• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme programı

Berrin Yasmin35

Paylaşımcı
Bazı vitaminler elimde vardı Prozım Plus ve Multivit elimde olanlar
Gervit w, Bt amin forte aldım ve resimde gördüğünüz mamayı sarı darı yem aldım yemi ben dal darının tanelenmiş hali diye düşündüğüm için ama bildiğim yemmiş 🙈 meğerse her neyse asıl konuma geleyim bu vitaminlerin nasıl ne şekilde sırayla mı hafta bir veya 2 defa mı vereyim yani vitamin ve beslenme düzeni programını nasıl yapmalıyım birde şırınga gelmiş hasta olduğum için hiç içindeki kâğıdı açıp okumadım ona da niçin kullanmam gerekiyor bilmiyorum 🤷‍♀️ bi ara okurum artık
Başka almam gereken vitamin vs var mı sizce elimin altında olması gereken olmazsa olmaz olan birde böyle küçük ilaç suluğu aldım

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Prozim yarım suluğa altı damla kâfidir. BT amin yarım suluğa sekiz damla gervit yarım suluğa beş damla. Gervit varken multivit e gerek yok. Ama almışsınız madem dönüşümlü verin.Tüy döneminde ise bt yi haftada iki kez verebilirsiniz. Şırınga besleme aparatı mı acaba. Ucunda uzun ince aparat varsa besleme aparatıdır eğer tabi siparişleriniz arasında varsa. Dışkıda değişiklik hissedersiniz üç dört gün arka arkaya prozim verebilirsiniz. Gervit haftada bir. 🌸

Son düzenleme:

Berrin Yasmin35

Paylaşımcı
Prozim yarım suluğa altı damla kâfidir. BT amin yarım suluğa sekiz damla gervit yarım suluğa beş damla. Gervit varken multivit e gerek yok. Ama almışsınız madem dönüşümlü verin.Tüy döneminde ise bt yi haftada iki kez verebilirsiniz. Şırınga besleme aparatı mı acaba. Ucunda uzun ince aparat varsa besleme aparatıdır eğer tabi siparişleriniz arasında varsa. Dışkıda değişiklik hissedersiniz üç dört gün arka arkaya prozim verebilirsiniz. Gervit haftada bir. 🌸
Bunları hepsini aynı gün içinde mi yoksa örnek veriyorum işte biri pazartesi diğerini çarşamba gibi değil mi o şekilde multiviti daha önce almıştım gervit ve bt amin onu burdan sizler tavsiye edince aldım kaç saat kafeste kalmalı vitaminler şırınga sipariş etmedim aslında onlar göndermiş hiç dermanım olmadığı için de açıp okumadım açıkçası aslında bi çizelge oluşturmak istiyorum vitamin meyve mama vs gibi haftanın belli günlerinde bu şekilde beslenme listesi bide en son resim attım ilaç suluğu da aldım iki tane iki kuşum olduğu için fazla almadım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tamamdır. Pazartesi gervit veriyorsanız çarşamba prozim. Hepsi farklı günlerde. Cuma de BT amin. Ama mesela tüy döneminde değillerse gervitle BT yi dönüşümlü verebilirsiniz. Günleri örnek verdim kendinize göre ayarlayabilirsiniz. En fazla sulukta sekiz saat kalsın. İsterseniz gün içinde takviyeli suyu da tazeleyebilirsiniz. Mamayı da haftada iki kez verebilirsiniz. İçine mevsiminde sebze ile çeşitlendirerek.

Berrin Yasmin35

Paylaşımcı
Tamamdır. Pazartesi gervit veriyorsanız çarşamba prozim. Hepsi farklı günlerde. Cuma de BT amin. Ama mesela tüy döneminde değilse gervitle BT yi dönüşümlü verebilirsiniz. Günleri örnek verdim kendinize göre ayarlayabilirsiniz. En fazla sulukta sekiz saat kalsın. İsterseniz gün içinde takviyeli suyu da tazeleyebilirsiniz. Mamayı da haftada iki kez verebilirsiniz. İçine mevsiminde sebze ile çeşitlendirerek.
Pazartesi gervit vs vs dediğiniz gibi çizelge oluşturayım tüy döneminde mi bilmiyorum 🤷‍♀️ biliyorsunuz zaten ikisi de küçük daha belki yavru tüy değişimi vardır ama tam olarak bilmiyorum şuan o dönemdeki bi ilaçlı su birde normal su koysam olur mu yoksa sadece ilaçlı su mu olsun en önemli konulardan birisi de ne yazık ki benim sevgili 🫶 kuşlarım mama yemiyor bunu nasıl sevdireceğim onu da ben bilmiyorum 😁 sebze hiç vermedim ama meyve ilede araları yok işim zor gibi bu arada teşekkür ediyorum ☺

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ortalama üç aydan sonra tüy dökme dönemine girerler. Zaten anlarsınız fazlasıyla tüy dökerler evin kafesin her yeri tüy olur 🫠 bu dönemde pazartesi BT amin çarşamba prozim cuma BT amin. Normal dönemde yani tüyde değillerse pazartesi gervit çarşamba prozim öteki pazartesi BT amin çarşamba yine prozim. İlaç değil bunlar takviye. 🙂 Mamayı belki biri yerse diğer arkadaşıda görerek merak ederek yer. Sebze verin arada dediğim gibi mamanın içine sebze katın nane az bir miktar tarçın da ekleyin. Özellikle tarçın kokusuna pek hayır demiyorlar. İşe yarayabilir🌸 bir takviyeli su birde normal su dediğiniz kısmı anlayamadım.

