• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayaklarının rengi soldu

Berkan işleyen

Aktif Üye
Merhabalar 2 ay önce kadar kuşumun ayakları pembemsi kırmızımsı ten rengine yakındı rengi. Ama son günlerde bembeyaz oldu ayakları. Kronik astım sıkıntımız hep mevcut. İlaçlar geçici çözüm. İlaç bitince 1 ay sonra tekrar kötüleşilor. Ventolini deneyeceğim.
Astım ve solunum sıkıntısından yeterli oksijen alamamasından dolayı ayaklarının rengi değişmiş olabilir mi yoksa başka bir hastalığın belirtisimidir ?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Daha tecrübeli arkadaşları etiketliyorum yanlız ventolin sıkıntılı dozajı vs çok önemli daha kötü sonuçları olabiliyor bunu öneren kanatlı uzmanımıydı ve hangi klinik hekim önerdi? Şuanki tedavi nedir hangi ilaçlar kullanılıyor.

@Aslı Ö. @Demet bükay @Semiha S.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kansızlıktan olabilir yada karaciğer le alakalıda olabilir. Fiko arkadaşımızın sorularının yanıtlarını bekliyoruz.

Berkan işleyen

Aktif Üye
Daha tecrübeli arkadaşları etiketliyorum yanlız ventolin sıkıntılı dozajı vs çok önemli daha kötü sonuçları olabiliyor bunu öneren kanatlı uzmanımıydı ve hangi klinik hekim önerdi? Şuanki tedavi nedir hangi ilaçlar kullanılıyor.

@Aslı Ö. @Demet bükay @Semiha S.
Geçen ay levadoks kullandım. Solunumu kötüydü çok vikliyodu uçarkende sabitkende. Levadoks iyi geldi ama ğeçici olarak. Ventolini hekim önermedi. Araştırdım ama ayarını yapamam onun için kullanmayayım. Şuan elimde amin forte gervit w entrobac ve nefes açıcı var. Takviye yapıyorum ama fayda etmiyor havalarda sıcak klima yok. 2000 km yolculuk yaptık 1 hafta farklı mekanlarda kalmak zorundaydık. O yüzdende yıprandı. Çok engebeli yükseltisi bi ilçeye taşındık görev gereği. Veteriner zaten yok ilaç temin edemiyorum. Merkeze 90 km uzaklıktayım ama yol çok virajlı ve dağlık 2 saat sürüyor yol ve merkezde kanatlı uzmanı yok. Şuan kullandığım bir ilaç yok sadece takviyeler var. Ama dediğim gibi ayaklarının rengi bembeyaz hafifte çok az morluk var gibi. Yemesinde sıkıntı yok iştahı açık dışkılar normal.

Berkan işleyen

Aktif Üye
Açıkcası ilaç temin edip gönderebilen olursa tüm masrafları karşılarım. Kuyruk çok hızlı inip kalkıyor.

Berkan işleyen

Aktif Üye
Geçen ay levadoks kullanmadan önce kafesindeyken ışık kapalı halde aldım bu kaydı.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhabalar 2 ay önce kadar kuşumun ayakları pembemsi kırmızımsı ten rengine yakındı rengi. Ama son günlerde bembeyaz oldu ayakları. Kronik astım sıkıntımız hep mevcut. İlaçlar geçici çözüm. İlaç bitince 1 ay sonra tekrar kötüleşilor. Ventolini deneyeceğim.
Astım ve solunum sıkıntısından yeterli oksijen alamamasından dolayı ayaklarının rengi değişmiş olabilir mi yoksa başka bir hastalığın belirtisimidir ?
Merhaba Geçmiş Olsun. Ventolin Dediğiniz İçin konuya Dahil oldum. Benim Kızıma da Veteriner Hekim Verdi. Veteriner Hekimin Yüzünden Öluyordu. Ben 2 Gun Kullandim ve Biraktim.Ventolinin yarısı Bile Bebekler İçin Zararli.Serum Suyu ve Ventolin ilacin Yarısı Veriliyor. Kilo Bazında Verilen İlaçtır. Size Tavsiyem Başka bir Çözüm Yolu Bulun Bence. Yan Etkileri Çok Fazla. Kullanan Arkadaşlar Olabilir Fakat Ağır Bir İlaçtır. Kuşlar 30 40 Gramlık Canlılar Ağır Geliyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu normal eski rengi
Merhaba ablacım, bence, oksijen eksikliği ve kansızlık dan olmuş

