• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Arkadaşlar kuşumun kanatları titriyor

Bekir.27

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuşum kanatlarını kaldırıp titretiyor bi süre havada tutuyor ve gözlerini kapatıyor bişey söyleyince açıyor
Hastalık Belirti Tarihi
12 Tem 2022
Yeni aldım kuşu yaşını bilmiyorum (dişi) almadan önce sahibi (komşum) tırnaklarını ve kanatlarını kesti ama nedense kanatlarını kaldırıp titretiyor bi süre sonra geri duruyor ve bunu sürekli yapıyor.Nedenini anlamadım acil bilen varsa bakabilirmi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeni aldım kuşu yaşını bilmiyorum (dişi) almadan önce sahibi (komşum) tırnaklarını ve kanatlarını kesti ama nedense kanatlarını kaldırıp titretiyor bi süre sonra geri duruyor ve bunu sürekli yapıyor.Nedenini anlamadım acil bilen varsa bakabilirmi
Merhabalar kuşun tünekte kısa bir videosunu görebilir miyiz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ortaminiz sıcak mı acaba bazen sıcaktan da o şekilde yapabilirler. Yemesi içmesi nasıl peki. Ayrıca o minik canın kanatlarını neden keserler anlamış değilim 😑 sözüm size değil vicdansızliktan başka bir şey değil.

Bekir.27

Yeni Üye
Ortaminiz sıcak mı acaba bazen sıcaktan da o şekilde yapabilirler. Yemesi içmesi nasıl peki. Ayrıca o minik canın kanatlarını neden keserler anlamış değilim 😑 sözüm size değil vicdansızliktan başka bir şey değil.
Uçmasın diye yeni geldiği için kaçabilir yemeği var suyuda var içerisi sıcak hatta bazen rüzgar esiyor

Bekir.27

Yeni Üye
Uçmasın diye yeni geldiği için kaçabilir yemeği var suyuda var içerisi sıcak hatta bazen rüzgar esiyor
Birde daha yeni videoyu çektikten sonra Gözü gitti uykuya daldı sanırım bende boğulmuyacak şekilde üstünü kapattım karanlık yaptım dinlenmesi için birde sessiz bir odaya götürdüm inş bişeyi yoktur bide hangi vitamin takviyesini almalıyım sence? (Bu benim 2. Kuş sahiplenmem ilk aldığım kendi kafesinin gagasıyla demirin kırdı kaçtı 😃😃)

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Biliyorum evet kaçmasın diye yapıyorlar. Ama bu kanatları kesilerek alınan önlem değil.kapilari pencereleri kapatarak alınan bir önlemdir. Stres kaynaklı olabilir kanat titretmesi. Uzmanlarımız daha detaylı yorumda bulunurlar. Multivitamin gervit tavsiye ederim. Bunun yanında probiyotik entrobac. Bu ikisini alın. Haftada bir farklı günlerde uygulayın. Bağışıklığı da güçlendirir. 🙏🏻

Mert.

Eski Forumcu
Güvercin değil muhabbet kuşu kafes kuşu. Siz dikkat etceksiniz o kuşun kanatları çıkar ama çok geç çıkar savunsuz kalıyorlar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşa b vitamini verin. Kuş strese girmiş olabilir. Hangi mantıkla kuşun kanadı kesiliyor anlamıyorum. Bu bir nevi insan yürümesin diye ayaklarını kesmek gibi bir şey. Allah akıl fikir versin. Sitemim size değil yanlış anlamayın. Ama kuşa takviye şart.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Kanat kesilmesinin bende izahı ve mantıklı bir yanı yok, anlamsız bir davranış.
kanat titretmesi o yüzdendir diye düşünüyorum. hayvan korkmuş ve strese girmiş olmalı.

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Stresi haricinde üstünü kapattığınız için de ekstra sıcaklıyor olabilir, gözlemlemenizde fayda var

Üst Alt