• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Akıllı Yemlikteki Yemleri Atıyor.

Maviş Paşa

Tutkulu
4 Kuşumda da akıllı yemlik var. Normal yemlikleri de var. 1 2 günlük biyere gideceğim zaman normal yemlikleri koyuyorum. Erkek muhabbet kuşum 1 yaşında şuan Kızgınlıkta Olabilir diye düşündüm. Normal yemlikte yem yiyor. Ama akıllı yemlikteki yemleri atıyor. Altı mı kırık diye bantladım ama bugün döküyordu yemleri alt haznesi yem dolu. Neden yapar bunu ?

20220904_163834.jpg

Emre A.

Tutkulu
döküyorsa kaldırın yemliği boşuna israf olmasın. akıllı yemliği bende kaldıracağım yakında

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada o renkli ekmekleri yemlerden ayıklayın, içinde boya olduğu için çok zararlı kuşlar için

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim kuşlarım da akıllı yemlikleri kabul etmedi... Normal yemlik kullanıyorum...(y)

Nurcan

Aktif Üye
Dışarıda bulduğum kuş da akıllı yemlikte eşinip duruyordu bütün yemleri döküyordu yem yerken başında oturdum baktım yemin içindeki siyah darıyı ve yulaf ayıklayıp yiyor. Oturdum yemin içinden onları ayıkladım. Su anda akıllı yemlikten hepsini yiyor eşelenme kalmadı

Mert.

Eski Forumcu
Ben bir yere giderken takıyorum sonra normal yemlik kullanıyorum kabul etmemiştir bencede

Maviş Paşa

Tutkulu
Diğer kuşların kafesinde akıllı yemlikten yiyor ama kendi kafesinde yemiyor dağıtıyor. Çıkarayım sonra geri takayım unutur belki.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bende eşe attığım kuşlarda akıllı yemlik kullanmada sorun yok ama yavruların olduğu salmada bir yaramaz yapıyordu bunu tespit edemiyordum :) geçen gün yakaladım yavru lutino girmiş akıllı yemliğe, eşeleye eşeleye yemleri alttaki hazneye dolduruyor :) Tamam akıllı yemlik gerçekten büyük kolaylık hem ikide bir yem üflemekten kurtuluyorsunuz hem de normal yemlikteki gibi toz almıyor yemler ama bu durum olunca da dikkat etmezseniz yemler ziyan oluyor. Mecburen akıllı yemliği kullanıyoruz napalım 🤷‍♂️