• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Avize Merakı

Zeus

Müdavim
Zeus kafesten çıkar çıkmaz hoopp avize tepesinde 🤦🏻‍♀️ 1.60 boyla elimde tünek sandalye tepelerinde indirmeye çabalıyorum. Eşim daha rahat tabi çünkü uzun 🤣 kafesin üstünü açıyoruz biraz takılıyor canı sıkılıyor avize tepesine çıkıyor. Kabloları kemirip kendine zarar verecek diye korkuyorum. Tünekle alıp koltuğa falan koyunca biraz oyalanıyor, bazen istediğimizde kolumuza geliyor tünekten ama 1-2 dakika geçmeden hooop yine avizede. Ne yapacağız böyle biz? Salonda 4 avize var birinden diğerine atlıyor 😃 avizeleri mi örtelim ne yapalım? Tabi geleli 10 gün oldu, 5-6 gündür çıkıyor dışarı da siz yine de ne olur bir akıl verin.IMG_4956.jpeg

myk

Yeni Üye
Avizeye ayağı takıldığı için açık yarası olan ve alemiyat olan ancak maalesef ölen bir kuş görmüştüm Instagram'da. Dikkat etmenizde fayda var. Bir videoda gitmesini istemediğiniz yere her gittiğinde süpürge gibi birşeyi ona doğru yaklaştırarak şiişt diye uyarı sesi çıkartın, korkutup oradan uçurun diyordu. Nekadar sağlıklı olur bilmiyorum tabi daha tecrübeli arkadaşlar vardır mutlaka.

Zeus

Müdavim
Avizeye ayağı takıldığı için açık yarası olan ve alemiyat olan ancak maalesef ölen bir kuş görmüştüm Instagram'da. Dikkat etmenizde fayda var. Bir videoda gitmesini istemediğiniz yere her gittiğinde süpürge gibi birşeyi ona doğru yaklaştırarak şiişt diye uyarı sesi çıkartın, korkutup oradan uçurun diyordu. Nekadar sağlıklı olur bilmiyorum tabi daha tecrübeli arkadaşlar vardır mutlaka.
Biz “şşş, hayır” falan diye bağırıyoruz hatta tünekle alıp indiriyoruz biraz duruyor ama sonra diğerine uçuyor 😄 oradan alınca yine döngü tekrarlıyor.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evinize yeni geldiği için yüksek yerlerde kendini daha güvende hissediyor o yüzden avizeye konuyor. Fakat elektriğin olduğu her yer Allah korusun tehlikeli. Siz oraya bir şeyle örtün yada kapatın gitmesin. Belli bir müddet sonra zaten sizlere güvenmeye başladığında omzunuzdan hiç ayrılmıcak 😊

Zeus

Müdavim
Evinize yeni geldiği için yüksek yerlerde kendini daha güvende hissediyor o yüzden avizeye konuyor. Fakat elektriğin olduğu her yer Allah korusun tehlikeli. Siz oraya bir şeyle örtün yada kapatın gitmesin. Belli bir müddet sonra zaten sizlere güvenmeye başladığında omzunuzdan hiç ayrılmıcak 😊
En mantıklı seçenek üzerini örtmek gibi duruyor ama yine gidip konarsa diye de düşünmeden edemiyorum 😁 evet yeni geldiği için güvenemediğinden yapıyor bunu biz biliyoruz ama onun bilmediği kablolardan geçen elektriğin onu öldürebileceği 🤦🏻‍♀️