• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Akıllı yemlik

Horozkentli20

Yeni Üye
2 aylık forpus papağanım akıllı yem kutusundan yem yerken yem haznesine yemleri biriktirip aşağısındaki kabuk haznesine döküyor ve bu durum yemlerin ziyan olmasına sebep oluyor bunun bir çözümü var mı?

Mert G.

Eski Forumcu
2 aylık forpus papağanım akıllı yem kutusundan yem yerken yem haznesine yemleri biriktirip aşağısındaki kabuk haznesine döküyor ve bu durum yemlerin ziyan olmasına sebep oluyor bunun bir çözümü var mı?
Benim bildiğim yok diye biliyorum bazıları alıskanlık yapıyor. Normal yemlik niye kullanmıyorsunuz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Genelde dişiler yapıyor bunu. Sizinki dişi mi? Yavrular yuva sandığı içinde yapabilir tabi. Bir süre sonra unutuyorlar ama o zamana kadar yemler ziyan oluyor. Alt kısımdaki yemleri tekrar içine koyabilirsiniz.

Batuş

Aktif Üye
Genelde dişiler yapıyor bunu. Sizinki dişi mi? Yavrular yuva sandığı içinde yapabilir tabi. Bir süre sonra unutuyorlar ama o zamana kadar yemler ziyan oluyor. Alt kısımdaki yemleri tekrar içine koyabilirsiniz.
Kübra hocama katılıyorum. Genellikle dişilerde gözlemliyorum bu hareketi. Annelik iç güdüsüyle yuva yuva eşeliyor gibiler. Benim melek olan kuşum yumurtlama yaptıktan sonra bu durumu bırakmıştı. En iyi çözüm olarak normal yemlik kullanıp günlük değiştirmek :)