• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Amphotericin B Dozu ?

Tugcee708

Aktif Üye
Bir suluk için dozu ne kadar olmalı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Onun kullanımı bir hafta ila 20 gün arası sürüyor kuşun hastalık derecesine göre değişiyor. 1 litre suya 2 ml katıp karıştırıyorsunuz günlük 50 ml veriyorsunuz ilacı serin ve karanlık bir yerde tutun bozulmasın. Kuşunuzda megabacter mi var? Tricomonas mı var?

Tugcee708

Aktif Üye
Onun kullanımı bir hafta ila 20 gün arası sürüyor kuşun hastalık derecesine göre değişiyor. 1 litre suya 1 ml katıp karıştırıyorsunuz günlük 50 ml veriyorsunuz ilacı serin ve karanlık bir yerde tutun bozulmasın. Kuşunuzda megabacter mi var? Tricomonas mı var?
Fakülteye götürdüm ne dediysem de dışkı tahlili yaptırmaya ikna edemedim net çıkmaz gibi şeyler söylediler. Kuşta kuruma var dediler şöyle de bi durum var kuşum geçen ay götürdüğümde 40 gr çıktı bu götürdüğümde 60 gr çıktı bu süreçte hep daldari yulaf bulundurdum kafeste ve şırınga ile kursaktan da besleme yaptım yemediği günlerde. Kuşumda hem kilo alımı var ayriyeten jilet göğüste var dediler kursagin biraz altinda son günlerde şişlik çıktı. Ve son on gündür falan solunumunda sıkıntı var öncesinde yoktu. Kusma hareketleri yapıyor sürekli yalnız bu hastalıkta 4 5 aydır uğraşıyoruz. Çeşitli ilaçlar kullandık ama ilaçları bırakınca tekrar belirtiler çıkıyor. En belirgin çıkan şey ise burun deliklerinden kan gibi kırmızı sıvı geliyor ve sürekli hapşuruyor. Hapşurdukca o kırmızı sıvı gelmeye devam ediyor. Tekrar mantar ilaçları kullanmaya başlıyorum mecburen geçiyor ama ilacın süresi dolup bırakınca yine aynı şeyler yine yememe halsizlik solunum sıkıntısı sürekli kısır döngü halindeyiz 4 5 aydır

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Fakülteye götürdüm ne dediysem de dışkı tahlili yaptırmaya ikna edemedim net çıkmaz gibi şeyler söylediler. Kuşta kuruma var dediler şöyle de bi durum var kuşum geçen ay götürdüğümde 40 gr çıktı bu götürdüğümde 60 gr çıktı bu süreçte hep daldari yulaf bulundurdum kafeste ve şırınga ile kursaktan da besleme yaptım yemediği günlerde. Kuşumda hem kilo alımı var ayriyeten jilet göğüste var dediler kursagin biraz altinda son günlerde şişlik çıktı. Ve son on gündür falan solunumunda sıkıntı var öncesinde yoktu. Kusma hareketleri yapıyor sürekli yalnız bu hastalıkta 4 5 aydır uğraşıyoruz. Çeşitli ilaçlar kullandık ama ilaçları bırakınca tekrar belirtiler çıkıyor. En belirgin çıkan şey ise burun deliklerinden kan gibi kırmızı sıvı geliyor ve sürekli hapşuruyor. Hapşurdukca o kırmızı sıvı gelmeye devam ediyor. Tekrar mantar ilaçları kullanmaya başlıyorum mecburen geçiyor ama ilacın süresi dolup bırakınca yine aynı şeyler yine yememe halsizlik solunum sıkıntısı sürekli kısır döngü halindeyiz 4 5 aydır
Merhabalar, konunuzu hatırlıyorum. Çok ilaç kullandığınızdan, 7 gün boyunca zeolitli elle besleme önermiştik size. Uyguladınız mı? Son ilaç uygulamasının üzerinden kaç gün geçti?

Doğacı

Eski Forumcu
Fakültenin böyle bir yetkisi var mı acaba ? Bence araştırın.

Tugcee708

Aktif Üye
Merhabalar, konunuzu hatırlıyorum. Çok ilaç kullandığınızdan, 7 gün boyunca zeolitli elle besleme önermiştik size. Uyguladınız mı? Son ilaç uygulamasının üzerinden kaç gün geçti?
Kullanmıyordum fakülteye gittim üç gün önce kuruma olduğunu söyledi bi ilaç verdi beşeri bi ilaç bunu ızotonik serum ile karıştırıp vermemi söyledi ben de internetten bahsettiğim ilacın siparişini vermiştim ve o geldi. Veterinere de dedim beşeri bi ilaç kullanmak yerine hayvanlar için olan bi ilacı kullanmak daha iyi olmaz mı dedim hayır o çok zarar verir hayvana falan dedi. Beşeri kullandığım ilaçlar da kötü yaptı zaten şimdiye kadar. Zeolit siparişi vermedim henüz bu ilaç ulaştığı için. Başka bi veteriner bakır sülfat vermişti ilk hastalık başladığı zaman o da mantar olsa o yok ederdi mantarı dedi yani anlamıyorum artık gerçekten herkes farklı bi şey söylüyor ama bi test yapan tahlil yapan yok olduğum yerde

