• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler B vitamini

MattCapaldi

Yeni Üye
Merhaba

Yoğun tüy dökme ve kuyruk tüylerinden bir tanesi sürekli tam çıkmadan dökülüyor. Röhnfried marka bt-amin forte B vitamini aldım. Suluğuna damlatma şeklinde vereceğim. Ortalama 100 ml suluğa şırıngayla kaç cc vermem gerekir? Bir de yanında ishal olduğu için aynı markanın probiyotiğini de aldım

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Merhaba

Yoğun tüy dökme ve kuyruk tüylerinden bir tanesi sürekli tam çıkmadan dökülüyor. Röhnfried marka bt-amin forte B vitamini aldım. Suluğuna damlatma şeklinde vereceğim. Ortalama 100 ml suluğa şırıngayla kaç cc vermem gerekir? Bir de yanında ishal olduğu için aynı markanın probiyotiğini de aldım
0.75 ml vereceksiniz 50ml suluğa haftada 2 defa tüy dökümü için

Son düzenleme:

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
0.75 ml vereceksiniz 50ml suluğa haftada 3 defa tüy dökümü için
Suluğun tamamını doldurmanıza gerek yok o kadar içmiyorlar zaten. Size tavsiyem yedek suluğunuz varsa onu takviye suluğu yapın bt amin amino asitlerden dolayı günde 8 12 saat arası tutsanız bile sonrasında kokuyor suluk ne kadar yıkasanız da ben de aynı sorunun çözümünü bu forumda söylediler farklı suluk kullanmak en mantıklısı geldi birini takviye birini de sade içme suyu suluğu olarak kullanmak en iyisi

MattCapaldi

Yeni Üye
Eşli kuşlarım ama ayırmak zorunda kaldım yumurtlamamaları için şuan halihazırda kalsiyum takviyesi de alıyor 3 gün üst üste versem sorun olur mu?

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Eşli kuşlarım ama ayırmak zorunda kaldım yumurtlamamaları için şuan halihazırda kalsiyum takviyesi de alıyor 3 gün üst üste versem sorun olur mu?
Yumurtalık yoksa zaten yumurtaları olmaz merak etmeyin. He kızgınlık yumurtası olur mu onu bilmiyorum @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba ishal için entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
BtAmin forte haftada 2 gün yeterli olur
Calsiyum Calsilüx ise sebzeye serpin yada suyuna katın
Yarım suluğa 8 damla damlatın max 8 saat kalmalı

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Merhaba ishal için entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
BtAmin forte haftada 2 gün yeterli olur
Calsiyum Calsilüx ise sebzeye serpin yada suyuna katın
Yarım suluğa 8 damla damlatın max 8 saat kalmalı
Tüy döneminde 3 gün verilmesi gerekmiyor mu Demet Hanım

MattCapaldi

Yeni Üye
Valla kafam karıştı iyice benim kızımın yem dışında başka beslenme şekli yok o yüzden mecbur vitaminleri dışarıdan alıyoruz hatta aşağıda görebilirsiniz artık günler yetmiyor 😄

Pazar D3
Pazartesi calcilux kalsiyum
Salı sade su
Çarşamba b vitamini
Perşembe sade su
Cuma Probiyotik
Cumartesi sade su

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Valla kafam karıştı iyice benim kızımın yem dışında başka beslenme şekli yok o yüzden mecbur vitaminleri dışarıdan alıyoruz hatta aşağıda görebilirsiniz artık günler yetmiyor 😄

Pazar D3
Pazartesi calcilux kalsiyum
Salı sade su
Çarşamba b vitamini
Perşembe sade su
Cuma Probiyotik
Cumartesi sade su
Sadece yem yerine aspur ayrı alıp verebilirsiniz , japon darısı da doğal probiyotiktir ondan da alabilirsiniz severler ve daldarıya bayılırlar onları ayrı mama kabınız varsa sebzeyi meyveyi küçük doğrayıp ve yemlerle karıştırıp verebilirsiniz. gerwit w multi vitamini alıp verin derim bence yem dışında bir şeye alıştıramadıysanız.

