• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Alışma sorunu

Sir Lewis

Yeni Üye
Merhabalar 22 gün önce çift muhabbet kuşu aldım.
İlk 1 hafta kuşları kafes dışarısına çıkarmadım ve elimi kafese sokmadım.
İlerleyen zamanlarda elimi kafese sokmaya başladım her gün kafese meyve sebze takıp 2 günde bir kuşları dışarı çıkartıyordum.
Buraya kadar herşey güzel ancak bu 22 gün sonunda bu kuşlar bana ne alıştılar ne taktığım meyve sebzeleri yediler ne de dışarı çıkardığım zaman perdeden indiler.
Elime alıştırmak için avcuma yem alıp yedirmeye çalışıyordum hatta bunu 3-4 saat aç bırakarak yaptım ama değişen bir şey yok elimden yemediler, benden hala korkuyorlar.
Az önce araştırayım dedim ve şunu öğrendim çift muhabbet kuşlarının alışması çok zormuş, bunu görünce hayallerim suya düştü 😀

Sorum özetle şu, bu kuşları kendime alıştırabilir miyim ?
Denemediğim yöntem kalmadı artık hevesimde kalmadı son 2-3 gündür kendi hallerine bıraktım kuşları, sadece yemlikleri temizleyip sularını değiştiriyorum o kadar.

Biraz uzun yazdım, canınızı sıktıysam özür dilerim

Son düzenleme:

beyyza02

Müdavim
her gün meyve sebze takmanız güzel değil. arada boşluk bırakın... aç bırakmak sadece fiziksel bir yakınlık sağlar hatta belki sağlamaz. bunun yerine darı vs ile alıştırabilirdiniz hem sizi sever alışırlardı hem de aç kalmaxlardı. onlar için 4 saat uzun bir süre bizim gibi değiller.

tek kuş kadar beklentiye girmeyin. rahatsız etmedim demişsiniz size alışmalarnı istiyorsanız neden yalnız bıraktınız birbirlerine alışsınlar diye... ikisi birden sağlamak biraz zor. benim dişim erkek bana alışkınken geldi ve sonra ikisi de bana alıştı. belki siz de böyle yapabilirsiniz. kuşları ayırıp ayrı odalarda bir süre durdurursunuz erkek büyük ihitmalle daha kolay alışır ikisiyle ayrı ayrı ilgilenip bir araya getirirsiniz. böyle bir imkan yoksa yani ayırmak gibi, sürekli ilgi ve aç bırakmak yerine sevginizi belli edecek şekikde oyunlar oynama, elden darı yedirmeyle yavaş yavaş ilerlenebilir.

beyyza02

Müdavim
ve de fakdlı farklı mevye sebzeler yerine bir tane belirleyin sürekli onu takın böyle böyle alışırlar ortam yeni insanlar yeni yiyecekler yeni şaşırmışlardır. yaşları da önemli biliyor musunuz yaşlarını?

Sir Lewis

Yeni Üye
Kuşları kendimize eş almıyoruz arkadaş alıyoruz
Ki eşler bile zor alışır veya alismadan boşanır
Sen eşini sana alışması için aç bırakırsan
Seni yer🤨
Kuşu bırakınca hiç birşey yapamaz çünkü savunmasız
Kendine alışması için yaptığın yöntem hiç hoşuma gitmedi
Aç bıraktım derken bu yöntemi sadece 1 kere denedim zaten işe yaramayınca bir daha denemedim, kesinlikle aç bırakıp zorla kendime alıştırmak gibi bir amacım yok.

