• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

amphotericin b kullanımı

gamze arat

Yeni Üye
iyi akşamlar. kuşuma tollisan amphotericin başlayacağım. yazılan ölçüye göre suluğuna hazırlayacağım ilacı. fakat muhabbet kuşumun yeteri kadar ilaçlı sudan içip içmediğini bilemem. evde serbest takılıyorlar. o yüzden kafesine çok girip içmeyeceğini düşünüyorum. genelde salonda benimle birlikte. önerdikleri dozda hazırladığım sudan ortalama kaç damla, kaç ml içmesi gerek? direkt ağzına damlatsam ihtiyacı olan miktarı nasıl olur? ya da günde bir kere kursaktan beslemeye başladım. besleme mamasının içine koyup ilaçlı sudan versem uygun mudur? tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum..

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle geçmiş olsun 🙏 Megabakteri hastası mı kuşunuz? Ve ilacı kanatlı uzmanı hekim mi önerdi?

gamze arat

Yeni Üye
teşekkür ederim. ilaci kendi arastirmalarima gore karar verdim. kusu uzman bir veterinere goturme imkanım yok maalesef. mayis ayindan beri diskida yem, ara ara kusma problemimiz var. elle besleme sayesinde biraz kilo aldi ama hala zayif ve beslemeyi birakinca zayiflamaya devam ediyor. diger hastaliklarin belirtilerine gore hastalik eleye eleye megabakter kaldi elimde.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle ağır bir ilaçtır haberiniz olsun🙏 Mega bakteri için literatürde en iyi ilaç şu an. 1 litre suya 1 ml, ağızdan damla ise 0.01 ml. 20 gün kullanan var ama duruma göre. İnşallah iyi gelir yavrunuza 🙏 Mutlaka b vitamini ile destekleyin. 🙏

gamze arat

Yeni Üye
Öncelikle ağır bir ilaçtır haberiniz olsun🙏 Mega bakteri için literatürde en iyi ilaç şu an. 1 litre suya 1 ml, ağızdan damla ise 0.01 ml. 20 gün kullanan var ama duruma göre. İnşallah iyi gelir yavrunuza 🙏 Mutlaka b vitamini ile destekleyin. 🙏
teşekkürler. umarım faydalı olur.