• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Benim hastalığım ve kuşum

Muzikalite

Yeni Üye
Merhaba, benim 2 gündür sağ gözüm sulanıyor ve sağ burun deliğim akıyor. Ama sadece yüzümün yarısında var bu durum. Sağ gözüm de şişti. Muhabbet kuşuma dokunmadım 2 gündür. Bugün de haftalık kafesini yıkama günü, haftada bir yıkıyorum ve eşyaları siliyorum okulumdan dolayı. Hasta olduğum için dokunmadım ama. 2-3 gün sonra tekrar temizleyebileceğim bir vakit oluşacak, okulum tatil o gün çünkü. O gün temizlemeyi planlıyorum. Kuşumla sürekli aynı odada durduğumuz ve gece kapı kapalı uyuduğumuz için ona bulaşabileceğinden korkuyorum. Tüm bu sorunlar için ne yapmalıyım? Teşekkürler. Ha bir de 2 gündür suyunu da değişmedim, normalde her gün sabunla yıkıyorum suluğunu ve değiştiriyorum.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Elli hijyen olmayan ve kuşun insanın ağız etrafında çok temas ederse insandan kuşa hastalık geçer...

Muzikalite

Yeni Üye
İnsanlardan kuşlara geçen çok hastalık duymadım ama tedbir almakta yarar var. Sanada geçmiş olsun bu arada dediğin sanki alerji gibi geldi. Bahar alerjisi olabilir ya da kuştan belki tüye alerjin olabilir nekadar zamandır besliyorsun
7 aydır besliyorum. Teşekkür ederim.

Muzikalite

Yeni Üye
Elli hijyen olmayan ve kuşun insanın ağız etrafında çok temas ederse insandan kuşa hastalık geçer...
İnsanlardan kuşlara geçen çok hastalık duymadım ama tedbir almakta yarar var. Sanada geçmiş olsun bu arada dediğin sanki alerji gibi geldi. Bahar alerjisi olabilir ya da kuştan belki tüye alerjin olabilir nekadar zamandır besliyorsun
Peki şu an suluk ve yemliğini yıkayabilir miyim elimle? Biraz azaldı gibi hastalığım.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
eldiven maskeyle yap hocam havalar ısınmaya başladı temizligi aksatmamak lazım

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Neye geçiyor ? siz kokusunu sevmiyorsanız birşey diyemem lakin hijyen için gerekli

Muzikalite

Yeni Üye
Plastik eldivenle yaptım ve sorun olmadı, 4 gündür kafeste olan kuşum kafesin içinde çırpınmaya ve kanat çırpmaya başladı mecbur çıkarmak istedim eldivenli elime gelmedi bir türlü ben de eldiveni çıkarıp aldım parmağıma anında odanın içinde uçup farklı yerlere kondu, bugün kılıfını değiştiğim ama yine de yatmış bulunduğum yastığıma kondu hemen aldım oradan, 2 dakika sonra da kafesine geri koydum. Sizce bir şey olur mu maskem de vardı
Eldivensizde yapabilirsin öncesi ve sonrası elini güzelce sabunla birşey olmaz. Ama elinde açık yara vs olursa @Yabi hocamın dediği gibi eldiven vs ile sakınmakta fayda var

EnesGenç

Eski Forumcu
Plastik eldivenle yaptım ve sorun olmadı, 4 gündür kafeste olan kuşum kafesin içinde çırpınmaya ve kanat çırpmaya başladı mecbur çıkarmak istedim eldivenli elime gelmedi bir türlü ben de eldiveni çıkarıp aldım parmağıma anında odanın içinde uçup farklı yerlere kondu, bugün kılıfını değiştiğim ama yine de yatmış bulunduğum yastığıma kondu hemen aldım oradan, 2 dakika sonra da kafesine geri koydum. Sizce bir şey olur mu maskem de vardı
Bence bu konuda çok titizsiniz bu kadar da fazla insanı gerçekten de yorar

Üst Alt