• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ben bi halt yedim 1 çift daha aldım eve 🤭

Esraömer

Paylaşımcı
Evet ben bi halt yedim ve 1 çift daha kuş aldım daha doğrusu kuşları bakımsızlıktan kurtardım demeliyim heves uğruna alınmış sonra bakamadıkları için tekrar satılmaya çalışılan bu güzelleri ben aldım. Şuan için boş depo gibi kullandığım bir odaya koydum ısısı yerinde bir oda benm eski çiftim le birbirlerini etkilemesinler diye. Sadece seslerini duyuyorlar birbirlerinin. Mecbur benm kuşların eski kafeslerine koydum paslı ama kendi kafeslerinde daha iyi şuan için birde yuvalık vardı kafeslerinde ama dişi onu korktuğu zaman saklanacak bir liman yapmış kendine bir nevi ben kafese yaklaşınca hemen yuvaya giriyor yuvayı alıyım mı takılımı kalmalı? Kuşlaryeni geldiği içinmidir bilmem hiç eş gibi değiller birde erkek dişiye göre cüsse olarak küçük kalıyor bu sorun olurmu? Erkek japonez dişi de tepeli kırmasıymış öyle denildi. Şuan için dışkı fotoğrafı atmıyorum ortam değişikliğinden kaynaklı olabilir diye isalleri ama yemeleri içmeleri yerinde probiyotikli su verdim sabah. Gelişmeler oldukça yine size yazarım yapmam gereken şeyler olursa bana yazın lütfen.

Esraömer

Paylaşımcı
Bence yuvalık takılı kalsın konumları omuz hizasında olsun size ve ortama alışınca kaçma huyundan vazgeçecektir. Bu arada yem olarak sadece kızıl darı mi kullanıyorsunuz
Vitakraft diye bir yem karışık aslında eşim alınca mecburkullandım normalde ouik kullanıyordum

Esraömer

Paylaşımcı
Bence yuvalık takılı kalsın konumları omuz hizasında olsun size ve ortama alışınca kaçma huyundan vazgeçecektir. Bu arada yem olarak sadece kızıl darı mi kullanıyorsunuz
Birde Taha hocam dişi daha yapılı erkekten sorun olurmu acaba erkek biraz cılız gibi dişinin yanında

Esraömer

Paylaşımcı
Temiz bir ortama kavuşmalarına sevindim.
Çok şükür daha iyiler şuan gerçektende kafesle birlikte verdiler ama içindeki su kaç aydır değişmiyordu bilmiyorum çok kötü kokmuş lağım gibiydi bu canların bu şekilde kaldığına hayret ettim ben doğrusu inşallah hasta olmamışlardır o ortamda şuan için incelemedeyim ama iyi gibiler.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Maşallah iyi ve daha iyi olacaklar inşallah

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ne güzel işte bundan keyif alıyorsanız ne mutlu size 😊 dişi biraz daha kızıssin olacak bişeyler inşallah 👍

Esraömer

Paylaşımcı
Boyut tek başına bir etki yaratmaz karakter vs önemli. Eğer eş tutmuslarsa sorun yok. Erkek boyuta göre daha baskın olabilir
İnşallah bakalım hocam iyi olup toparlanıp anlaşsınlarda eş olarak düşünmem sonraki iş galba çok teşekkür ederim sorularımı yanıyladığınız için 😌🤗

Esraömer

Paylaşımcı
Ne güzel işte bundan keyif alıyorsanız ne mutlu size 😊 dişi biraz daha kızıssin olacak bişeyler inşallah 👍
Keyif almak nedir Şehmuz hocam Bn işlerim bitince çocuğuda uyutunca TV yerine onları izliyorum uzaktan kur yapmaları birbirlerine yem kusmaları kendi kendime onları izlerken yüzümde tebessüm oluyo eşim genelde yine kendi kendine ne gülüyorsun der 🥰 bu canlılar bana hem keyif hemde mutluluk veriyor anlayacağınız 🤗

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Normalde sevda papağanda ikna ediyordum eşimi ama bu güzeller çıkınca karşıma şuanlık hayallerimi biraz askıya aldım doğrusu Japonese aşık oldum zaten 😂
Güzel olmuş Sevda yavruyu çabuk verir ama görsellik açısından bende japones seçerdim ☺

Üst Alt