• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Alt gagada mantar oluşumu (lütfen yardım)

serpico

Yeni Üye
merhaba, dün muhabbet kuşuma bir miktar marul verdim, o marulu yediği esnada alt gagasında siyah bir leke farkettim. daha sonra kuşu elime aldım ve o bölgeye dokunduğumda gaganın geri kalanından daha farklı bir dokuya sahip olduğunu gördüm. mantar mı değil mi anlayamadım. mantar bu kadar koyu renkte ortaya çıkabilir mi? cevaplarınızla beni aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

(ö bölgeyi fotoğraflamak çok kolay olmadı. zaten bir şey yeyip içmediği sürece görünmüyor)

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Öncelikle Hoşgeldiniz,
Ben daha önceden fiziki veya tahriş nedeniyle iz kalmış gibi gördüm. Resim yanıltıyor olabilir. İçiniz rahat etmeyecekse Oceral sprey ve avipom adlı merhem ile ayak ve gaga altındaki kısma ince bir bakım yapabilirsiniz.

serpico

Yeni Üye
hoş bulduk teşekkür ederim, kuş yaklaşık 6 ay önce kuzenimin balkonuna kondu ve ben sahiplendim. çok hareketli, oyuncu, şu ana kadar 10'u aşkın kelime öğrettim yetişkin olmasına rağmen, çok da vakit harcıyorum kendisiyle ama aklımı kurcalayan şey bu iz bunca zamandır vardı ise ben neden yeni gördüm :)) yoksa son zamanlarda mı oluştu? doğum lekesi felan mı? gerçekten aklım karıştı. bu arada dışkısında ve yemesinde bir sorun yok şu an.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Maşallah,
Kafes içinde bir takım tahrişe benzer bir durum olabilir fakat dediğim şekilde ince bir bakım yapabilirsiniz :)

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Öncelikle hoş geldiniz bu Aileye.......

Ahmet im söylemiş ama bende biraz konuşayım müsaadenizle ;
Foto çok net değil ama mantar değil o önceden mantar geçirme sonucu veya bir enfeksiyon sonucu da oluşmuş olabilir ama şuanlık sorun olucağını düşünmüyorum.Bir takip edin içiniz rahatlasın diye tramyycin krem alıp sürebilirsiniz zararını yoktur zaten

serpico

Yeni Üye
Ahmet' Alıntı:
Maşallah,
Kafes içinde bir takım tahrişe benzer bir durum olabilir fakat dediğim şekilde ince bir bakım yapabilirsiniz :)
teşekkür ederim, ben de kafes bakımına özellikle özen göstermeme rağmen neden oldu diye üzülüyordum. bir süre daha gözlemliycem. şayet o bölgede yayılma vs. söz konusu olursa ya da kuşun davranışları değişirse müdahale etmeyi düşünüyorum.

serpico

Yeni Üye
Ronay' Alıntı:
tun olucağını düşünmüyorum.Bir takip edin içiniz rahatlasın diye tramyycin krem alıp sürebilirsiniz zararını yoktur zaten
teşekkür ederim, hoş bulduk.

o lekenin yeni oluştuğu konusunda çok eminim. yediği besinlerden ya da dışkı bulaşması sonucu mu oldu diye düşündüm ama elimle yokladığımda çıkmadı. zaten kuşu da o pozisyonda tutmak ve oraya dokunmak çok kolay değil. bugüne kadar bana küsmesin diye elime bile almamıştım. bu arada yaptığım araştırmalarda trosyd krem öneriliyor mantar tedavisi için ben her ikisini de alırım şayet mantarsa.

Ü

Üye silindi 2

Yasaklı
Mantar tedavisinde olur hepsi, amaç mantarın gözeneklerini kapatıp havayla temasını engellemek bu kremler engeller ve ortamı da mantarın yaşayamayacak şekilde olmasını sağlar kısaca sorun yok ikisini kullanmayın hangisini ulaşabilirsiniz birini alın günde 2  kez sürün şöyle 5-6 gün.....

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba aramiza hosgeldiniz fotodan net goremedim ama gaga ustunde olan bur lekeyse endise edilecek bir durum degildir.kardeslerimin dedigi gibi onceden gecirdigi mantar enfeksiyondan kalan bir leke oldugunu dusunuyorum duzenli olarak kremini surun ve bunu her hafta bakim seklinde uygulayin zaman ilerledikce leke ufalip kaybolacaktir gecmis olsun