• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme altın çilek, egzotik meyveler

caracas

Aktif Üye
Tekrar merhaba herkese ,)
Sultan papağanımız Kuçuk, bildiğimiz kadarıyla 4/5 aylık bir erkek çocuğu.

Aradım fakat bulamadım, sultan papağanları altınçilek, kivi, mango, papaya, blueberry, falanca berry, frenk üzümü gibi egzotik meyveleri yer mi?
forumda kivi diye arattığımda dünya güzeli çucuklar buldum ama meyve olani bulmayı beceremedim :/
internek araştırması da yaptım lakin buradan teyit etmek daha güvenilir geldi 🙈
Ulaşabildiğimiz, marketten eve aldığımız, misafirlikte, cafede rastladığımız egzotik meyvelerin genelinde acaba toksik olanlar var mıdır aman dediğimiz?
ve bunları max.kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş olarak mı vermeliyiz?
bebeyi durduk yere zıplatmayam dedim bilmeden 🙈

bir de portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveler asitli olduğu için hiç mi vermemeliyim?
portakal veren arkadaşları okuyorum fakat ben şu aşamada ne yapacağımı bilemedim :/

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tekrar merhaba herkese ,)
Sultan papağanımız Kuçuk, bildiğimiz kadarıyla 4/5 aylık bir erkek çocuğu.

Aradım fakat bulamadım, sultan papağanları altınçilek, kivi, mango, papaya, blueberry, falanca berry, frenk üzümü gibi egzotik meyveleri yer mi?
forumda kivi diye arattığımda dünya güzeli çucuklar buldum ama meyve olani bulmayı beceremedim :/
internek araştırması da yaptım lakin buradan teyit etmek daha güvenilir geldi 🙈
Ulaşabildiğimiz, marketten eve aldığımız, misafirlikte, cafede rastladığımız egzotik meyvelerin genelinde acaba toksik olanlar var mıdır aman dediğimiz?
ve bunları max.kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş olarak mı vermeliyiz?
bebeyi durduk yere zıplatmayam dedim bilmeden 🙈

bir de portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveler asitli olduğu için hiç mi vermemeliyim?
portakal veren arkadaşları okuyorum fakat ben şu aşamada ne yapacağımı bilemedim :/
Merhaba kivi, mango, papaya, blueberry, (yaban mersini) frenk üzümü gibi egzotik meyveleri yerler😊çokta hoşuna gider
⚠Altınçilek tehlikeli olabilir, olgun olursa tadına bakabilir ham olanda(yeşilde) toksik olabilir riske gerek yoktur
Portakal, greyfurt mandalina içinde sitrik asit vardır, çok yerse kursakta sindirim sisteminde ve bağırsakta yanma yapabilir
Mandalina tatlıdır, çekirdekler çıkmalıdır
⚠Greyfurt fazla asitli ekşimsi tattır, genelde yemezler
Portakal da aynı şekildedir, çok az miktarda olabilir
Haftada 2 defa minik şekilde verebilirsiniz 😊

caracas

Aktif Üye
Merhaba kivi, mango, papaya, blueberry, (yaban mersini) frenk üzümü gibi egzotik meyveleri yerler😊çokta hoşuna gider
Altınçilek tehlikeli olabilir, olgun olursa tadına bakabilir ham olanda(yeşilde) toksik olabilir riske gerek yoktur
Portakal, greyfurt mandalina içinde sitrikmasit vardır, çok yerse kursakta sindirim sisteminde ve bağırsakta yanma yapabilir
Mandalina tatlıdır, çekirdekler çıkmalıdır
Greyfurt fazla asitli ekşimsi tattır, genelde yemezler
Portakal da aynı şekildedir, çok az miktarda olabilir
Haftada 2 defa minik şekilde verebilirsiniz 😊
Çok ama çok teşekkür ederim ,) kalpler gulucukler can-i gonuldenn 🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sessiz kalmayı düşünüyordum ancak sormadan edemedim. Bu bahsettiğiniz meyveleri şahsen ben hiç yemedim. Siz cidden sürekli bu tür meyveler mi tüketiyorsınuzda kuşumada vereyim mi diye soruyorsunuz yoksa kuşunuza özel mi alacaksınız bu meyveleri. 🫣🤔

caracas

Aktif Üye
Sessiz kalmayı düşünüyordum ancak sormadan edemedim. Bu bahsettiğiniz meyveleri şahsen ben hiç yemedim. Siz cidden sürekli bu tür meyveler mi tüketiyorsınuzda kuşumada vereyim mi diye soruyorsunuz yoksa kuşunuza özel mi alacaksınız bu meyveleri. 🫣🤔
Merhaba ,)
Elbette sormaniz hic sorun degil ,)
mesajimda da belirttigim gibi karsimiza ciktiginda, markette fiyati ve kendisi uygun olduğunda, bir cafe yahut yerel pazarda karsimiza ciktiginda almayi dusunuyorum ,)
Frenk uzumune rastlamadim henuz ben de, macro center'lerde varmis ama.
Papaya nadiren bazi marketlere geliyor, kivi cilek mango altincilek hemen her markette bulunuyor.
Onlari severek tuketiyorum evet ,)
Kuçuk icin uygun gorursem ozel olarak alabilirim ama ben de zaten genel olarak meyveci bir tipim ,)

sevgiler ,)

Üst Alt