• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Albino muhabbet kuşum korkuyor

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
Erkek yavru kuşuma eş almak istedim, albino olsun dedim.
Eve getirdim bir gün boyunca yan yana koydum kafeslerini, sonraki gün aynı kafese koydum sorun yok, birbirlerini sevdiler. Ama Albinoyu arada eğitmeye çalıştığımda ele alıştırma gibi, elime alıştı fakat şöyle bir sorunu var. Elimi gelir gelmez bağırıyor, anlamıyorum. Hem elime geliyor hem korkudan bağırıyor, o bağırınca benim erkek kuşumda korkup kaçıyor. Ayrıca elimden de bazen kaçıyor, karanlıkta ufacık bir ses duysa çığlık atmaya başlıyor. Kafese elimi soktuğum an yine çığlık atıyor, ama saldırmıyor. Sadece korkudan çığlık atıyor ve çok fena çığlık atıyor. Nedeni nedir? Travması olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olun lütfen.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha çok yeni bir kuş normal korkması ancak bir hafta karantina uygulamanız daha doğru olurdu 🙏 Ve öncelikle ele alıştırmak istiyorsanız tek başına bir kafeste elinizi bir hafta boyunca 15 dakika sabit bekletin elinizi tanısın ☺

ÇILGIN PİDECİ

Yeni Üye
Önceki muhabbet kuşlarım yeni geldiğinde ele alıştırırken elbet kaçardı, ama bu farklı. Bu kaçmasının yanında bağırıyor ve çok şiddetli bağırıyor, ayrıca ele alıştı denebilir. Elimden korksada elime geliyor, ve duruyor. Ama anlamsız şekilde çığlık atıyor, onu anlayamadım.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Önceki muhabbet kuşlarım yeni geldiğinde ele alıştırırken elbet kaçardı, ama bu farklı. Bu kaçmasının yanında bağırıyor ve çok şiddetli bağırıyor, ayrıca ele alıştı denebilir. Elimden korksada elime geliyor, ve duruyor. Ama anlamsız şekilde çığlık atıyor, onu anlayamadım.
Daha ürkek bir karakteri olabilir dediğim gibi siz elinizi sabit bekletin zaten daha çok yeni ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Maşallah sübhanallah çok sağlıklılar 😍🌸 Ek olarak kafes biraz dar onlar için ve ızgarası da yok, dışkı yemeleri onların sağlığını olumsuz etkiler 🙏

Üst Alt