• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

alışmış mıdır acaba oraya

pofidik

Paylaşımcı
biraz içimi dökme amaçlı bir yazı olacak. şimdi benim iki tane kuşum vardı pofidik ve retro. retro erkek. ilk önce pofidiği almıştım ardından annem eve retroyu getirmiş ve hızlı bir şekilde kaynaşıp birbirlerine eş oldular. iki kez kuluçka oldu yavrular oldu vs. birbirleriyle iyi anlaşıyorlardı kuluçkaları da güzel geçti genel olarak. hiç boş yumurta filan olmadı. ilk kuluçkadan bir tane yavru bıraktık annem çok istedi ve onun oldu. ikinci kuluçkadan da hepsini verdik ama bir tane uçamayan kanatsız kuyruksuz bir kuş vardı onu veremedik annem de ben de. kıyamadık iyileştirmeye çalışıyorum şu an. bir tane de aura vardı onu da sahiplendirmeyi düşünüyorduk zaten. yani evde toplamda 5 kuş vardı. ve kuşlardan ben sorumluyum artık ilgilenemiyordum günlük işlerim dolayısıyla. hem de çok ses oluyordu evde. bazılarından vazgeçmek zorundaydım. annem yavruları asla vermek istemedi kivi ve gandalfı. diğer yavru aura ve retroyu vermek zorunda kaldım. ama şu an çok üzülüyorum ve özlüyorum ve de vicdan azabı çekiyorum ikisini ayırdığım için. tanıdık birine verdim arada haberi geliyor ama sorun kendi özlemem de değil ikisi birbirlerini özlüyordur diye düşünüp üzülüyorum. bir de retro biraz ürkek bir kuştu acaba alıştı mı diye düşünüyorum strese girdi mi vs diye düşünüyorum. sizce çok etkilenir mi kuşlar bu durumdan 🙁 biraz uzun oldu üzgünüm

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence gittiği ortama uyum sağlamıştır diye düşünüyorum. Çünkü muhabbet kuşları çok candandirlar. Evet ilk etapta yadirgamis olabilir yerini. Ama zamanla alışmıştır. Hemde tanıdık birine vermişsiniz. Bence üzmeyin kendinizi 🙂

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
benim de sahiplendirdiğim kuşum tam sizin dediğiniz gibi ürkek ve masumdu. şu an arkadaşım anlatıyor yeni yuvasının neşesi olmuş bütün aile fertlerinin omzuna konup sevdiriyormuş kendini 😊 ilk zamanlar tabii biraz garipser bu doğal bir durum ama retronun da bir zaman sonra mutlu olduğunu ve sizi ömrü boyunca iyi hatırlayacağını düşünüyorum 🙏

pofidik

Paylaşımcı
teşekkür ederim hepinize :) biraz daha iyi hissettim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Empati kurup siz nasıl ki sahiplenip bağ kurduysaniz ve bundan mutluluk duyuyorsanız bir başkasının da aynı şeyleri yaşamak istediğini bilmeniz size iyi hissettirecektir😊

Üst Alt