Sir Lewis

Yeni Üye
ve de fakdlı farklı mevye sebzeler yerine bir tane belirleyin sürekli onu takın böyle böyle alışırlar ortam yeni insanlar yeni yiyecekler yeni şaşırmışlardır. yaşları da önemli biliyor musunuz yaşlarını?
3-4 aylık ikiside
Meyve olarak elma, sebze olarak marul denedim ama bir kez olsun yemediler

Sir Lewis

Yeni Üye
Anladım brn sürekli olarak anladım
Sebze meyveleri kesin
Bence fazlası zararlı
Elinizi Kafesin içine koyunca dal darı aspur tarzı şeyler le deneyin
Aspur da aldım elimde vermeye çalıştım onuda yemediler.
Yarın taze darı geliyor onlarla 3-4 gün alıştırmaya çalışacağım.
İnşallah başarılı olabilirim.

beyyza02

Müdavim
3-4 aylık ikiside
Meyve olarak elma, sebze olarak marul denedim ama bir kez olsun yemediler

kuşlar daha küçük uzun süredir de bir arada değiller dediğim şekilde ya da farklı bir yöntemle bence aloşsbilirler. ama konuşma vs beklemeyin. tek bir besin seçin onu verin. dereotu maydonoz sapı ha da elma olabilir.

biraz da sabır işi yavaş yavaş düzenli ilerleyin alışırlar.

Sir Lewis

Yeni Üye
kuşlar daha küçük uzun süredir de bir arada değiller dediğim şekilde ya da farklı bir yöntemle bence aloşsbilirler. ama konuşma vs beklemeyin. tek bir besin seçin onu verin. dereotu maydonoz sapı ha da elma olabilir.

biraz da sabır işi yavaş yavaş düzenli ilerleyin alışırlar.
Teşekkürler 🙂
Bana şans dileyin inşallah alıştırabilirim bu minikleri 🙂

Merhabalar 22 gün önce çift muhabbet kuşu aldım.
İlk 1 hafta kuşları kafes dışarısına çıkarmadım ve elimi kafese sokmadım.
İlerleyen zamanlarda elimi kafese sokmaya başladım her gün kafese meyve sebze takıp 2 günde bir kuşları dışarı çıkartıyordum.
Buraya kadar herşey güzel ancak bu 22 gün sonunda bu kuşlar bana ne alıştılar ne taktığım meyve sebzeleri yediler ne de dışarı çıkardığım zaman perdeden indiler.
Elime alıştırmak için avcuma yem alıp yedirmeye çalışıyordum hatta bunu 3-4 saat aç bırakarak yaptım ama değişen bir şey yok elimden yemediler, benden hala korkuyorlar.
Az önce araştırayım dedim ve şunu öğrendim çift muhabbet kuşlarının alışması çok zormuş, bunu görünce hayallerim suya düştü 😀

Sorum özetle şu, bu kuşları kendime alıştırabilir miyim ?
Denemediğim yöntem kalmadı artık hevesimde kalmadı son 2-3 gündür kendi hallerine bıraktım kuşları, sadece yemlikleri temizleyip sularını değiştiriyorum o kadar.

Biraz uzun yazdım, canınızı sıktıysam özür dilerim
Ara ara sessizce konuşun güzel şeyler söyleyin
Kafesi açtıktan sonra parmağınızı uzatın parmağınızın üstünde çıksın dışarı
Kafesin üstüne ara sıra elinizi koyun sizden korkmasını engelleyin
Suyunu her gün değiştirin çok hoşlarına gidiyor
Kafesten çıkarınca direk omuzuna da koyabilirsiniz
Yani kısacası güven şart bunun için

AlicanG

Paylaşımcı
Doğal dürtüleri gereği hele birde çift ise sürekli size temkinli yaklaşacaktır.Marulda pek bir besin kaynağı yok yemeseler de olur banyo suyuna oyuncak diye kullanabilirsin.Yapacağın tek şey elinle yem ikram edecen yada yaklaşacağın zaman her zaman güvenli mesafede duracaksın.Böyle zamanla ve sabırla aradaki mesafeyi azaltabilirsin.Dışarı saldığında tekrar kafese koymak için avucuna aldığında sar makarayı en başa.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun kendi türünden bir eşi arkadaşı var neden sana alışmaya çalışsın ki. Ayrıca ikisini de aynı anda almak yerine birini alistirip daha sonra yanına eş alsan bu dediklerin daha kolay olurdu