İma etmiyorum, açıkca yazdım aslında. İmkanım yok dediniz ama yeni kuş almak istiyorsunuz. Yeri gelecek aylık bin lira harcama yapacaksınız, yeri gelecek hastalanınca veterinere götürmeniz gerekecek, muayenesi, röntgeni, ilacı vs derken üç beş bin lira para harcamanız gerekecek. Düzenli olarak kullanmanız gereken takviyeler almanız gerekecek. Kaliteli yemin kilosu zaten 100 tlden aşağı değil. Benim kuşlarım aylık 5 kg yem yiyor. Sizinde kuş sayınız artınca bu da artacak. Ayrıca kuş sayınız arttıkça dertleri, sıkıntıları da artacak doğal olarak.
Eğer bunları karşılayamayacaksanız sahip olduklarınıza iyi bakmayı çalışın hasta olmasınlar dedim kısaca. Zira çoğu insan klasik açık yem alıp petshop ürünü takviyeler alıp genelde kuşların en masrafsız hayvan olduğunu düşünüyor ama yanılıyor.
Lakin ben hepsine hakkıyla bakarım, bütün ihtiyaçlarını masraftan kaçınmadan alırım, yeri gelince veterinerede götürür, ilaçlarını da alırım diyorsanız istediğiniz kadar kuş alın, bazılarının hayatını değiştirmiş olursunuz.
Eğer bu kuş size yeni geldiyse ortam değişikliğinden de olabilir. Üç gün entrobac probiyotik kullanın. Düzelme olmaz ise tekrar yazarsınız.