• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Ama kursak mantarı demedi...

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kanadı yok diye hiç uçurmadık ilk defa mama verirken dun uçmaya calıstı o da elimizden kaçarak o sebeple farkettik bu durumu.
Kırık olduğunu düşünmüyorum ben, kıkırdak eklemde sorun olabilir, kırık olup yanlış kaynarsa hareket etmesi sıkıntı olursun, eklem de hareket ermezdi

Sati

Paylaşımcı
Hocalarım
Kırık olduğunu düşünmüyorum ben, kıkırdak eklemde sorun olabilir, kırık olup yanlış kaynarsa hareket etmesi sıkıntı olursun, eklem de hareket ermezdi
Vallahi hocalarım, bende birden uçmaya çalışıp incittimi acaba diye düşünmeye başladım,
Gün içerisinde kanadını bi tık kalkık tuttu ve titriyordu, biraz önce kursak besledik kafese girdi su an normal vaziyette duruyormuş, biyandan çalısıp bi yandan besleme yaptım, kafesteki durumu kendim gözlemeyemedim henüz.

İnternetten de bi yandan araştırdım, bu durum 24 saatte düzelmesse incinme dışıdır gibi bilgilerle karşılaştım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocalarım

Vallahi hocalarım, bende birden uçmaya çalışıp incittimi acaba diye düşünmeye başladım,
Gün içerisinde kanadını bi tık kalkık tuttu ve titriyordu, biraz önce kursak besledik kafese girdi su an normal vaziyette duruyormuş, biyandan çalısıp bi yandan besleme yaptım, kafesteki durumu kendim gözlemeyemedim henüz.

İnternetten de bi yandan araştırdım, bu durum 24 saatte düzelmesse incinme dışıdır gibi bilgilerle karşılaştım.
İncinme en az 2 hafta sürüyor, maşallah 1 günde ne yemiş içmiş de düzelmiş kuş🤷😊
Yanlış kaynama da olsa uçar endişe etmeyin yeter ki sağlıklı olsun, öncelik iyileşsin inşallah 😊🤲

Sati

Paylaşımcı
İncinme en az 2 hafta sürüyor, maşallah 1 günde ne yemiş içmiş de düzelmiş kuş🤷😊
Yanlış kaynama da olsa uçar endişe etmeyin yeter ki sağlıklı olsun, öncelik iyileşsin inşallah 😊🤲
Yok hocalarım düzelmemiş. Bilgi veren yanlış vermiş.
Bu hayvan göze geldi hareketleri ötüşü ayrı bi güzeldi, ben başka açıklama bulamıyorum.

Ctesi kontrol var veririz parasını röntgeninide çektiririz de onunda düzeleceğini pek sanmıyorum, tedavide bişeye yaramadı tam anlamıyla diyemem ama, kursaktan besledikten sonra bogazını kaşımaya çalışıyor, yem hala yemiyor ve hala ötemiyor şimdide bu kanat sorunu.

Tedavinin tek işe yarar kısmı hareketlendi diğer sorunlar aynı :D

WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 22.37.28_4a0f0dcd.jpg WhatsApp Görsel 2025-07-03 saat 22.37.29_f2ddfe31.jpg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yok hocalarım düzelmemiş. Bilgi veren yanlış vermiş.
Bu hayvan göze geldi hareketleri ötüşü ayrı bi güzeldi, ben başka açıklama bulamıyorum.

Ctesi kontrol var veririz parasını röntgeninide çektiririz de onunda düzeleceğini pek sanmıyorum, tedavide bişeye yaramadı tam anlamıyla diyemem ama, kursaktan besledikten sonra bogazını kaşımaya çalışıyor, yem hala yemiyor ve hala ötemiyor şimdide bu kanat sorunu.

Tedavinin tek işe yarar kısmı hareketlendi diğer sorunlar aynı :D

Ekli dosyayı görüntüle 90141 Ekli dosyayı görüntüle 90142
Boğazda granülom oluşturabilir mantar bakması lazım hekimin

Üst Alt