• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayak ve gaga çevresinde mantar

dero

Aktif Üye
Merhabalar.

Ayak ve gaga çevresinde mantarı olan bir muhabbet kuşu var (öğrencimin). Uzun zamandır bu haldeymiş. Veterinerin verdiği mantar ilacının hiçbir etkisi olmayıp durumunun daha da kötüleştiğini söyledi. İlacın adını sordum fakat atmışlar ilacı. Ne yapılmalı, ne kullanılmalı sizce?

Ekli dosyalar

Mert G.

Eski Forumcu
Merhabalar.

Ayak ve gaga çevresinde mantarı olan bir muhabbet kuşu var (öğrencimin). Uzun zamandır bu haldeymiş. Veterinerin verdiği mantar ilacının hiçbir etkisi olmayıp durumunun daha da kötüleştiğini söyledi. İlacın adını sordum fakat atmışlar ilacı. Ne yapılmalı, ne kullanılmalı sizce?

Yanındaki kuşu ayırın onada bulasır. Biraz bana geç kalınmıs bir vaka @Burçak A. @Demet bükay @Aslı Ö. Hocamlarım size onercektir şuan aklıma mantar ilacı gelmedi

dero

Aktif Üye
Merhaba mantar ilerlemiş epey. Trosyd yada travazol mantar kremi alın eczaneden. 10 gün boyunca günde iki kez cereye gagaya ayaklara yapabilirseniz popo tüylerini aralayıp popoda sürün.
Tamamdır Aslı hanım. Peki sizce de geç kalınmış mı? Düzelme ihtimali var mı yavrucağın? Ve 10 gün tedaviden sonraki süreç nasıl olmalı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır geç kalınmış bir durum değil. Sadece mantar çok çabuk ilerleyen bir bakteri. Önlem alınmadığı için yada yeterli tedavi uygulanmadığı için hızlı şekilde yayılım göstermiş. İmkan varsa günde üç kez de olur. Ama iki kez düzenli şekilde mutlaka dediğim gibi uygulayın. 10 gün sonrası yavaş yavaş düzelmeye başlar inşallah 🌸

dero

Aktif Üye
Hayır geç kalınmış bir durum değil. Sadece mantar çok çabuk ilerleyen bir bakteri. Önlem alınmadığı için yada yeterli tedavi uygulanmadığı için hızlı şekilde yayılım göstermiş. İmkan varsa günde üç kez de olur. Ama iki kez düzenli şekilde mutlaka dediğim gibi uygulayın. 10 gün sonrası yavaş yavaş düzelmeye başlar inşallah 🌸
Bunu duyduğuma çok sevindim. Sağ olun Aslı hanım 🌸

Üst Alt