• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Astım olabilir mi?

Cibik

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hapşırma, tıksırma, burnunu kaşıma, bazen burnundan sıvı gelmesi
Hastalık Belirti Tarihi
1 Haz 2019
Kullanılan İlaç
Vitaform, axtım
Muhabbet kuşum 4 yaşında, dişi, tek kuş yani hiç çiftleşmedi yumurtlamadı da. Yaklaşık 1 yıldır dönem dönem nefes alma güçlüğü çekiyor gibi. Ama sürekli değil dönemsel oluyor sanki ve şu an da öyle. Kuyruğunu öne arkaya sallıyor, kanatlarını açıyor, hapşırıyor, bazen burnu akıyor, tırnağını takıp burnunu kaşıyor, nefes alırken hırıltılı çıkıyor nefesi. Ozellikle geceleri daha kötü oluyor gündüz biraz daha kendine geliyor. Bir de sanki bir burun deliği çok küçük gibi, ama şekil olarak öyle. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yaşadığım yerdeki vetler kuşlardan anlamıyor. Vitafprm diye bir ilaç vermişti bir vet, bir süre kullandık ama kalıcı bir çözüm olmadı. Şimdi de internetten axtım diye bir ilaç bulduk kullanıcılar memnun kalmış hep aynı belirtiler varmış geçmiş ama bizimkininki geçmedi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çok teşekkür ederim şimdiden

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Bir video yükler misiniz? Şuan söyledikleriniz hastalık belirtisi ancak bir çok hastalık gelebilir. Video yüklerseniz daha iyi yorum yapabiliriz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Yani öyle bir açıklamışsiniz ki okurken resmen yaşadım 👍 kuşla ilgilendiğiniz belli helal olsun 😊kısa bir video ve dışkı resmi görebilir miyiz? Daha önce böyle bişey oldu mu?

Cibik

Yeni Üye
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Yani öyle bir açıklamışsiniz ki okurken resmen yaşadım 👍 kuşla ilgilendiğiniz belli helal olsun 😊kısa bir video ve dışkı resmi görebilir miyiz? Daha önce böyle bişey oldu mu?
yaklasik bir bucuk yildir boyle ara ara nefes alamiyor gibioluyor su an iyi gibi opucuk atiyor kosturuyor ama uctugunda odada geri kondugu zaman biraz nefessiz kaliyor yine. Aksam saatlerini bekliyorum. Video cektim ama buraya nasil atabilecegimi bulamadim dosya ekle kisminda sadece fotograflar cikiyor. Bu arada tesekkur ederim, hosbuldum :)

Cibik

Yeni Üye
Bir video yükler misiniz? Şuan söyledikleriniz hastalık belirtisi ancak bir çok hastalık gelebilir. Video yüklerseniz daha iyi yorum yapabiliriz.

tesekkur ederim, video eklemeyi basaramamistim. Su an cok kotu degil ama link uzerinden videoyu yuklemeye calisacagim cok belli olmuyor ama aksam saatlerinde yukleyecegim videodakisesin gurultulusunu cikariyorcok

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O zaman astım kronikleşmiş ve etkili bir ilaç gerekiyor bulabilirseniz tavilin internet üzerinden eğer bulamazsanız eczaneden augmentin şurup ve bağışıklık için immunex44 şurup alın aldığınızda bizimle fotusunu paylaşın ilaçların kullanımini anlatalım geçmiş olsun

Cibik

Yeni Üye
O zaman astım kronikleşmiş ve etkili bir ilaç gerekiyor bulabilirseniz tavilin internet üzerinden eğer bulamazsanız eczaneden augmentin şurup ve bağışıklık için immunex44 şurup alın aldığınızda bizimle fotusunu paylaşın ilaçların kullanımini anlatalım geçmiş olsun
İlginiz için teşekkür ederim şehmus bey, tavilin bulmaya çalışacağım şu an elimde vitaform var onu da kullanayım mı? O da sanırım antibiyotik

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Rica ederim vitaform yetersiz olur tavilin etkilidir bide Diyazm 256 da alın madem bulabilirsiniz 👍

Cibik

Yeni Üye
Rica ederim vitaform yetersiz olur tavilin etkilidir bide Diyazm 256 da alın madem bulabilirsiniz 👍
Streamable Video
Umarım video olmuştur, tavilin internette maalesef bulamadım, Ronay Bey taymax önerdi muadili olarak pazartesi ona bakacağım vetten. Diazyme 256 olanı buldum, ikisini birlikte mi kullanacağız nasıl olacak acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Taymax bilmiyorim ben kullanmadım ama @Ronay Ayk. Onerdiyse iyi bir ilaçtır 😊👍 kullanımını size yazacaktır diyazm suyuna bir nohut tanesi kadar öneriyorum

maviboncuk

Yeni Üye
Merhaba yakın zamanda bu rahatsızlığı kuşum atlattı. Sürekli bir tık tık veya inleme sesi geliyordu, özellikle geceleri artıyordu bu veya heyecanlaninca. Kuyruk hareketi de sürekli vardı. Bir periyot hiprodoxi-s kullandık ilk kullanımda geçirdi biraz ama kuyruk hareketi devam ediyordu. Birkaç gün sonra bir hafta daha kullandık antibiyotiği, peşine de probiyotik ve vitamin pek değişme olmadı. Bu tedavilerin üzerinde birkaç gün sonra ventolin şurup kullandık. Doktorunuza yazmasini rica edebilirsiniz. 5gun herhangi bir değişiklik olmadı. Gagası çok uzundu, sürekli takılmasından dolayi gagasını kestik hatta çok ufak bir kanama oldu. Ertesi gün bütün belirtiler kesilmişti. Tam olarak hangisi fayda etti bilmiyoruz tabi. Bahsettiğim ilaçları deneyebilirsiniz.

maviboncuk

Yeni Üye
Merhaba yakın zamanda bu rahatsızlığı kuşum atlattı. Sürekli bir tık tık veya inleme sesi geliyordu, özellikle geceleri artıyordu bu veya heyecanlaninca. Kuyruk hareketi de sürekli vardı. Bir periyot hiprodoxi-s kullandık ilk kullanımda geçirdi biraz ama kuyruk hareketi devam ediyordu. Birkaç gün sonra bir hafta daha kullandık antibiyotiği, peşine de probiyotik ve vitamin pek değişme olmadı. Bu tedavilerin üzerinde birkaç gün sonra ventolin şurup kullandık. Doktorunuza yazmasini rica edebilirsiniz. 5gun herhangi bir değişiklik olmadı. Gagası çok uzundu, sürekli takılmasından dolayi gagasını kestik hatta çok ufak bir kanama oldu. Ertesi gün bütün belirtiler kesilmişti. Tam olarak hangisi fayda etti bilmiyoruz tabi. Bahsettiğim ilaçları deneyebilirsiniz.
Çok umutsuzdum bu tedavi sürecinde açıkçası, ama neyseki hiçbir şeyi kalmadı umarım size de bir faydası olur. Hiprodoxi yi çok arayıp bir Facebook sayfasında bulmuştum ama bugün bir hayvan ürünleri satan sitede de rastladım. Diğerini dediğim gibi gidip sizin yazdirmanız gerekiyor doktora. İlgilenirseniz doz konusunda da yardımcı olmaya çalışırım.