• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Albino Muhabbet Kuşu Hakkında

Tylerr

Yeni Üye
Merhabalar yine daha tevrübeli arkadaşlardan fikir almak istedim. Albino bi kuşumuz var sahiplenmek istedim ancak fotograflarda biraz tuhaf görüñdu bana. Özellikle kuyruk kısmı. Sorduğumda elle tutmaya çalışırken kuyruğunda ki büyük tüyu kopardığını ama yerine çıktıgini soyledi satan arkadaş. 11 aylık filanmış. Görüşlerinizi beklerim. IMG-20250424-WA0007.jpg

Mert G.

Eski Forumcu
Merhabalar forumuza hoşgeldiniz. Tüye girmis kuş ama kursak sismis ve bu kuştan yavru alınmış disi bir kuş ve en az 1 buçuk yasında diye düşünüyorum. Ve röntgen çekilmesin de fayda var

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kursak kısmı şiş, solunumda da sorun var hasta gibi duruyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet, imkanınız varsa tedavi ettirebilirsiniz ☺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İmkanınız yok ise başka kuş almayıp elinizde olanlara iyi bakmaya çalışın bence.

Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?

Tylerr

Yeni Üye
İmkanınız yok ise başka kuş almayıp elinizde olanlara iyi bakmaya çalışın bence.

Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz?
Kübra hanım bu kuş bende uzun zamandır yok. Bende tek 1 tane vardı. Geri kalanın 4 tanesini yeni aldım. Cümlenizde ima sezdiğim için açıklama yapma gereği duydum. Yani bu forumda sorup araştırdığıma göre de yeni sahiplendiğim kuşlara iyi bakmaya çalışıyorum. Takviye olarak haftanın 2 günü kendi yaptığım sebzeli mama , fortenin b vitamini (sürekli değil)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kübra hanım bu kuş bende uzun zamandır yok. Bende tek 1 tane vardı. Geri kalanın 4 tanesini yeni aldım. Cümlenizde ima sezdiğim için açıklama yapma gereği duydum. Yani bu forumda sorup araştırdığıma göre de yeni sahiplendiğim kuşlara iyi bakmaya çalışıyorum. Takviye olarak haftanın 2 günü kendi yaptığım sebzeli mama , fortenin b vitamini (sürekli değil)
Btyi haftada bir kez, entrobacı da bir kez verin ek olarak eğer sebze ve meyve yiyorlarsa gerviti 2 haftada bir kez verin ☺ Meyve ve sebze bu minnoşa bir süre vermeyin 🙏🌸

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İma etmiyorum, açıkca yazdım aslında. İmkanım yok dediniz ama yeni kuş almak istiyorsunuz. Yeri gelecek aylık bin lira harcama yapacaksınız, yeri gelecek hastalanınca veterinere götürmeniz gerekecek, muayenesi, röntgeni, ilacı vs derken üç beş bin lira para harcamanız gerekecek. Düzenli olarak kullanmanız gereken takviyeler almanız gerekecek. Kaliteli yemin kilosu zaten 100 tlden aşağı değil. Benim kuşlarım aylık 5 kg yem yiyor. Sizinde kuş sayınız artınca bu da artacak. Ayrıca kuş sayınız arttıkça dertleri, sıkıntıları da artacak doğal olarak.
Eğer bunları karşılayamayacaksanız sahip olduklarınıza iyi bakmayı çalışın hasta olmasınlar dedim kısaca. Zira çoğu insan klasik açık yem alıp petshop ürünü takviyeler alıp genelde kuşların en masrafsız hayvan olduğunu düşünüyor ama yanılıyor.
Lakin ben hepsine hakkıyla bakarım, bütün ihtiyaçlarını masraftan kaçınmadan alırım, yeri gelince veterinerede götürür, ilaçlarını da alırım diyorsanız istediğiniz kadar kuş alın, bazılarının hayatını değiştirmiş olursunuz.

Eğer bu kuş size yeni geldiyse ortam değişikliğinden de olabilir. Üç gün entrobac probiyotik kullanın. Düzelme olmaz ise tekrar yazarsınız.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İmkanım yoktan kastınız kafes ise bir şekilde halledilirdi aslında. Eğer ilaçları alma imkanınız olursa sizde tedavi edebilirsiniz belki. İnşallah o da iyi bir yuvaya sahip olur. Birde bu dışkı biriken kuşu da albino olan yerden aldıysanız orada sıkıntı var demek ki.

