• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Aynı kafeste 2 kuş

hazall03

Aktif Üye
8 aylık erkek muhabbet kuşum var yanına erkek muhabbet kuşu almak istiyorum. Çünkü kuşum çok içine kapanık. Hala alışamadı. Yanına bir kuş alırsam biraz açılabileceğini düşünüyorum.
Aynı kafeste durmalarında bir sakınca olur mu alırsam nelere dikkat etmeyelim yardımcı olursanız çok sevinirim

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
neden erkeğin yanına erkek? çok içine kapanıksa dişi almanız daha mantıklı.
İlaveten dişi de alsanız erkete alsanız onların anlaşıp anlaşamayacağını önceden tespit etmek zor, tamamen kuşlara bağlı

hazall03

Aktif Üye
neden erkeğin yanına erkek? çok içine kapanıksa dişi almanız daha mantıklı.
İlaveten dişi de alsanız erkete alsanız onların anlaşıp anlaşamayacağını önceden tespit etmek zor, tamamen kuşlara bağlı
çiftleşirseler bakamayabilirim o yüzden erkek düşündüm

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
çiftleşirseler bakamayabilirim o yüzden erkek düşündüm
Yavrulama için gerekli ortamı hazırlamadığınızda çiftleşseler bile yavru yapmadıklarını biliyorum. Yumurtlasa bile gerekli ortam olmadığı sürece bir şey olmaz diye biliyorum. Ben tam bilgili değilim. Diğer insanlar sizi bilgilendirecektir. 😊

hazall03

Aktif Üye
Yavrulama için gerekli ortamı hazırlamadığınızda çiftleşseler bile yavru yapmadıklarını biliyorum. Yumurtlasa bile gerekli ortam olmadığı sürece bir şey olmaz diye biliyorum. Ben tam bilgili değilim. Diğer insanlar sizi bilgilendirecektir. 😊
böyle ise eğer dişi almak daha doğru teşekkür ederim yine de bir kaç kişiden daha bilgi slmsk isterim

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sultan papağını ile muhabbet kuşları aynı kafeste olmaz... Muhabbet kuşuna bir arkadaş alacaksan dişi olsun... Canlanır... Doğa gereği...

hazall03

Aktif Üye
ude hanıma katılıyorum.
şlar genelde yavru almak isteseniz bile mümkün olmuyor
Öncelikle Sude hanıma katılıyorum. Hint bülbülü vs gibi değil bu kuşlar genelde yavru almak isteseniz bile mümkün olmuyor. Dişi almanız daha iyi. Cennet papağanları genelde muhabbetleri sevmiyor. Gagaları daha güçlü olduğu için olası kavgada muhabbet ağır yaralanabilir
Anladım teşekkür ederim. Peki dişi kuş alırsam çiftleşirler mi açıkçası çiftleşsin istemiyorum çünkü bakamayabilirim onlara da yazık

hazall03

Aktif Üye
Sultan papağını ile muhabbet kuşları aynı kafeste olmaz... Muhabbet kuşuna bir arkadaş alacaksan dişi olsun... Canlanır... Doğa gereği...
size de sorayım. dişi alırsam hemen çiftleşirler mi ?
ve dişi kuşu alır almaz aynı kafesemi koymam gerek yoksa bir süre farklı kafeslerde mi olmaları gerek
birbirlerine alışmaları ve açılmaları için nasıl haraket etmem gerek. çünkü erkek kuşum içine kapanık ve dişi kuşum da öyle olsun istemem
ve son olarak yavru dişi kuş mu almalıyım ??

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu da ayrı bir konu tabi... Bu riski taşımak istemiyorsan... Muhabbet kuşuna ayrı bir kafeste ve ayrı bir odada huzurlu ve onu yalnız bırakmayacak bir şekilde ilgilenip tek yetiştirmen gerekir... Böylece de sana olan ilgisi her gün artar...

hazall03

Aktif Üye
15 20 gün kadar bana alışmasını sağlasam ve daha sonrasında kafeslerini birleştirsem uygun olur mu

FatihB.

Tutkulu
size de sorayım. dişi alırsam hemen çiftleşirler mi ?
ve dişi kuşu alır almaz aynı kafesemi koymam gerek yoksa bir süre farklı kafeslerde mi olmaları gerek
birbirlerine alışmaları ve açılmaları için nasıl haraket etmem gerek. çünkü erkek kuşum içine kapanık ve dişi kuşum da öyle olsun istemem
ve son olarak yavru dişi kuş mu almalıyım ??
kendi yaşlarında alsanız daha iyi olur bide hemen çiftleşmezler zaten yuvalık vs. yoksa yavru falanda alamazsınız hiç sıkıntı olmaz. arkadaşı kendi seçme şansı varsa onu götürün kendisi seçsin yoksa siz sağlıklı bir kuş alın birbirine alışırlar umarım 🙂🙂

hazall03

Aktif Üye

hazall03

Aktif Üye
kendi yaşlarında alsanız daha iyi olur bide hemen çiftleşmezler zaten yuvalık vs. yoksa yavru falanda alamazsınız hiç sıkıntı olmaz. arkadaşı kendi seçme şansı varsa onu götürün kendisi seçsin yoksa siz sağlıklı bir kuş alın birbirine alışırlar umarım 🙂🙂
o zaman aynı aylık almaya dikkat ediyorum. Bir süre başka kafslere durup sonrasındad birleştirsem bir orun olmaz. umarım birbirlerini severler.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi kuş al yuvalikta al. Yavruları olursa sen bakmayacaksin zaten onlar bakar büyütür. 35 günün sonunda komşularına dağıt akrabalarina dağıt birilerini bulursun.

Üst Alt