• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Banyo suyuna ne eklenebilir?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Selamlar, tüylerine iyi gelecek neler ekleyebilirim banyo suyuna? Kekik suyu kalmış aklımda.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Benimki 2-3 hafta boyunca tüy döküyor sonraki 2-3 hafta yenilerini çıkarmakla uğraşıyor. Tüy derdinin olmadığı süre çok kısa geldiğinden beri böyle 7 aydır. B vitamini yulaf vs. her şeyini ayarında veriyorum, durduğu yer kapı veya cam önü değil. Niye böyle anlamadım. Bebekken kolay satmak için gereksiz bişi mi verdiler çocuğun yapısını mı bozdular diye kıllanıyorum artık.

ebrares

Müdavim
Durduğu ortam normalden sıcaksa da gecikebiliyor. Benim kuşumlar geçirdiğim 2 tüy dönemi var ilki aylar sürdü ben pek bir şey bilmiyordum zor geçirdi. İkincisinde haftada 2 b vitamini arada sprey şişeyle sıcak su sıktım tüylerine yemine de haftada 1 yulaf karıştırdım 2 ayda hemen atlattı. Atlatamıyorsa bence bi sebebi vardır ya da kuştan kaynaklı da olabilir stres altında olabilir bu dönemde zaren psikolojileri garip oluyor 😂

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuş tüyden çıkınca yulaf ve B vitamini vermeyin tamamen kesin bi gözlemleyin bende azda olsa yulaf ve b vitamini verdiğimde kuşun durduk yere tüy döktüğünü gözlemledim sanki, birde bulundugu ortamın ısısı sürekli değişim gösteriyorsa buda yapar haftada 1 multivitan ve probiyotik verin
Teşekkür ederim. Bunların hepsini aynen böyle uyguluyorum aslında yulafı tüyde değilken hiç vermiyorum, sadece yeminin içinde az miktarda bulunuyor. Tüydeyken de haftada 1 tatlı kaşığına denk gelecek şekilde kontrollü veriyorum. B vitamini normal zamanda vermiyorum. Bulunduğu ortamda da termometre var, sıcaklığı nemi takip ediyorum devamlı 1-2 derece oynuyor en fazla. Stres desem öyle değişik bişi de yaşamadı çok şükür, hastalık çarpma korkma vs. ona bulaşan canını sıkan yok 😁 vır vır konuşup omzumda dolanıyor dışardayken de aramız iyi. Kısacası anlamadım kaç aydır çözüm de bulamadım 😐

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Durduğu ortam normalden sıcaksa da gecikebiliyor. Benim kuşumlar geçirdiğim 2 tüy dönemi var ilki aylar sürdü ben pek bir şey bilmiyordum zor geçirdi. İkincisinde haftada 2 b vitamini arada sprey şişeyle sıcak su sıktım tüylerine yemine de haftada 1 yulaf karıştırdım 2 ayda hemen atlattı. Atlatamıyorsa bence bi sebebi vardır ya da kuştan kaynaklı da olabilir stres altında olabilir bu dönemde zaren psikolojileri garip oluyor 😂
23-24 derece oluyordu kışın, kalorifer işi bitince 22 derece oldu. normal diye biliyorum bu sıcaklıkları ama fazla mı geliyor acaba?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
23-24 derece oluyordu kışın, kalorifer işi bitince 22 derece oldu. normal diye biliyorum bu sıcaklıkları ama fazla mı geliyor acaba?
ısının sabit olması daha iyi diye biliorum 17 derece asgari iyidir hava akımı olmadıgı sürece sıkıntı olmaz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocalarımız gerekli bilgiyi vermiş 🙏🏻 ama illa birşey eklemek isterseniz o da marul olsun 🙂