• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Alışılmamışa alıştırmak

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba örneğin mama yemeyen kuşu nasıl mamaya alıştırabiliriz?
Suluğuna koyduğumuz vitaminli veya ilaçlı suyu içmeyen inatçı kuşumuzun inadını nasıl kırabiliriz?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba örneğin mama yemeyen kuşu nasıl mamaya alıştırabiliriz?
Suluğuna koyduğumuz vitaminli veya ilaçlı suyu içmeyen inatçı kuşumuzun inadını nasıl kırabiliriz?
mamaya sevdiği sebze meyve ilavesi ile,
suyu ise belirli bir süre kafesten suluğu çekerek (örneğin 2-3 saat) kuşun susamasını sağlayarak.
biz üretimhanede katkı/ilaç vereceğimiz zamanlar sulukları akşamdan çekeriz, sabah erkenden suyu verdiğimizde kuşlar suyu taktığımız gibi içmeye başlıyorlar.
ilaçlı/katkılı suyu olabildiğince az koyun ki, hem ilaç/katkı ziyan olmasın hem de ürünleriniz çabuk bitmesin.
ilaveten ilaç/katkı için küçük suluklar var, onlardan temin edebilirsin. ilaç katkı suluğu ayrı, temiz su suluğu ayrı olursa daha iyi olacaktır.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
mamaya sevdiği sebze meyve ilavesi ile,
suyu ise belirli bir süre kafesten suluğu çekerek (örneğin 2-3 saat) kuşun susamasını sağlayarak.
biz üretimhanede katkı/ilaç vereceğimiz zamanlar sulukları akşamdan çekeriz, sabah erkenden suyu verdiğimizde kuşlar suyu taktığımız gibi içmeye başlıyorlar.
ilaçlı/katkılı suyu olabildiğince az koyun ki, hem ilaç/katkı ziyan olmasın hem de ürünleriniz çabuk bitmesin.
ilaveten ilaç/katkı için küçük suluklar var, onlardan temin edebilirsin. ilaç katkı suluğu ayrı, temiz su suluğu ayrı olursa daha iyi olacaktır.
abi her boy suluk yemlik var ilaç sulukları varya ancak mesela gece 12de suluğu alsam kaç saat susuz kalabilir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
pancar havuçlu yumurtalı taze naneli ve mama karışımının içinden hanımefendi ve beyfendi sadece yumurtayı seçiyor

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
abi her boy suluk yemlik var ilaç sulukları varya ancak mesela gece 12de suluğu alsam kaç saat susuz kalabilir
akşam saat kaçta günü sonlandırdıkları ve sabah saat kaçta güne başladıkları önemli.
sana şöyle örnek vereyim, benim kümesimde akşam 21:30 da ışıklar söner ve kuşlar dinlenmeye çekilir. Sabah 06:30 da ışıklar yanar ve hayat başlar. ben her sabah 06:30'da yanlarında olurum ve sularını servis ederim.
sende böyle bir durum yoksa günün herhangi bir saati sulukları çekip 1-1,5 saat sonra verebilirsin. hemen içmeye başlayacaklardır.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
tamam abi deneyim o zaman yani şöyle 3 4 saat susuz kalmalarının mahsuru olmaz dimi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bu benimde merak ettiğim bir konu.
Benim kuşlarım ne meyve ne sebze yiyor maalesef. Haliyle mama da yemiyorlar.
Bir kıvırcık yediler verdiklerim içinden,onu da ishal ediyor diye ben vermiyorum artık.😅
O kadar özenip güzel güzel mamalar yapıyorum dönüp bakmıyorlar bile.😔

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
bizim kuşlar yumurta bile yemiyorlardı yumurtayla sevdigi yemleri karışıtırıp verdim tadına baka baka alıştılar

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir kıvırcık yediler verdiklerim içinden,onu da ishal ediyor diye ben vermiyorum artık.😅
Mamanın içine sevdiği bir şeyi koy... Mesela biraz yulaf... İlkinde az yer sonra tadına vardığında mamayı yer... Mamayı tam tanımadıkları için yemezler. Seçicidirler muhabbet kuşları... Sabırla sevdiği bir şeyle mamayı tanıtman lazım... Ben yulafla yaptım... Mamanın tadına vardıklarında yulafı çekebilirsin...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sebze meyvede de böyle... Sabırla tanıtmaya çalışacaksın... Tam tanımadıkları için yemezler... Özellikle sebze yedirmeniz lazım... Az da meyve... Vitamin açısından önemli... Beslenme çeşitliliği açısından da önemli... Zaten kuru tohumlarla besleniyorlar... Eğer sebze ve meyve vermezseniz kabızlığa da sebep olabilir... Bu da karaciğer sorunlarına sebep olabilir... Her hafta bir sebze veya meyva sabırla tanıtmaya çalışın... ilk önce onunla oynar ama illaki en sonunda ısırıp yer... Tadına vardığında onu hep isteyecektir... Sabır gerekir... Marul yemesi yeşilliğe iç güdü meyil etmesi demektir... Onun için brokoli veya ıspanakla sebze tanıtmaya çalışın lütfen...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de marul veya kara lahana kuşun kabız olduğunda ilaç gibi gelir... Bunu da unutma... Marul ishal yapmaz... İçinde fazla sıvı barındırdığı için dışkısıyla sıvı şeklinde boşaltır... Ama tüylerine yapıştığı için ve fazla yararlı olmadığı için tavsiye etmem... Sadece kabız olduğunda şifa niyetine verilebilir...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim. Dediğiniz gib deneyim bir bende.
Sebzeyi vitaminler açısından yemelerini istiyorum en çokta ama her hafta bir sebze meyve tanıtma fikri mantıklı geldi bana. Böyle deneyeyim birde. ☺

Üst Alt