• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Arka arkaya kızgınlık yumurtası

ELIFFF

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Arka arkaya kızgınlık yumurtası
5 aylık dişi kuşum 2 gün önce kızgınlık yumurtası yaptı. Tahminimce bugün yine yumurtlayacak yumurtayı elimle hissedebiliyorum. Belirtiler de mevcut. Kuş benim beslediğim kuşlarimın yavrusu maalesef kuluçka süresince arkadaşıma bırakmak zorunda kaldığımdan ötürü hem küçük kaldı hem de ayak parmaklarında yamukluk var. 3 haftalık yavrumuzla aynı boyutta diyebiliriz. Bu nedenle eşlemek istemedim. Arka arkaya kızgınlık yumurtası yapması normal midir?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba kuşunuzun fotoğrafını paylaşır mısınız?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani ben 5 aylık bir kuşun kızgınlık yumurtası verdiğini daha önce hiç görmedim duymadım, bu yüzden bir yorumum yok açıkçası 🤔 ama @Kübra Ö. Hocamızın 6 aylık Şeker'i daha önce yumurta yapmıştı, tecrübelerini paylaşmak isterse 😇

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Nadirde olsa yapanı duymuştum ama bizzat şahit olmadım. Kuşu salıyor musunuz? Dişi ve erkeklerin karışık salındığı ortamda olabiliyor bu durumlar. Benimkiler salık olduğu için başıma gelmişti. 🤦🏻‍♀️ Ama yumurta yapsa bile henüz annelik bilinci oluşmuyor sanırım. Zira benim kuşum ilk yumurtayı yuvaya, ikinciyi kafese yaptı ve yumurtanın üzerine hiç yatmadı.

Eğer kızgınlık yumurtası ise o konuda pek bilgim yok. :)

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Hocam siz de yorum yapın lütfen 🙏🙏
Enteresan bir durum bu. 8 9 ayliktan daha once yapmamasi lazim. Sanirim takviyeler azaltilma yoluna gidilebilir. Kafese banyoluk takilmasinda da fayda var. Kizistirici tohum ya da takviye veriliyorsa kesilmeli, multivitamin de haftada bir yerine 10 15 gunde bir verilmeli. Probiyotik aynen devam edebilir.

ELIFFF

Aktif Üye
Nadirde olsa yapanı duymuştum ama bizzat şahit olmadım. Kuşu salıyor musunuz? Dişi ve erkeklerin karışık salındığı ortamda olabiliyor bu durumlar. Benimkiler salık olduğu için başıma gelmişti. 🤦🏻‍♀️ Ama yumurta yapsa bile henüz annelik bilinci oluşmuyor sanırım. Zira benim kuşum ilk yumurtayı yuvaya, ikinciyi kafese yaptı ve yumurtanın üzerine hiç yatmadı.

Eğer kızgınlık yumurtası ise o konuda pek bilgim yok. :)
Kafes tabanında mısır koçanı kullanıyorum 2 yumurtayı da kafese yaptı. Hiç üstüne yatmadı. Son 2 haftaya kadar tek başınaydı şuan annesiyle aynı kafeste. Yaklaşık 1 ay önce babası kafesteyken bu kuş dışarıdaydı kafesin üstüne uçmuştu ve kuyruk kaldirma gibi belirtiler görmüştüm erkek kuşa karşı. Ondan sonra zaman zaman sadece kafeslerindeyken aynı odada bulundular birkaç saatliğine. Normalde farklı odalarda tutuyorum. Kuşu sık sık dışarı da çıkarıyoruz hatta neredeyse hep dışarıda diyebilirim. Son birkaç gündür böyle bir durum oldugu için çıkarmadık sadece

ELIFFF

Aktif Üye
Enteresan bir durum bu. 8 9 ayliktan daha once yapmamasi lazim. Sanirim takviyeler azaltilma yoluna gidilebilir. Kafese banyoluk takilmasinda da fayda var. Kizistirici tohum ya da takviye veriliyorsa kesilmeli, multivitamin de haftada bir yerine 10 15 gunde bir verilmeli. Probiyotik aynen devam edebilir.
Son birkaç haftada haftada bir 1 çay kaşığı olacak şekilde yumurta maması vermiştim bu hafta hariç. Suluğuna düzenli olarak b vitamini damlatıyorum her değiştirdiğimde 10 15 damla. Bunlarda da azaltmaya gitmeli miyim ? Bir de 8 o aydan önce yapmaması gerektiğini söylemişsiniz. Kuşun sağlığı açısından sorun yaratır mı?

