• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bağırsak karaciğer enfeksiyonu

Tugbaa3

Yeni Üye
Bağırsak veya karaciğer Enfeksiyonu olan muhabbet kuşuna aspur ve yulaf verilir mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yulaf tohumunda potasyum, magnezyum, kalsiyumun gibi çeşitli mineraller bulunur ve kanatlılar için oldukça besleyicidir. Fakat karbonhidrat ve yağ oranı fazla. Aynı şekilde aspurunda yağ oranı yüksek. Yavrunuzda karaciğer problemi varsa yağlı tohumlardan uzak durmak gerekir. Karaciğeri destekleyen yormayan besinler verin. Deve dikeni tohumu unu mesela. Diyet yeme de gecilirse fena olmaz.

Tugbaa3

Yeni Üye
Karaciğer sorunu olduğu kesin değl dışkısında enfeksiyon var denildi sadece vil floks verdi veteriner 5 günden fazladır kullanıyorum ama geçmedi bağırsak enfeksiyonu var sanırım dışkısı yeşil uzun beyazı cıvık ve ishal gibi su da var gögüs kemiği iyice çıktı güçten düştü ne yapmalıyım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Karaciğer sorunu olduğu kesin değl dışkısında enfeksiyon var denildi sadece vil floks verdi veteriner 5 günden fazladır kullanıyorum ama geçmedi bağırsak enfeksiyonu var sanırım dışkısı yeşil uzun beyazı cıvık ve ishal gibi su da var gögüs kemiği iyice çıktı güçten düştü ne yapmalıyım
Kuşunuzun dışkı resmini atabilir misiniz 🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet enfeksiyon var, çeşme veya arıtma suyu vermeyin onun yerine pet şişe veya damacana suyu verin 🙏 Karaciğer sorunu röntgende belli olur o nedenle bir şey diyemem ancak antibiyotik başlanmış düzenli kullanın, geçmiş olsun 🙏🌸

Tugbaa3

Yeni Üye
5 günden fazladır kullandım geçmedi araştırıyorum ilacı tavuk sığır böyle büyük baş hayvanlara verilir diyor 4in1 mix denesem olur mu

Üst Alt