Berrin Yasmin35

Paylaşımcı
Ortalama üç aydan sonra tüy dökme dönemine girerler. Zaten anlarsınız fazlasıyla tüy dökerler evin kafesin her yeri tüy olur 🫠 bu dönemde pazartesi BT amin çarşamba prozim cuma BT amin. Normal dönemde yani tüyde değillerse pazartesi gervit çarşamba prozim öteki pazartesi BT amin çarşamba yine prozim. İlaç değil bunlar takviye. 🙂 Mamayı belki biri yerse diğer arkadaşıda görerek merak ederek yer. Sebze verin arada dediğim gibi mamanın içine sebze katın nane az bir miktar tarçın da ekleyin. Özellikle tarçın kokusuna pek hayır demiyorlar. İşe yarayabilir🌸 bir takviyeli su birde normal su dediğiniz kısmı anlayamadım.
Beyaz olan 3 aylıktan fazladır diye düşünüyorum ben kasım aralık gibi aldım yeşil olanıda 14 şubatta aldım mamayı ikiside yemiyor maalesef Tm eklerim tarçın nane de denerim ilaç derken takviye vitamin anlamında dedim ☺

Berrin Yasmin35

Paylaşımcı
Tamamdır. Pazartesi gervit veriyorsanız çarşamba prozim. Hepsi farklı günlerde. Cuma de BT amin. Ama mesela tüy döneminde değillerse gervitle BT yi dönüşümlü verebilirsiniz. Günleri örnek verdim kendinize göre ayarlayabilirsiniz. En fazla sulukta sekiz saat kalsın. İsterseniz gün içinde takviyeli suyu da tazeleyebilirsiniz. Mamayı da haftada iki kez verebilirsiniz. İçine mevsiminde sebze ile çeşitlendirerek.
Şimdi suluklarına Bt amin. Koydum versele laga nemli klasik ballı yumurta mamasından da versem olur mu yoksa mamayı başka bi gün vermem daha mı iyi olur

Berrin Yasmin35

Paylaşımcı
Slm ben geldim yeni konu açmak istemedim elimdeki vitaminleri biliyorsunuz konuyu açarken resimlerini atmıştım elimdeki vitaminlerin ve şimdi öyle gezinirken bakındım ense damlası almadım alıcam ve bunlar gözüme çarptı bu takviyeler önemli mi ense damlası alırken bu takviyelerden almam gereken varsa alayım ve benim beyaz kuşum biraz cılız onun toparlanmasını istiyorum aldığımda biraz daha cılız çelimsizdi birazcık toparlandı ama genetik mi bilmiyorum ben birazcık yeşil gibi tombik olsun istiyorum onun için bunların arasında almam gereken varsa alıcam veya hepsini 😁 özellikle şu toparlayacı yazan takviye kafama takıldı

Röhnfried Probiyotikli Kuşlar İçin Tüy Parlatıcı Banyo Sıvısı ProbiBath

Röhnfried Mumm C Vitaminli Enerji Verici Toparlayıcı Vitamin

Röhnfried Immunbooster Bağışıklık Güçlendirici

Röhnfried Entrobac Probiyotik Takviyesi

Röhnfried Energie-Öl

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Slm ben geldim yeni konu açmak istemedim elimdeki vitaminleri biliyorsunuz konuyu açarken resimlerini atmıştım elimdeki vitaminlerin ve şimdi öyle gezinirken bakındım ense damlası almadım alıcam ve bunlar gözüme çarptı bu takviyeler önemli mi ense damlası alırken bu takviyelerden almam gereken varsa alayım ve benim beyaz kuşum biraz cılız onun toparlanmasını istiyorum aldığımda biraz daha cılız çelimsizdi birazcık toparlandı ama genetik mi bilmiyorum ben birazcık yeşil gibi tombik olsun istiyorum onun için bunların arasında almam gereken varsa alıcam veya hepsini 😁 özellikle şu toparlayacı yazan takviye kafama takıldı

Röhnfried Probiyotikli Kuşlar İçin Tüy Parlatıcı Banyo Sıvısı ProbiBath

Röhnfried Mumm C Vitaminli Enerji Verici Toparlayıcı Vitamin

Röhnfried Immunbooster Bağışıklık Güçlendirici

Röhnfried Entrobac Probiyotik Takviyesi

Röhnfried Energie-Öl
Entrobac olmazsa olmazdır, kanatlıoil form mix öneririm ablam 🙏