• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bebek muhabbet kuşum 😍

Nuurr

Paylaşımcı
Yuvadaki kuşumun 32.günü bugün yuvadan falan atlamadı ama ben yinede yeme koydum bi kere iyi kötü kırıyor ama içini yemesi gerekirken dışarı atıyor içinide. Öyle olunca geri yuvayada koydum ne yapmam lazım ilk bebeklerim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yemi kırmayı biliyorsa ayirabilirsiniz ve gözlemleyin aspur ve daldari verin kabukları ince olduğu için daha iyi kırar  :)

Nuurr

Paylaşımcı
Şehmus BAKIR' Alıntı:
Yemi kırmayı biliyorsa ayirabilirsiniz ve gözlemleyin aspur ve daldari verin kabukları ince olduğu için daha iyi kırar  :)
aynen önünde onlar var kırıyor ama içini yemesi gerekirken içini de atıyo dışarı alışır zamanla heralde aç kalmasında 😐

Nuurr

Paylaşımcı
Şehmus BAKIR' Alıntı:
bide bunun şimdi öteki kardeşi de 31 günlük oldu onu da mı alayım yuvadan ne zaman alınıyor ki bunlar yuvadan

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yere yem dokun kıranı alın  ;Normalde 35 günlükken alıyoruz yuvadan ama bazen iyi beslenemeyen son yavrular yem kiramayabiliyor o yüzden emin olmadan almayın ;)  baba ve anne tekrar yumurtladı mi?

Nuurr

Paylaşımcı
Yumurtlamadı henüz öyle bişey yok dünden beri büyük olan ayrı kafesteydi kırıyor olsada bişey yemedi ama kıyamadım bende sulu işemeye başladı tekrar yuvaya koydum ben bu işi beceremicem galiba kıyamıyom ora koyunca annesi hemen doyurdu o doyunca mutlu oldum 😐  şu işi kuşlar ölmeden halledebilsem yeme bi alışsalar 😢😐

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Nuurr' Alıntı:
Yumurtlamadı henüz öyle bişey yok dünden beri büyük olan ayrı kafesteydi kırıyor olsada bişey yemedi ama kıyamadım bende sulu işemeye başladı tekrar yuvaya koydum ben bu işi beceremicem galiba kıyamıyom ora koyunca annesi hemen doyurdu o doyunca mutlu oldum 😐  şu işi kuşlar ölmeden halledebilsem yeme bi alışsalar 😢😐 r
Bence çok iyi yapıyorsunuz bu işi :up: hemen vazgeçmeyin sorun bize biz anlatırız zaten sizde zamanla tecrübe edineceksiniz hemen pes etmeyin..yavrular çok nazlıdır anneden yem dilenir ama sizde bu konuda biraz terbiye edeceksiniz..Ona daldari ve aspur verdiniz mi? Bide yumurtalı mama verin hatta ondan önceki yavrularınız varsa yanlarına koyun onlardan öğrenir ve dilenir böylece öğrenmiş olur :)
Not: ayırdığınız yavruların kursağına bakın

Nuurr

Paylaşımcı
Tane kızıldarı koydum bide aspur vardı önünde. Yanınada zarar vermiycek yaşında bi kuşumvardı onun yemesini gördükçe oda yesin diye sürekli elim kursağında zatende mesela siz anlıyonuz ya bi kaç tane yem var yemiş diyebiliyonuz ama ben onu anlamıyorum 😂 ayy koyayım kardeşiyle kafese ikisi yemeye çalışsın bakalım bi madem

Nuurr

Paylaşımcı
mavi olan fena ısırıyor elimi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
;D hadi bir şans daha verin bakalım..yavrular çok yemezler yani annenin beslediği gibi kursak dolmaz ama kursaginda yem olması lazım verdiğiniz yemlerden anlarsınız kabuklar açılmış mi diye..Hası hayırlısı olsun inşallah

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Oyy maşallah çok tatlılar cam gibiler emeğinize sağlık :up: yaklaşık 4 saat kalsınlar bakalim yem yiyecekler mi :) hu

Nuurr

Paylaşımcı
Teşekkür ederiz 😊hayırlısı bakalım oda kuş doldu 17 tane

Üst Alt