Berkan işleyen

Aktif Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Ventolin Dediğiniz İçin konuya Dahil oldum. Benim Kızıma da Veteriner Hekim Verdi. Veteriner Hekimin Yüzünden Öluyordu. Ben 2 Gun Kullandim ve Biraktim.Ventolinin yarısı Bile Bebekler İçin Zararli.Serum Suyu ve Ventolin ilacin Yarısı Veriliyor. Kilo Bazında Verilen İlaçtır. Size Tavsiyem Başka bir Çözüm Yolu Bulun Bence. Yan Etkileri Çok Fazla. Kullanan Arkadaşlar Olabilir Fakat Ağır Bir İlaçtır. Kuşlar 30 40 Gramlık Canlılar Ağır Geliyor.
Teşekkürler

Berkan işleyen

Aktif Üye
Merhaba ablacım, bence, oksijen eksikliği ve kansızlık dan olmuş
Kansızlığa nasıl çözüm bulacağız. Yem kalitesi ve çeşitliliği gayet iyi fazla bile kalori olarak

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Oksijen eksikliğinden olmuş olabilir yukarıda makale atmışlar, makaleyi okursanız vereceğiniz sebzeler yazıyor 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kansızlığa nasıl çözüm bulacağız. Yem kalitesi ve çeşitliliği gayet iyi fazla bile kalori olarak
Kuru kırmızı üzüm çok etkili ablacım, keçiboynuzu ideal ve tabiki Ispanak, muz, brokoli, kırmızı biber
Oksijen seviyesini yükseltmek için odaya çiçek yerleştirebilirsin havayı temizler gün içinde oksijen dağılımı yapar gece çıkarırsın odadan

Berkan işleyen

Aktif Üye
Makameyi okudum. Biraz ceviz verdim yarın kuru üzüm vereyim. Bu kuşu iyileştiremeyeceğim gibi geliyor sona geldik gibi bişey. Bu kronik astım hep ilerliyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Makameyi okudum. Biraz ceviz verdim yarın kuru üzüm vereyim. Bu kuşu iyileştiremeyeceğim gibi geliyor sona geldik gibi bişey. Bu kronik astım hep ilerliyor
Ol der olur🤲takdiri ilahi ablacım, çok mükemmel bir ailesine, yapılabilecek herşeyi yaptın 😊🤲

Berkan işleyen

Aktif Üye
Ayrıca yulaf ve keten tohumuda iyi geliyormuş ama yavruluğundan bu yana hiç bir zaman keten ve yulaf yemedi aç kalsa bile yemiyor. Birde yumurtanın sarısınımı yedirmek gerekiyor. Beyazını seviyor sarısına dokunmuyor.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Siz elinizden gelenin fazlasını yaptınız ve yapıyorsunuz Rabbim bütün hasta olan miniklere şifa versin inşallah

Berkan işleyen

Aktif Üye
Kafese koymuştum tünekteyekn çok vikliyor yoruluyor diye geri çıkardım üstümde uyumaya çalışıyor nefes alamadığı için uyuyamıyor. Kursak ğenişletme hareketi yapıp 2 adet yem kustu. Kanatlarını açtı sıcaklamış ayaklarıda sıcak sanırım ateşi de var. İçimden bi ses sabaha çıkamayacak diyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ayrıca yulaf ve keten tohumuda iyi geliyormuş ama yavruluğundan bu yana hiç bir zaman keten ve yulaf yemedi aç kalsa bile yemiyor. Birde yumurtanın sarısınımı yedirmek gerekiyor. Beyazını seviyor sarısına dokunmuyor.
Öncelik oksijen ve demir eksikliğinin giderilmesi ablacım,
Ne kadar çok oksijen giderse akciğere kan hücreleri o kadar artım yapar, kandaki azot miktarı fazlalaşır ve daha rahatlatır akciğerleri ve kalbi, buda rahat nefes almasını sağlar🤲

Kan hücreleri alyuvar ve akyuvarlar besin değeri yüksek olan(demir) ister, demir deposu boş olursa kansızlık başlar, protein, karbonhidrat vitamin yeteri kadar kan yapmaz, demir, oksijeni iletir, temelde demir gıdaları vardır
Pekmez demir yüküdür en hızlı şekilde hücre çeker suyuna katabilirsin hakiki pekmez

Üst Alt