• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Alışmayan Sultan Papağanı

Alper1842

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, 10 ay kadar önce dişi sultan papağanımın yanına erkek bir eş almıştım. Erkek papağanım ilk zamanlarında çok sakindi, dişi papağanım o zamanlar hırçın kavgacı bir kuştu haliyle uzun bir süre alışamadılar birbirlerine. Sürekli kavga ediyorlardı, şimdi aralarında herhangi bir sorun yok ama uzun bir süre hep kavga ettiklerinden ve kavgayı hep dişi başlattığından erkek papağanımın kişiliği sürekli kendini koruması gerektiği şeklinde değişti sanırım. Eğitmek için çok uğraştım, sürekli sakin yavaş haraketlerle yaklaştım, alıştırmaya çalıştım ama hiç bir şekilde alışmadı. Elimden yem bile yemiyor, yedirmeye çalıştığımda ya kaçıyor yada ısırıyor. Uzun uğraşlar ardından parmağıma gelmesine alıştırabildim, daha doğrusu kaçmamasına. Parmağımı yaklaştırıyorum önce gagasını açıp bağırıyor, sonra ısırıyor daha sonra parmağıma alabiliyorum. Parmağımdada durduğuda en fazla 30 saniyedir, hemen kaçıp gidiyor. Kafese çok yaklaştığımda bağırıyor. Şu sıralar her zamanki halinden de daha durgun tüm gün aynı yerinde durup dışarısını seyrediyor. Kafesin kapısını açıyorum dışarı bile çıkmıyor, bir kaç kere ben çıkarttım uçması için ama biraz uçup yüksek şekilde öterek kafesine geri giriyor. Vitaminlerini, probiyotiğini, hiçbir şeyini eksik etmemeye çalışıyorum. Kuşlarda depresyon gibi durumlar oluyor mu? Alışmaması benim için çok sorun değil ben yinede seviyorum ama ruh gibi duruyor, çok cansız. Bunun düzelmesi için ne yapabilirim?

Dryyyyyy

Paylaşımcı
Bence onlar bırınırını sevmemişler yazık o yüzden öyle durgunlastı kesin

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Sultan papağanları yapıları gereği belli başlı dönemler hariç sessiz, sakin, durgun oluyorlar. Yemi, suyu bitmese ve sabahları kafesten dışarı çıkmak istemese evde kuş var mı yok mu anlaşılmaz herhalde, o derece az ötüyor dişi kuşum. Kafes ortamını görebilir miyiz? Kuşların da fotoğrafını/videosunu görelim.