• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Ayak sorunlarından dolayı tünekte duramama

Dukaz

Yeni Üye
Muhabbet kuşum aylar önce ayağını kırmıştı veteriner röntgenden sonra kırığın ayak tabanında olduğunu alçıya alamadıklarını söylemişti sonrasında kaynadı ancak bu süreçte diğer ayağını da fazla kullandığı için hareket kaybı oldu kuşum ayağıyla tüneği kavrayamıyor bu sebeple onu daha küçük kafese alıp önce peçete üstünde beklettik ancak ayak altı kızarır gibi oldu sonrasında da çift kat havlu tarzında yer yaptık sanırım şu an daha rahat, ayağa dışkı yapışma riskinden dolayı günde 3 4 kez havlu üstünü temizliyorum. Havlunun da kir tutma ihtimaline karşı ne yapmalıyım veya başka nasıl kafesini dizayn edebilirim fikri olan varsa güzel olur benim için, günün çoğunu dışarıda koltuk üzerinde geçiriyor zaten. Yürümesinde, konmasında, uçmasında ve dışkısında sıkıntı yok sadece tünek kavrayamıyor. Bir sorunu da öncesinde lipomu vardı orası eridi fakat tüy çıkmadı göbek kısmı kel kaldı. Btamin forte, gerwit w ve entrobac kullanıyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kırık olan ayağında mı kaybı oldu yoksa yük bindirdiği ayağında mı ☺ Havlu en yumuşak olandır, en iyisi havlu kullanmanız olmuş, isterseniz bu tarz durumlar için dinlenme tünekleri de var ondan da alabilirsiniz ☺

Dukaz

Yeni Üye
Kırık olan ayağında mı kaybı oldu yoksa yük bindirdiği ayağında mı ☺ Havlu en yumuşak olandır, en iyisi havlu kullanmanız olmuş, isterseniz bu tarz durumlar için dinlenme tünekleri de var ondan da alabilirsiniz ☺
Kırık olan ayağında his var fakat hareket ettiremiyor, kavrayamıyor, kafa kaşıma hareketini yapamıyor diğer ayağında ise hareket kaybı oldu maalesef onu da kavrayamıyor ancak kafa kaşıma hareketini yapabiliyor. Kısaca iki ayağı da sıkıntılı halde maalesef.

Dukaz

Yeni Üye
Şu şekilde tünekler var bunlardan alabilirsiniz ☺ Glikozamin kullandınız mı? Bir de kantaron yağı ile masaj çok iyi gelir ☺
Evet bu tür tüneklere baktım siz yazınca kafesine almayı düşünüyorum ancak çok yükseğe koyamam telleri de kavrayamadığı için tırmanamıyor. Veteriner kırıldığı süreçte D vit içerikli kemik ilacı tarzında bir damla vermişti, dediklerinizi kullanmadım bakacağım teşekkür ederim. Badem yağı da iyi geliyor sanırım aralıklı ayaklarına sürmeyi düşünüyorum. Ben ayağıyla bastığı dışkılardan hastalık enfeksiyon vs kapmasından korkuyorum ve havlunun kir tutmasından ancak buna bir çare yok gibi sanırım.

teks_winrer

Aktif Üye
Tellere tutunup tırmanamıyorsa zemini karton ile kaplayın derim, bene öyle yapmıştım kuşum için. Ama sık sık değiştirmeniz gerekecektir. Kafesiniz genişse zemine yuvalık tarzı bir kap koyabilirsiniz. İçini keçe ile kaplarsanız yumuşak da olacaktır. Ayrıca kuşunuz hasta değilse dışkısından enfeksiyon kapacağını sanmıyorum ama belli de olmaz. Dışkıyla temas ettiği yüzeyi her gün veya iki günde bir mecburen temizlemeniz gerek. Acil şifalar dilerim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet bu tür tüneklere baktım siz yazınca kafesine almayı düşünüyorum ancak çok yükseğe koyamam telleri de kavrayamadığı için tırmanamıyor. Veteriner kırıldığı süreçte D vit içerikli kemik ilacı tarzında bir damla vermişti, dediklerinizi kullanmadım bakacağım teşekkür ederim. Badem yağı da iyi geliyor sanırım aralıklı ayaklarına sürmeyi düşünüyorum. Ben ayağıyla bastığı dışkılardan hastalık enfeksiyon vs kapmasından korkuyorum ve havlunun kir tutmasından ancak buna bir çare yok gibi sanırım.
En alt kısma koyabilirsiniz veya en alt tellere takabilirsiniz iyi gelir ☺ Glikozamini veterinerlerden sorabilirsiniz ☺