ELIFFF

Aktif Üye
Bu gece 2.yumurtayı da yumurtlamış ayrıca 🙏

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Son birkaç haftada haftada bir 1 çay kaşığı olacak şekilde yumurta maması vermiştim bu hafta hariç. Suluğuna düzenli olarak b vitamini damlatıyorum her değiştirdiğimde 10 15 damla. Bunlarda da azaltmaya gitmeli miyim ? Bir de 8 o aydan önce yapmaması gerektiğini söylemişsiniz. Kuşun sağlığı açısından sorun yaratır mı?
Kaç günde bir veriyorsunuz yani her gün mü 🤔 haftada bir multivitamin, haftada bir probiyotik yeterlidir bütün kuşlar için aynı düzende kullanabilirsiniz fazlası kuşun karaciğerini yorar 👍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kafes tabanında mısır koçanı kullanıyorum 2 yumurtayı da kafese yaptı. Hiç üstüne yatmadı. Son 2 haftaya kadar tek başınaydı şuan annesiyle aynı kafeste. Yaklaşık 1 ay önce babası kafesteyken bu kuş dışarıdaydı kafesin üstüne uçmuştu ve kuyruk kaldirma gibi belirtiler görmüştüm erkek kuşa karşı. Ondan sonra zaman zaman sadece kafeslerindeyken aynı odada bulundular birkaç saatliğine. Normalde farklı odalarda tutuyorum. Kuşu sık sık dışarı da çıkarıyoruz hatta neredeyse hep dışarıda diyebilirim. Son birkaç gündür böyle bir durum oldugu için çıkarmadık sadece
Bazen böyle şaşırtabiliyor bizi sıpalar. 😅
Yemlerin içeriğinde kızıştırıcı olan tohumlarda oluyor. Belki onunda etkisi olabilir ama diğer kuşlarınıza etki etmediyse o zaman kuşla alakalı olabilir. :)

ELIFFF

Aktif Üye
Kaç günde bir veriyorsunuz yani her gün mü 🤔 haftada bir multivitamin, haftada bir probiyotik yeterlidir bütün kuşlar için aynı düzende kullanabilirsiniz fazlası kuşun karaciğerini yorar 👍
B vitamini sürekli suluklarında bulunuyor evet 🙏 Bir gun vitaminli su verip sonra değiştirmeli miyim yani

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
B vitamini sürekli suluklarında bulunuyor evet 🙏 Bir gun vitaminli su verip sonra değiştirmeli miyim yani
Örneğin pazartesi sabah saatlerinde probiyotik koyun suluğa, akşam değiştirin en fazla 8 saat sonra temiz içme suyu koyun. Suyu düzenli olarak her sabah tazeleyin ve mesela Perşembe günü de multivitamini koyun yine sabahtan koyarsanız en fazla 8 saat sonra da içme suyu koymanız gerekir. Suyun günlük tazelenmesi, yemliği gğnlük üflenmesi ve takviyeler arasında 2-3 gün temiz içme suyu arası olması önemlidir

ELIFFF

Aktif Üye
Örneğin pazartesi sabah saatlerinde probiyotik koyun suluğa, akşam değiştirin en fazla 8 saat sonra temiz içme suyu koyun. Suyu düzenli olarak her sabah tazeleyin ve mesela Perşembe günü de multivitamini koyun yine sabahtan koyarsanız en fazla 8 saat sonra da içme suyu koymanız gerekir. Suyun günlük tazelenmesi, yemliği gğnlük üflenmesi ve takviyeler arasında 2-3 gün temiz içme suyu arası olması önemlidir
Teşekkür ederim. Kuşun 5 aylikken kızgınlık yumurtası yapması bir sorun yaratir mi sağlığı açısından? Bu dönemde dikkat etmem gereken bir şey var mı ?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuş haftada 5 gün temiz su içecek. Her gün vitamin vermeyin bir gün vitamin bir gün probiyotik. Hatta kuşunuza bir hafta sade su verin sonrasında probiyotikle başlayın. yumurta sıkışması yoksa sorun teşkil etmez ancak siz kuşun karaciğerini yormayın. Yanında eşi yoksa da yumurtaları alın üstüne yatıp kendini yıpratmasın.

Üst Alt