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tuğçe hanım konularınıza göz gezdirdim bakın her kafadan bir ses çıkmış farklı bir çok ilaç kullanmışsınız ki @Ayvalık Jumbo Muhabbet Duygu hocam belirtmiş bir önceki konunuzda alınması ve yapılması gereken her şeyi yazmış. O konu üzerinde devam ederseniz daha sağlıklı olur. Siz duygu hocamın yazdıklarını harfiyen uygulayın ve o konu altında bilgilendirme yapın o size gerekenleri söyleyecektir.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba, beni dinlerseniz size bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Birincisi 7 günlük zeolit tozuyla kursaktan besleme yapalım. Diper konunuzda anlatmıştım. Günde 1 kere, hazırladığınız elle besleme mamasına 1 pirinç tanesi kadar zeolit koyarak besleyeceksiniz. Günde 3 kere besleme yapıyor bile olsanız, sadece 1 i zeolit tozlu olacak.

İkinci önerim; burundan gelen kanlı sıvı canımı sıkıyor. Sorununuz kursak mantarı 3 lüsü yerine trikonomis de olabilir. Bu burundaki sıvıdan swap (sürüntü) örneği alıp ayrıca dışkı örnekleri ile birlikte iyi bir kanatlı uzmanına başvursanız çok iyi olacak. Swapı fakülte alabilir ya da belki medikallerde, eczanelerde, veterinerlerde, tıbbi malzeme depolarında bulunabilir. Zaten bir tüpe sokulan pamuklu çubuklar bunlar. Pandemi döneminden bilirsiniz. Önemli olan o örneğin yorumlanması. size çok iyi iki kanatlı veterinerin iletişim bilgilerini ekliyorum aşağı. Onlarla iletişime geçip swap ve dışkı örneklerini onlara kargo ile yollayıp kuşa teşhis koyup koyamayacaklarını sorabilirsiniz. Bu iki uzman da İzmir'deler. Bu süreçte, örnekleri aldıktan sonra zeolitli besleme yapmanızı mutlaka öneririm. Doğal bir tedavidir, başka bir kanatlı uzmanı tarafından onaylıdır. Sindirim sistemini düzeltir, kursak mantarını tedavi eder, antiparaziter etkisi vardır. Kısacası kuşa zararlı bir yöntem değildir.

İZMİR
İzmir Kuş Veteriner Kliniği
Burak Uçar
1898 sokak No:3/A Bayraklı /İZMİR
0552 685 79 08

ÖZ-VET Kuş Veteriner Kliniği
Ali Toygar Aytar
M.Kemal Cad. 194Sk. No:48 Bornova-İzmir
0232 388 17 70-64

Tugcee708

Aktif Üye
Merhaba, beni dinlerseniz size bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Birincisi 7 günlük zeolit tozuyla kursaktan besleme yapalım. Diper konunuzda anlatmıştım. Günde 1 kere, hazırladığınız elle besleme mamasına 1 pirinç tanesi kadar zeolit koyarak besleyeceksiniz. Günde 3 kere besleme yapıyor bile olsanız, sadece 1 i zeolit tozlu olacak.

İkinci önerim; burundan gelen kanlı sıvı canımı sıkıyor. Sorununuz kursak mantarı 3 lüsü yerine trikonomis de olabilir. Bu burundaki sıvıdan swap (sürüntü) örneği alıp ayrıca dışkı örnekleri ile birlikte iyi bir kanatlı uzmanına başvursanız çok iyi olacak. Swapı fakülte alabilir ya da belki medikallerde, eczanelerde, veterinerlerde, tıbbi malzeme depolarında bulunabilir. Zaten bir tüpe sokulan pamuklu çubuklar bunlar. Pandemi döneminden bilirsiniz. Önemli olan o örneğin yorumlanması. size çok iyi iki kanatlı veterinerin iletişim bilgilerini ekliyorum aşağı. Onlarla iletişime geçip swap ve dışkı örneklerini onlara kargo ile yollayıp kuşa teşhis koyup koyamayacaklarını sorabilirsiniz. Bu iki uzman da İzmir'deler. Bu süreçte, örnekleri aldıktan sonra zeolitli besleme yapmanızı mutlaka öneririm. Doğal bir tedavidir, başka bir kanatlı uzmanı tarafından onaylıdır. Sindirim sistemini düzeltir, kursak mantarını tedavi eder, antiparaziter etkisi vardır. Kısacası kuşa zararlı bir yöntem değildir.

İZMİR
İzmir Kuş Veteriner Kliniği
Burak Uçar
1898 sokak No:3/A Bayraklı /İZMİR
0552 685 79 08

ÖZ-VET Kuş Veteriner Kliniği
Ali Toygar Aytar
M.Kemal Cad. 194Sk. No:48 Bornova-İzmir
0232 388 17 70-64
Çok teşekkür ederim zeoliti internetten araştırmaya çalışmıştim sadece kafes altına koyulan bir şey gibi bi şeyler okuyunca emin olamamıştim siz söylediğinize göre kanıtlanmış olduğunu düşünüyorum artık alacağım zeoliti. Burak Uçar ı evet instagramdan takip ediyorum birçok kez mesaj attım yorum yaptım canlı yayınlarına katıldım yazdım görmedi maalesef. Numarasından ulaşmaya çalışacağım inşallah dönüş alabilirim teşekkür ederim.

Üst Alt