• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ayağında yaralar

Boncuk_cocuk

Yeni Üye
Merhaba,

foruma yeni üye oldum ancak derdim çok büyük kendimi tanıtmakla uğraşamayacağım.
Haziran sonu gibi kuşumun ayaklarında Nasırlar farkettim veterinere götürdüm bambılfoot başlangıcı var dediler dezenfektan, antibiyotik krem ve içmesi için antibiyotik verdiler. Temmuz ortası ayağında yara açıldı. Ağustos başında kapanırken yeni yara açıldı yakın bir yerinde, o kapanırken yeni yara açıldı bu şekilde neredeyse 3 ay geçti 3 kere veterinere götürdüm tekrar antibiyotik verdi başka kremler verdi, bu sabah 2 yara daha açılmış. Toplam 3 minik yara var Kızarıklık ve pullanma var geçmiyor. Bir ayağı iyileşti gitti bir ayak mümkün değil iyileşmiyor.

Yaralar çok küçük iğne ucu gibi, telefonla fotosunu çekince görünüyor.

kuşum normal, ayağına basabiliyor bir sıkıntısı yok. Dışkısı normal.

Plastik tüneklerini Haziran sonunda değiştirdim. Şu anda üstüne bastığı her şeyi günlük dezenfekte ettiğim yumuşak bandajlarla kapladım. Hergün yarım saat değiştirmekle uğraşıyorum.

Pek umudum yok cevap alabileceğimden ama hiç böyle bir şey başına gelen oldu mu? Ne yapayım? Delireceğim artık. 3 ay oldu her sabah her akşam kuşa ilaç içiriyorum ve ya krem sürüyorum.

Biraz uzun oldu çok özür dilerim umarım okunmaktan sıkılmazsınız.

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba resimleri kanatlı uzmanına gönderdim kendisinden cevap bekliyorum 👍 3 ay çok uzun bir süre ilaç fazla olmuş umarım başka bir sıkıntısı yoktur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Büyütunce daha net, nasır veya keratin doku üremesi ama ister istemez orayı gagaliyorsa ve tünekteki yanlış basis pozisyonuna göre bu hali almistir.
Bence Homeopatik T kullansa çok daha iyi ve yan etkisiz olur
Ayrıca antibiyotik yan etkisi için mutlaka dönüşümlü probiyotik takvimini kullansın
Ayak renklerine bakarsanız kansız olduğu için böbreklerin yorulma ihtimali yüksek 😢 antibiyotik kullanmasınlar bence
Kanatlı uzmanımızin yazdıklarını size ilettim Homeopatik T ilaç ve probiyotik takvimi için size özelden numarasını vereyim görüşün hocamla sizi yönlendirir geçmiş olsun

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sargı bezi daha çok acıtır bence, fazladan tünek alıp günlük değiştirmeniz daha iyi olur gibi, bir de dezenfekte ederken ne kullanıyorsunuz umarım insanlar için olan değildir 😔 virkon s var kuşlar için zararlı olmayan, ondan kullanabilirsiniz çok geçmiş olsun umarım iyileşir

Boncuk_cocuk

Yeni Üye
Merhaba tekrar,

homeopatik T nedir?
Başka bir sıkıntısı yok gibi duruyor. Böbrekleri mi yorulmuş diyorsunuz? 😰
Evet virkon kullanıyorum, elastik sargı bezi kullanıyorum bastığı yerin sert olmaması lazım. Koton tünek de aldım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba tekrar,

homeopatik T nedir?
Başka bir sıkıntısı yok gibi duruyor. Böbrekleri mi yorulmuş diyorsunuz? 😰
Evet virkon kullanıyorum, elastik sargı bezi kullanıyorum bastığı yerin sert olmaması lazım. Koton tünek de aldım.
Siz hocamla görüşün sizi bilgilendirecektir sonuçlarını bu konuda paylaşıp bizi merakta bırakmayın geçmiş olsun