• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Alışcakmı bize??

Hiraysen

Yeni Üye
Merhaba nerdeyse 1 ay olcak geldiğinden beri kafeste ve sürekli elden darı vs yiyor. Ama asla ele değmek bile istemiyo. Darıyı uzak tutup parmağı tünek gibi uzatıyoruz yine gelmiyo. Evde ses gürültü hiç yok ve sürekli konuşuyoruz ilgileniyoruz. Başka yöntemmi denesek alışması için

Ekli dosyalar

mortsvivants

Paylaşımcı
Bazı kuşların karakteri böyledir ya da öncesinde bir travma olduysa ondan dolayı da alışması zaman alabilir. Benim kuşum da sizinki gibi diyebilirim. 6 ay oldu sanırım ve dışarıdan geldiği için kafes içinde sevdirip dışarıda omzuma gelse de elimi ısırır pek sevmez. Başka yollar denemek istiyorsanız de perde yöntemine bakabilirsiniz, internette videolar mevcut

papagai33

Aktif Üye
Bazı kuşların karakteri böyledir ya da öncesinde bir travma olduysa ondan dolayı da alışması zaman alabilir. Benim kuşum da sizinki gibi diyebilirim. 6 ay oldu sanırım ve dışarıdan geldiği için kafes içinde sevdirip dışarıda omzuma gelse de elimi ısırır pek sevmez. Başka yollar denemek istiyorsanız de perde yöntemine bakabilirsiniz, internette videolar mevcut
benim memati onu da yapmıyor. darısını yiyor ele gelmiyor dışarı da hiç çıkmıyor

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Başka yöntem zor. Kafesin kapağı açık kalsın hep ama arada kontrol edin muhakkak bir süre sonra dışarıyı merak edecek. Ya da olmazsa bir süre sonra tanımadığı bir odaya götürüp yanınıza alın. Çevresini bilmediği için sizden ayrılmayacaktır. Riskli bir yöntemdir ama deneyip sonuç alanlar var.

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Ufak tefek denemeler bende muhabbet kuşumda denesemde yaşadığı travma kaynaklı tabularını yıkamadım. Doğrusu zorlamadım, varsın ele gelmesin evime renk katsın yeter dedim.

İnsan temas istiyor, içimde bir yerde tutup zorla sevesim var. Umarım sizinki alışır. Bende arkadaşlar gibi zorlamadan ufak denemelerle alıştırmayı tercih ederdim.

mortsvivants

Paylaşımcı
benim memati onu da yapmıyor. darısını yiyor ele gelmiyor dışarı da hiç çıkmıyor
Kafes içi elinize alıştırma yapıyor musunuz? Kafes kapısına daldarı koyup çıkmasını sağlayabilirsiniz, hiç çıkmadan olmaz. Güvenli hissetmiyorsa çıkmaz, tanımadığı oda da stres yaratabilir. Size ve ortama alışması, güvenmesi gerek. Her gün 15-20 dakika elinizi kafesin içinde tutun

Üst Alt