün sonra muz verdiniz yani vereceğiniz şeyleri siz liste haline getirebilirsiniz. Forumda da bulabilirsiniz neler yiyebilirler, neleri yememeliler :) ama haftada 2 gün verilmesi uygundur. Yumurtayı da iyice haşlamanız gerekiyor, @Burçak A. Hanım'ın dediği gibi de rendeleyip 2-3 saat kafeste tutabilirsiniz. Yumurta çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için 2-3 saat boyunca durduktan sonra geri alırsanız iyi olur :)

Ece A.

Paylaşımcı
Ya da 1 gün içinde birkaç çeşit sebze de tabiki sunabilirsiniz, 1'er tane örnek verdiğime bakmayın önemli olan dediğim gibi aşırıya kaçmadan yemesi 😊

Denizim

Yeni Üye
Tamamdır çok çok tesekkurler aklimda iyice oturdu. Kuş kömürünü ayda iki kez denmisti sade mi veriliyor peki

Denizim

Yeni Üye
Bana ense damlasi icin vilmectin demistiniz bulamadim internette cikip alamadimda spreyler varmis ayni gorevi gorurmu ilk etapta alsam iyi olur mu oda yada baska marka varmi onerebileceginiz

mortsvivants

Eski Forumcu
Bana ense damlasi icin vilmectin demistiniz bulamadim internette cikip alamadimda spreyler varmis ayni gorevi gorurmu ilk etapta alsam iyi olur mu oda yada baska marka varmi onerebileceginiz
Spreylerin yarardan çok zararı vardır, kullanmayın. Mamaist whatsapp hattına yazın bulamazsanız yardımcı olabilirler. Veteriner kliniklerinde de bulabilirsiniz, internette bulunmaz.