Son düzenleme:

Tylerr

Yeni Üye
İma etmiyorum, açıkca yazdım aslında. İmkanım yok dediniz ama yeni kuş almak istiyorsunuz. Yeri gelecek aylık bin lira harcama yapacaksınız, yeri gelecek hastalanınca veterinere götürmeniz gerekecek, muayenesi, röntgeni, ilacı vs derken üç beş bin lira para harcamanız gerekecek. Düzenli olarak kullanmanız gereken takviyeler almanız gerekecek. Kaliteli yemin kilosu zaten 100 tlden aşağı değil. Benim kuşlarım aylık 5 kg yem yiyor. Sizinde kuş sayınız artınca bu da artacak. Ayrıca kuş sayınız arttıkça dertleri, sıkıntıları da artacak doğal olarak.
Eğer bunları karşılayamayacaksanız sahip olduklarınıza iyi bakmayı çalışın hasta olmasınlar dedim kısaca. Zira çoğu insan klasik açık yem alıp petshop ürünü takviyeler alıp genelde kuşların en masrafsız hayvan olduğunu düşünüyor ama yanılıyor.
Lakin ben hepsine hakkıyla bakarım, bütün ihtiyaçlarını masraftan kaçınmadan alırım, yeri gelince veterinerede götürür, ilaçlarını da alırım diyorsanız istediğiniz kadar kuş alın, bazılarının hayatını değiştirmiş olursunuz.

Eğer bu kuş size yeni geldiyse ortam değişikliğinden de olabilir. Üç gün entrobac probiyotik kullanın. Düzelme olmaz ise tekrar yazarsınız.
Bilmiyorum neden böyle bi yanlış anlama oldu ama şöyle özetliyim. İmkanım yok çünkü daha yeni 4 canlı aldım. 2.5 sene tek kuş baktım. Daha sonra çoğaltmak istedim önce 3 eş degisti hic biriyle olmadı ve en son 4 adet disi erkek karışık kuş aldım. (Fotograftaki bunlardan biri) albino beyaz olanıda almak istedim ancak hem 1 gün öncesinde 4 yeni kuş geldiği için hemde 2.5 senelik kuşum bu zaman diliminde 3 eş sectigi (ele alışkın yavruyken sahiplendim ciflesmiyor bi turlu) icin bende onu tek bıraktım. Yani bunuda alsam biri hep tek kalıcağı için 4 kafes imkanım yok. Velhasıl elimdeki canlılara ne kötü yem ne de kötü bakım yapıyorum herşeyden önce vicdan. Zaten öyle yapsam 3 kafes 5 kuş yapmam. Direk takım alır üretim yaparım. Ben sevdiğim için bu sekilde yapıyorum. Ve siz benim kotu baktigimi veya bakamadığımı neye dayanarak ima pardon direk söylediniz anlamadım. Bilmeden bi yargılamada bulunmuşsunuz "hem yeni kuş alıyorsunuz hem imkanım yok diyorsunuz diye " Ben albinonun hastalığını merak ediyordum daha dogrusu muhabbet yetiştiriciligi icin daha iyi bilgi edinmek içinde buraya kayıt olup biseyler soruyorum. fotografı paylastigimda 4 adet olan kuslarım yoldaydı bile. Hatta albinoları araştırdığımda narin ve cok korkak olduklarını ogrenipde biraz da ondan vazgectim imkanıda gectim. Yani neden cok ve bu kişinin kendi hayatını bağlar. Bilmeden elinizdekilere iyi bakın yeni kuş almayın diyemezsiniz. Insanlar biseyi ogrenmeye calistikca olumsuz ve önyargılarla karşılaşınca şaşırıp sinirleniyor. Bu konu hakkında bu kadar uzun yazmamada şaşırdım ama galiba biraz sinirlendim yersiz imanız pardon direk söyleminiz yüzünden. Yine de bi yandan yardım etmeye çalıştıgınız bi yandan da önyargınız için teşekkür ederim.

Üst Alt