Merhaba, beni dinlerseniz size bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Birincisi 7 günlük zeolit tozuyla kursaktan besleme yapalım. Diper konunuzda anlatmıştım. Günde 1 kere, hazırladığınız elle besleme mamasına 1 pirinç tanesi kadar zeolit koyarak besleyeceksiniz. Günde 3 kere besleme yapıyor bile olsanız, sadece 1 i zeolit tozlu olacak.
İkinci önerim; burundan gelen kanlı sıvı canımı sıkıyor. Sorununuz kursak mantarı 3 lüsü yerine trikonomis de olabilir. Bu burundaki sıvıdan swap (sürüntü) örneği alıp ayrıca dışkı örnekleri ile birlikte iyi bir kanatlı uzmanına başvursanız çok iyi olacak. Swapı fakülte alabilir ya da belki medikallerde, eczanelerde, veterinerlerde, tıbbi malzeme depolarında bulunabilir. Zaten bir tüpe sokulan pamuklu çubuklar bunlar. Pandemi döneminden bilirsiniz. Önemli olan o örneğin yorumlanması. size çok iyi iki kanatlı veterinerin iletişim bilgilerini ekliyorum aşağı. Onlarla iletişime geçip swap ve dışkı örneklerini onlara kargo ile yollayıp kuşa teşhis koyup koyamayacaklarını sorabilirsiniz. Bu iki uzman da İzmir'deler. Bu süreçte, örnekleri aldıktan sonra zeolitli besleme yapmanızı mutlaka öneririm. Doğal bir tedavidir, başka bir kanatlı uzmanı tarafından onaylıdır. Sindirim sistemini düzeltir, kursak mantarını tedavi eder, antiparaziter etkisi vardır. Kısacası kuşa zararlı bir yöntem değildir.
İZMİR
İzmir Kuş Veteriner Kliniği
Burak Uçar
1898 sokak No:3/A Bayraklı /İZMİR
0552 685 79 08
ÖZ-VET Kuş Veteriner Kliniği
Ali Toygar Aytar
M.Kemal Cad. 194Sk. No:48 Bornova-İzmir
0232 388 17 70-64