• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Banyo yapmıyorlar

mahmutacetinn

Aktif Üye
Merhaba, muhabbet kuşlarım banyo yapmıyorlar. Banyoluk alıp koydum belki 3-4 hafta boyunca kafeslerinde durdu, her gün banyo sularını tazeledim, bir kaç defa ben kuş banyosuna sokmaya çalıştım fakat sanki canlarını alacakmışım gibi ortalığı velveleye verdiler ve hiçbir şekilde banyoya girmiyorlar bir türlü. Sprey sıkmakta istemiyorum onları istemedikleri bir şeye zorlamamak için.

Sorularım ise,

*Banyo yapmasalar sağlıkları açısından sıkıntı olur mu ? Kendi tüylerini temizledikleri için ben mecburi değildir diye düşündüm ama muhabbet kuşundan anlayan tecrübeli üyelerimizin de fikirlerini almak istiyorum.

*Banyo yapmaları şart ise nasıl alıştırabilirim yada spreylemeyi önerir misiniz ?

TAHA

Aktif Üye
Banyo yapmayan kuslar ıcın ustune spreyle su sıkılır dıye bılıyorum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, muhabbet kuşlarım banyo yapmıyorlar. Banyoluk alıp koydum belki 3-4 hafta boyunca kafeslerinde durdu, her gün banyo sularını tazeledim, bir kaç defa ben kuş banyosuna sokmaya çalıştım fakat sanki canlarını alacakmışım gibi ortalığı velveleye verdiler ve hiçbir şekilde banyoya girmiyorlar bir türlü. Sprey sıkmakta istemiyorum onları istemedikleri bir şeye zorlamamak için.

Sorularım ise,

*Banyo yapmasalar sağlıkları açısından sıkıntı olur mu ? Kendi tüylerini temizledikleri için ben mecburi değildir diye düşündüm ama muhabbet kuşundan anlayan tecrübeli üyelerimizin de fikirlerini almak istiyorum.

*Banyo yapmaları şart ise nasıl alıştırabilirim yada spreylemeyi önerir misiniz ?
Merhaba, o küçük banyoluğa girmek istemiyor, korkuyorlardır. Kafes içine sığ bir dondurma kabına 1 parmak boğumu kadar şişe suyu koyun. Suya 1-2 dal sevdikleri bir yaprağı ekleyin. Semiz otu, nane, azıcık marul, asma yaprağı vs olabilir. Bir kaç saat bekleyin, girmezlerse alıp dökün. Böyle alıştıra alıştıra vaz geçmeden kabı koymaya devam edin
Hiç olmuyorsa fısfısla yapılabilir