• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Albino göğüste şişme yardım.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Merhaba arkadaşlar.
3 kulucka aldığım rainbow dişim son kuluckadan sonra bu hale geldi. Yaglanma gibi de durmuyor deri altında sarılık yok uçmasında sorun yok ama eskisi gibi çevik ve atik değil tabii ki.
Bu ne olabilir fikir verebilecek var mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kusma var mı kuşta ya da dışkı da yem? Kuşa dinlendirme yaptınız mı bu süreçte

Son düzenleme:

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kusma yok dışkı gayet normal. Malesef 3 kulucka ardı ardına oldu çünkü yuvaliktaki yavrular büyüyup yeme dusmeden tekrar yumurtladi hep. En sonunda ayırdım ama 3 kulucka oldu tabii. 3 ayda 12 yavru verdi ama durum bu.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kusma yok dışkı gayet normal. Malesef 3 kulucka ardı ardına oldu çünkü yuvaliktaki yavrular büyüyup yeme dusmeden tekrar yumurtladi hep. En sonunda ayırdım ama 3 kulucka oldu tabii. 3 ayda 12 yavru verdi ama durum bu.
Takviye olarak neler kullanıyorsunuz? Yavrularda aynı problem var mı

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Yavrularda boyle bir problem yok. Takviye olarak da entrobac ve gervit veriyorum. Onun disinda haftada birer kez yumurta mamasi ve dal dari. Bir resim daha paylastim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yuvalikta yatmaktan öyle olmuştur o uzun süre dinlendirin

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşu 2-3 ay dinlendirmenizde fayda var.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Sadece dinlendirmeyle çözülür mü takviyeye ihtiyac var mi? Pro big oksidan diye bir takviye aldim ictikten sonra uçurun falan diyorlar ama sadece ona ayiracak vaktim yok takip edemem ne zaman içtiğini

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bencede dinlense geçer o bölgede yağlanma oluşmuş büyük ihtimal

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
hassas tartı yoksa en kısa surede bır hassas tartı edının ve kuşu tartın

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Şiş görünen kısım kursak bölgesi, genellikle yavrusu olan dişi kuşlar yavrularını beslemek için kursaklarını bu şekilde yemle doldururlar. Çok yiyor olabilir, kursakta ki şişliği dikkatli gözlemleyin bir küçülüp bir büyüyorsa kuşunuzun çok yemesindendir. Yağ bezesi veya çok yemesinden dolayı yağlanma olması da muhtemeldir. Kuşu bol bol uçurun ve kafesindeki yem miktarını azaltın. Nijer yulaf gibi yağlı yiyecek ve mama vermeyin. Diyet yaptirin

Boyle bir cevap aldim birinden. Sizce muhtemel midir?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Şiş görünen kısım kursak bölgesi, genellikle yavrusu olan dişi kuşlar yavrularını beslemek için kursaklarını bu şekilde yemle doldururlar. Çok yiyor olabilir, kursakta ki şişliği dikkatli gözlemleyin bir küçülüp bir büyüyorsa kuşunuzun çok yemesindendir. Yağ bezesi veya çok yemesinden dolayı yağlanma olması da muhtemeldir. Kuşu bol bol uçurun ve kafesindeki yem miktarını azaltın. Nijer yulaf gibi yağlı yiyecek ve mama vermeyin. Diyet yaptirin

Boyle bir cevap aldim birinden. Sizce muhtemel midir?
Zaten yağlanma var kuşta bol bol uçması gerek 3 kuluçka sonrası yattığı yer yağlanmış. Uçurun her gün düzenli dediği gibi yağlı yiyecek vermeyin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun kursağına dokununca balon mu yoksa etmi onu anlayabilirmisiniz ? Çok fazla yem yiyor ve sindirimi yavaş çalışıyorsa probiyotik ,grit kum ve en önemlisi spor yaptırın Kara lahana yaprağı iki parmak kadar verin haftada iki kez ondan sonra 15 günde bir yarım suluguna 5 damla kadar sade soda olabilir aşırıya kaçmadan verin 👍 başka bir yöntem var onu da belirteyim kuşu strese sokun yani yerini değiştirin tüye girecektir ve zayıflama görülecektir ama bu çok riskli olduğu için bu yöntemi en sona saklayın çünkü iyi takip gerektiren bir yöntemdir onu da belirtmek istiyorum

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Kuşun kursağına dokununca balon mu yoksa etmi onu anlayabilirmisiniz ? Çok fazla yem yiyor ve sindirimi yavaş çalışıyorsa probiyotik ,grit kum ve en önemlisi spor yaptırın Kara lahana yaprağı iki parmak kadar verin haftada iki kez ondan sonra 15 günde bir yarım suluguna 5 damla kadar sade soda olabilir aşırıya kaçmadan verin 👍 başka bir yöntem var onu da belirteyim kuşu strese sokun yani yerini değiştirin tüye girecektir ve zayıflama görülecektir ama bu çok riskli olduğu için bu yöntemi en sona saklayın çünkü iyi takip gerektiren bir yöntemdir onu da belirtmek istiyorum
Tesekkur ederim salmadan aldım ayırdım tek kafese ucuruyorum dediklerinizi yaparak

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Balon gibi degil et yani. Yerini de degistirdim bakalim dediklerinizi de uygulayacagim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Cekebildigim kadar kursagini da cektim de yem mi dolu yoksa o sarilik yag mi anlayamadim bakabilir misiniz

Üst Alt