• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

bacağı kafes kapağına sıkıştı

EmirB

Yeni Üye
herkese iyi forumlar dilerim. 2 gün önce işten eve geldiğimde sultan papağanımın bacağını kafesin üst kapağı arasında sıkışmış ve kanlar içinde buldum. kontrol ettiğimde kırık vs yoktu sadece dış derisi soyulmuştu. vakit kaybetmeden veteriner aramaya başladım fakat hiçbirisi kuşlara bakmıyoruz veya ölür bu gibi iğrenç kelimeler ettiler ben de dönüşte nöbetçi bi eczaneden oksijenli su, batikon ve sargı bezi alarak kendimce yarayı dikkatlice temizleyip batikonu kulak çubuğu yardımıyla yedirip sardım. ve bunu 10 12 saatte bir tekrarlıyorum bugün 2. gün fakat hala ayağının üzerine tam basamıyor, veterinerler ilgilenmiyor yem yemesinde su içmesinde bi sorun yok uçması gayet iyi ötüyor sevdiriyor değişen bir şey yok sadece ayağını tam kullanamıyor gibi. yardımlarınızı bekliyorum. İlk gün ve 2. gün fotoğraflarını ekliyorum.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
herkese iyi forumlar dilerim. 2 gün önce işten eve geldiğimde sultan papağanımın bacağını kafesin üst kapağı arasında sıkışmış ve kanlar içinde buldum. kontrol ettiğimde kırık vs yoktu sadece dış derisi soyulmuştu. vakit kaybetmeden veteriner aramaya başladım fakat hiçbirisi kuşlara bakmıyoruz veya ölür bu gibi iğrenç kelimeler ettiler ben de dönüşte nöbetçi bi eczaneden oksijenli su, batikon ve sargı bezi alarak kendimce yarayı dikkatlice temizleyip batikonu kulak çubuğu yardımıyla yedirip sardım. ve bunu 10 12 saatte bir tekrarlıyorum bugün 2. gün fakat hala ayağının üzerine tam basamıyor, veterinerler ilgilenmiyor yem yemesinde su içmesinde bi sorun yok uçması gayet iyi ötüyor sevdiriyor değişen bir şey yok sadece ayağını tam kullanamıyor gibi. yardımlarınızı bekliyorum. İlk gün ve 2. gün fotoğraflarını ekliyorum.
Geçmiş olsun, kemik, kıkırdak bölgesi zor iyileşir, çabuk ödem olur, Rif ampul bakteri ve enfeksiyon kapmasın önler, içinde iyot yoktur
Baticon (antibiyotik özelliği yoktur) iyot içerir zarar verir kuşlsrımıza
Oksijenli su ve Rif iyi gelecektir,
Antibiyotik ve antibakteriyeldir
Sıvıdır
Gündüzleri Rif sürün geceleri yatmadan gözü büyüklüğünde Voltaren veya dolgit krem alıp sürebilirsiniz
Ödemi alır Ağrıyı keser, sabah tekrar Rif👍
Açık yara kısmına gelmezse krem sürünce ve Rif de sürebilirsiniz
Biraz zaman alır ama düzelir 7 gün sürün lütfen 😊🤲

Üst Alt