• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bahsettiğim yemlerden hangisi daha sağlıklı ve kaliteli?

eucagan

Paylaşımcı
Merhaba, kuşlarım için yaklaşık 3 yıldır Gold Wings Premium kullanıyorum fakat bu yıl itibariyle üretim şekli vs. değişmiş ve kuşlarım hala severek yese de içime sinmiyor bu durum çünkü yemin rengi ve kokusu bir değişik geliyor artık yeni paketlerde. Bu yüzden yem değişmek istiyorum ve anladım ki önerdiğim 3 markada Gold Wingsten daha iyi. Nature Plan, Vitakraft ve Versele Laga arasında kaldım. Nature Planın içerisinde probiyotikli yemler ve kalamar kemiği parçacıkları olduğundan sağlığa baya katkısı olur diye düşünüyorum başka bir forumdada çok önerildi, Vitakraft ve Versele Laganın içeriğinde o tarz şeyler yok düz yem karışımı ama işte tam bu yüzden arada kaldım, Nature Plan kadar detaylı değiller ama ondan çok daha ünlü ve tavsiye edilen markalar. Yem değişmemde asıl neden kuşumda yağlanma başlaması bu nedenle yağ oranı daha düşük yem lazım, son aldığım paket Gold Wingste çok fazla aspura rastladım buda kuşta yağ yapıyor doğal olarak nedenini buna bağladım. Yani sizden ricam, kuşların günlük alması gereken besinleri sağlayacak ve bağışıklığına destek olacak en kaliteli yem hangisi bunu öğrenmek istiyorum. Birde yağ oranı düşük kuşlarda yağlanma için diyet uygulayacağım, o süreçte yemide fazla şişirmeyecek yağsız olan bir şey olmasını isterim. Sağolun, çok da uzun yazmışım 😁😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nature plan ın hangi yemini diyorsunuz?
Vita kraft ve versele laga ikisinide önermem açıkcası.
İkiside çok öneriliyor ama içerik olarak bence yetersizler. Ben @mamaist ten kendi istediğim tohumların olduğu karışım yem alıyorum. Öncesinde de kendim tohumları ayrı ayrı alıp karışımı kendim yapıyordum. Öyle bana göre daha iyi. Eğer kuş sayınız az ise tavsiye ederim.

eucagan

Paylaşımcı
Nature plan ın hangi yemini diyorsunuz?
Vita kraft ve versele laga ikisinide önermem açıkcası.
İkiside çok öneriliyor ama içerik olarak bence yetersizler. Ben @mamaist ten kendi istediğim tohumların olduğu karışım yem alıyorum. Öncesinde de kendim tohumları ayrı ayrı alıp karışımı kendim yapıyordum. Öyle bana göre daha iyi. Eğer kuş sayınız az ise tavsiye ederim.
merhaba, 2 kuşum var, az önce görsel eklememişim ben unutmuşum şimdi ekliyorum, nature planın içeriği diğer ikisine göre çok daha geniş ve içinde probiyotik ve kalamar kemiği bulunmasıda ek bir avantaj yani kuş yem yerken mineralleride iyi şekilde alır fakat ben kuşlarıma yağ yapmayacak bir yem arıyorum yani içindeki yağ oranı diğerlerine göre düşük olan ama bilemedim çünkü obeziteye doğru ilerliyor erkek olan şehmus bey diyet önerdi ishal geçti geçecek gibiyken yeniden başlıyor tam bir bitse diyete başlayacağım yeşillik vs. ama beraberinde yeni bir yem almalıyım gold wingse aspuru basmışlar bu sefer

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nature plan içeriğinde renkli yemlerin açıkcası doğal olduğunu düşünmüyorum.
Diyet istiyorsanız sizin yeminizde akdarı oranı daha fazla olan bir yem seçmeniz gerekiyor. Dediğim gibi ister Şehmus abiden isterseniz kendiniz kaliteli tohumları alıp akdarısı fazla olacak şekilde bir karışım yapabilirsiniz. Maalesef paketlerde hiçbir zaman tam istediğimiz şekilde yem olmuyor.

Doğacı

Eski Forumcu
Versele Laga doyurucu görünüyor onu kullanıyorum kuşlarımda.

eucagan

Paylaşımcı
Nature plan içeriğinde renkli yemlerin açıkcası doğal olduğunu düşünmüyorum.
Diyet istiyorsanız sizin yeminizde akdarı oranı daha fazla olan bir yem seçmeniz gerekiyor. Dediğim gibi ister Şehmus abiden isterseniz kendiniz kaliteli tohumları alıp akdarısı fazla olacak şekilde bir karışım yapabilirsiniz. Maalesef paketlerde hiçbir zaman tam istediğimiz şekilde yem olmuyor.
sağolun kendim karıştırarak yapmayı becerebilir miyim bilmiyorum fakat dediğiniz gibi şehmus abiden temin edebilirim belki veya dediğim üç yemden birini alacağım şuan natureplana daha yakın gibiyim yinede diğerlerine göre daha sağlıklı gibi içeriği görünüyor.