MattCapaldi

Yeni Üye
Çok soru sordum biliyorum ama meyveleri ayrı kaba koysam ortalama kaç saat sonra değiştirmem gerekir?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok soru sordum biliyorum ama meyveleri ayrı kaba koysam ortalama kaç saat sonra değiştirmem gerekir?
Meyve sebze kendini belli eder,solar kararır sulanır, brokoli veriyorum yediklerinden bitiyor doğal olarak yemek istemeyenlere 5-6 saat sonra alıyorum😊

MattCapaldi

Yeni Üye
Arkadaşlar son iki gündür kuşumun popo kısmı şişiyor. Daha önce yumurta sıkışması olmuştu kalsiyum eksikliğinden yumuşak çıkmıştı. Ben de bundan şüphelendim ve veterinere gittik. Yumurta yok dedi bağırsakları bozulmuş dedi ve 2 tane ilaç verdi. Şuan tuvaletini çok fazla tutuyor ve ben kafesten çıkartınca birden bire (zorlanmadan) bırakıyor. Kuluçkaya yattığında hani tutar ve birden bırakır ya. Tahminimce Probiyotik verdikten sonra oldu. Başınıza daha önce böyle bir şey geldi mi?

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Arkadaşlar son iki gündür kuşumun popo kısmı şişiyor. Daha önce yumurta sıkışması olmuştu kalsiyum eksikliğinden yumuşak çıkmıştı. Ben de bundan şüphelendim ve veterinere gittik. Yumurta yok dedi bağırsakları bozulmuş dedi ve 2 tane ilaç verdi. Şuan tuvaletini çok fazla tutuyor ve ben kafesten çıkartınca birden bire (zorlanmadan) bırakıyor. Kuluçkaya yattığında hani tutar ve birden bırakır ya. Tahminimce Probiyotik verdikten sonra oldu. Başınıza daha önce böyle bir şey geldi mi?
Merhaba Yumurtasi Var Büyük İhtimalle. Yada Çok Az Bir İhtimal Kafesini yuvası Olarak Gördüğü İçin Diski Yapmiyor.

MattCapaldi

Yeni Üye
Perşembe günü fark ettik eşleri de ayırdım yumurtlamasın dinlensin diye şuan kur yapıyorlar çünkü birbirlerine. Ama popo bölgesinde çok yumuşak şişlik var şuan ben çıkartıp tuvaletini yaptırıyorum daha önce birçok kez yumurtladı ama ilk defa bu süreci yaşıyorum

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Perşembe günü fark ettik eşleri de ayırdım yumurtlamasın dinlensin diye şuan kur yapıyorlar çünkü birbirlerine. Ama popo bölgesinde çok yumuşak şişlik var şuan ben çıkartıp tuvaletini yaptırıyorum daha önce birçok kez yumurtladı ama ilk defa bu süreci yaşıyorum
Kalsiyum Verin Calcilux Varsa Verin Mutlaka. Kabuksuz Yumurta Yapacak Çünkü. Eşleri Ayırmanız Yumurta Yapmasına Maalesef Engel değil. Tek Bile Olsa Yapar Yumurta.

MattCapaldi

Yeni Üye
Garibim 2 ayda bir yumurtluyor ben başlayayım en iyisi. Veteriner bu reçeteyi verdi şimdi uyguluyorum umarım ağır gelmez sevda papağanıma :(

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Garibim 2 ayda bir yumurtluyor ben başlayayım en iyisi. Veteriner bu reçeteyi verdi şimdi uyguluyorum umarım ağır gelmez sevda papağanıma :(
2 Ayda 1 Fazla Bir Yumurtlama Değil. Tabii ki devamı Olmaması Lazım. Benim Kızımdan Örnek Vereyim Siz Daha İyi Anlarsınız. 3 Sene Hiç Durmadan Yumurtlayan Bir Kızım Vardı. Bir Çok Yumurtasını Ben Kendim Cikardim. Kalsiyum Verin Takviye İyidir. Kalamar Kemiği Kendisi Çok Yiyorsa Gerek Yok. Ama Kabuklanmasi Adina Calcilux 2 3 Gün Verin. Geçmiş Olsun.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Veteriner Hekimin Verdiği Takviyleride Kullanin. Biri Bagirsak düzenleyici Diğer Takviye Bağışıklık Sistemi güçlendirici Rif Ampulü Zaten Biliyorsunuz 😇