• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Bayat yemi nasıl anlarım?

teks_winrer

Aktif Üye
2-3 gün önce her zaman aldığım yemden aldım. Yemi açıktan alıyorum ve kuşum severek tüketiyordu ancak 2 gündür kabında çok az yem kabuğu görüyorum. Açlık dışkısı da yapmıyor ve gayet sağlıklı, yem bayatlamış olabilir mi? Bayatladıysa nasıl anlarım?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Açık yem almayın bence çünkü mikotoksin olma ihtimali, parazit olma ihtimali çok fazla, ileride mantar ve parazit vakası mutlaka ortaya çıkar 😔

teks_winrer

Aktif Üye
Açık yem almayın bence çünkü mikotoksin olma ihtimali, parazit olma ihtimali çok fazla, ileride mantar ve parazit vakası mutlaka ortaya çıkar 😔
Kapalı yem alıp ayıklamadan kullandığımda sadece çekirdek yemeye başlıyor ondan sebep açıktan alıyordum ama haklısınız mantar ve parazit riski şakaya gelmeyecek bir durum. Bir süre daha gözlemliyeyim yemiyorsa kapalı olarak yem alırım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kapalı yem alıp ayıklamadan kullandığımda sadece çekirdek yemeye başlıyor ondan sebep açıktan alıyordum ama haklısınız mantar ve parazit riski şakaya gelmeyecek bir durum. Bir süre daha gözlemliyeyim yemiyorsa kapalı olarak yem alırım.
Garden mix öneririm yemlikte 2-3 tane çekirdek kalsa yeterli olur ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Paketli garden mix, versele laga, gold wings bunlardan birisini alabilirsin ablacım

Üst Alt